Aslında ilk başta herkesin istediği şey flaş ile still life çekmek. ucuz ve kaliteli bir yöntem evet. Ama az çok anlamak gerekiyor. Eğer bilginiz yoksa aldıktan birkaç gün sonra satma girişiminde bulunabilirsiniz. Bu herkes için geçerli. Klasik kanı şu. " Ben beğenmedim iyi aydınlatmıyor bu"

Her still life flaş ya da paraflaşla çekilecek diye bir şey yok. Eski usül gidebilirsiniz. Sabit ışık bu yöntemlerden birisi. Elde avuçta yoksa en iyi yöntem budur. Kimi zaman daha kaliteli çözümler üretebilirsiniz. Ayrıca sabit ışığın en güzel yanı ikide bir flaş patlatmak yerine görerek ayarlamaktır ki bu yeni başlayan için oldukça öğreticidir. Işık kullanımı hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Bolca mevcut. Ama dediğim gibi ışığın çektiğiniz nesne üzerine nasıl yansıyacağını görürseniz bu ilerisi için bir avantajdır.

Diyaframı kısmak kullanılan bir yöntem ama 18-55 ile çok kısarsanız yine net olmayaaktır. Ortalama 8 gibi değerlere getirirseniz netlikten ödün vermezsiniz ama bu sefer de alan derinli kontrolünü sağlayamayabilirsiniz. Bir kısmı flu çıkabilir ürünün çekim açısına göre.

Zor değil çekim ama öncelikle sizin araştırmanız lazım. Ayrıca deneyerek öğrenmeniz lazım size bunu birebir gösterecek bir kişi yoksa. Yoksa biz burada onlarca yazı yazsak da sizin okuduklarınızdan alacağınız %10 luk bir kısmı geçmeyecektir. aklınızda kalmayacaktır.