Picassa Programı 5D Mark lll 'e ait Raw ( CR2) dosyaları kırmızı bir perde arakasında gösteriyor . Doğru çalışan bir Picassa eklentisi var mı ?
Murat İBRANOĞLU
5D Mark IV
Canon 80D
+
Canon 70-200 F:2.8 L IS USM
Canon 16-35 F:2.8 L ll
Canon 24-70 f:2.8 II
Canon 50 mm f:1.8
Helios 44 mm f:2
Canon 18-200
Sigma 10-20 f:3.5
Arkadaşlar birkaç kez sordum ama cevap alamadım gene sormak istedim. Benim Tamron 17-50 non vc üzerinde made in china yazıyor. İnternette resimlere falan bakınca onlarda da made in japan yazıyor, bu durum bir sıkıntı oluşturur mu?
El-intizâr, eşedd-ü min-en-nâr!
(Beklemek, ateşten daha şiddetlidir!)
Objektifinizde bir sikinti yoksa sorun olmaz.
Canon 6D + 24-105 f/4L + 50mm f/1.8 flasim yok + case logic canta eheheh
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Teşekkürler cevap için. Dün herhalde bir 5-6 saat aralıksız çekim yapmışızdır şükür bir problem olmadı. Ben de merak ettim acaba kalite olarak fark ediyor mu diye, japan ya da china yazanlarınki.
El-intizâr, eşedd-ü min-en-nâr!
(Beklemek, ateşten daha şiddetlidir!)
haklısınız üstad, merak işteteşekkür ederim.
El-intizâr, eşedd-ü min-en-nâr!
(Beklemek, ateşten daha şiddetlidir!)
Bende aradım bulamadım konu şudur;
dış çekimlerde panaromik albüm hazırlama metodları nelerdir görsel kaynak mevcut mudur? PS ye plug-in varmıdır bu iş için?
Panoramik albüm sık hazırlayan biri olarak kabaca anlatayım ;
öncelikle 35*65 ebatında bir boş layer açıyorsunuz ve tam ortasına bir kılavuz çizgisi ve kenarlarına 4mm boşluk bırakarak yukardan aşığdan sağdan soldan klavuz çizgileri ekliyorsunuz.
şimdi baskı alanımızı haritalamış olduk. ortadaki çizgiye yüz denk getirmiyoruzki yüzler kağıdın katlanma yerine denk gelmesin.
gerisi için 2 seçeneğiniz var. 1.si fotoğrafları nizami bir şekilde yerleştirip yerleştirdiğiniz fotoğrafları keyfinize göre kontür dış gölge v.s. atamak.
diğeri ise daha çok stüdyo zamanından kalan manzara v.s. gibi fotoğrafların üzerine çerçeveler ekli bi takım tamplate leri google görsellerden indirip içerisine fotoğrafları koymak.
örnek içinde https://www.google.com.tr/search?q=w...w=1366&bih=653
şöyle şeyler düşünülebilir. ancak ilk seçeneği değerlendirip yaratıcılığınızı kullanmanızı öneririm. ayrıca kapak fotoğrafı seçmeyi unutmayın o albümlerin ilk sayfasında ufak bir fotoğraf olur.
Kendi sorularıma gelirsek ;
1- ) Diyafram değeri "f" sembolü ile ifade edilir peki ya nedir bu f sembolu ? kafamı kurcalar durur. Lensin çapının bişeye oranımıdır camların geçirgenlik durumunun diyafram bıçaklarının kıstığı alana bölümümüdür ? nedir acaba bi bilen varmıdır? ( Tuna abide cevabı vardır kesin )
2- ) Sokakta reklam afişlerine iyice dipten baktığımızda pixellenmeler değilde böyle nokta nokta bi doku görürüz pötürcüklü desem değil pıtırcıklı desem değil öyle bişey. onun adı nedir ? bende uygulamak isterim nasıl yaparız ? yada bir baskı oyunumudur pixelleşmeleri önlemek için ?
3- ) live view dediğimiz şey sensöre düşen görüntüyü ekrana yansıtmak değilmidir ? 40D-50D gibi makinelerde live view vardır.
peki video dediğimiz şey sensöre düşen görüntüyü kaydetmek değilmdir ? canon sensöre düşen görüntüyü kaydetmeyecek ama ekranda gösterecek bir sistemi video desteklememesi için özelliklemi bu makinelere koymuştur ? bu bir pazarlama stratejisimidir ?
Abarttım birazSaygılar sevgiler
Portfolio :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Portfolio :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Rica ederim. Ben de kesin emin değilim o olup olmadığına
Babam fotoğrafçı da ona benzer bişe iş yerinin camına yaptırmıştı sanırım. Bir fotoğrafı çok büyük ebatta bu dediğiniz malzeme üzerine bastırıp cama yapıştırmıştı. Dediğiniz bunun aynısı ise tam adını öğrenirim. Ancak dediğim gibi delikliydi
Neyse çok uzatmayayım da diğer sorular kaynayacak yoksa.
Noritsu, DKS 2000
f değeri evrensel olarak diyaframın genel simgesi diye biliyorum, somut bir mekanizmanın ismi olacağını sanmam, 2) Önceden çok fotoğraf bastırırdım ve normal baskı kağıdına değil bahsettiğiniz mat pütürcüklü baskı kağıdına bastırıdım ve gözüme daha hoş gelirdi, sanırım baskı kağıdı ile alakalı olsa gerek lakin bu yüzeysel pütürcük için geçerli yani somut olanından bahsediyorum, bunun dışındaki hepimizin tahmin ettiği gibi photoshop gibi uygulama ile yapılabileceği kanaatindeyim ancak sanırım filter kısmından yapılabiliyordu net bilmiyorum kurcalanırsa bulunur ama. 3)Sensöre düşen görüntüyü lcd''ya aktarmak ile kayıt arasında bir fark var zira kayıt için bazı donanımsal ve yazılımsal geliştirmelere ihtiyacı vardır diye tahmin ediyorum, hoş 50D ile magic lantern ile video çekilebildiğini bayan etmişti bir arkadaş araştırmadım ama şayet doğru ise geriye tek bir seçenek kalıyor bekirttiğin gibi ''strateji''Malumatlarım ve mantığım doğrultusunda yanıtladım, umarım yanlış veya eksik bilgilendirme ve yorum yapmamışımdır.
Pütürcük olarak bahsettiğiniz bilmiyorum bu mudur ama nasıl meydana geldiğinin fotoğrafını gönderiyorum:
Uploaded with ImageShack.us
Konu MuratDalfidan tarafından (09.May.2013 Saat 16:54 ) değiştirilmiştir.
Selamlar;
Iyi sorular calistigim yerden gelmis
1- f-stop da bahsedilen ve kisaca f ile bahsedilen deger yani f numarasi ozetle lensin fokal uzunlugunun diyafram capina oranidir. f harf olarak fractional (kesirli) kelimesinin kisaltilmasidir.
2- Eger bahsettiginiz CMYK renklerin gozukmesi ise baskida kullanilan filmlerin, yada basilacak yuzeylerin maksimum cozunurlukleri vardir. Buyuk baskida bakilacak mesafe belli ve kullanilacak materyalin kaldirabilecegi boya miktarida belli oldugu icin belli meafeden duzgun gorulecek sekilde ayarlanir. Kisaca piksel sayisi kucultulur ama pikseller buyutulur gordukleriniz pikseller diyeyim. Daha net cevap istiyorsan fotografini cek yolla. (Hastayim zaten boyle ise. Yahu yazi ile anlatmayi bilsen yazar olurdun, gorsel biseyi fotografla anlatsana![]()
)
3- 50D den video cekimi yapilabiliyor ancak harici kayit kullanmak gerekiyor. 50D-40D gibi makinlerin bu video teknolojisinin oncusu oldugunu soylemek pek yanlis olmaz ancak o donem uc sikinti vardi.
a) Makinelerin cozunurlukleri bugun full hd kabul edilen 1920x1080 cozunurlukten daha yuksek olasda o goruntuyu kucultup kesintisiz yazilmasini sagayacak islemciler henuz makinelerin icerisinde yoktu.
b) Video icin sensorun acik kalmasi gerekir, uzun sure calisan sensorlerde isinma ve noise oldukca ciddi problemlerdir. Sanirim o konuda henuz cozume ulasmamisti.
c) Aslinda bence en buyuk sebep bu: her seyin zamani var sira sira vereceklerki her yeni makinede miller bir cuval para daha yatirsin. Ticari olarak dogruzaman degildi.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.