Panoramik albüm sık hazırlayan biri olarak kabaca anlatayım ;
öncelikle 35*65 ebatında bir boş layer açıyorsunuz ve tam ortasına bir kılavuz çizgisi ve kenarlarına 4mm boşluk bırakarak yukardan aşığdan sağdan soldan klavuz çizgileri ekliyorsunuz.
şimdi baskı alanımızı haritalamış olduk. ortadaki çizgiye yüz denk getirmiyoruzki yüzler kağıdın katlanma yerine denk gelmesin.
gerisi için 2 seçeneğiniz var. 1.si fotoğrafları nizami bir şekilde yerleştirip yerleştirdiğiniz fotoğrafları keyfinize göre kontür dış gölge v.s. atamak.
diğeri ise daha çok stüdyo zamanından kalan manzara v.s. gibi fotoğrafların üzerine çerçeveler ekli bi takım tamplate leri google görsellerden indirip içerisine fotoğrafları koymak.
örnek içinde
https://www.google.com.tr/search?q=w...w=1366&bih=653
şöyle şeyler düşünülebilir. ancak ilk seçeneği değerlendirip yaratıcılığınızı kullanmanızı öneririm. ayrıca kapak fotoğrafı seçmeyi unutmayın o albümlerin ilk sayfasında ufak bir fotoğraf olur.
Kendi sorularıma gelirsek ;
1- ) Diyafram değeri "f" sembolü ile ifade edilir peki ya nedir bu f sembolu ? kafamı kurcalar durur. Lensin çapının bişeye oranımıdır camların geçirgenlik durumunun diyafram bıçaklarının kıstığı alana bölümümüdür ? nedir acaba bi bilen varmıdır? ( Tuna abide cevabı vardır kesin )
2- ) Sokakta reklam afişlerine iyice dipten baktığımızda pixellenmeler değilde böyle nokta nokta bi doku görürüz pötürcüklü desem değil pıtırcıklı desem değil öyle bişey. onun adı nedir ? bende uygulamak isterim nasıl yaparız ? yada bir baskı oyunumudur pixelleşmeleri önlemek için ?
3- ) live view dediğimiz şey sensöre düşen görüntüyü ekrana yansıtmak değilmidir ? 40D-50D gibi makinelerde live view vardır.
peki video dediğimiz şey sensöre düşen görüntüyü kaydetmek değilmdir ? canon sensöre düşen görüntüyü kaydetmeyecek ama ekranda gösterecek bir sistemi video desteklememesi için özelliklemi bu makinelere koymuştur ? bu bir pazarlama stratejisimidir ?
Abarttım biraz
Saygılar sevgiler