Alıntı adlbykl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilgisayarına MacOs işletim sistemi yükleme hakkında bilgi sahibi olan var mıdır acaba ?
Hangi sistemlere kurubilme imkanımız var ?
Kurarken yapmamız gereken parametre , konfigürasyon ayarları nedir ?
Kurarken karşılaşabilecegimiz sorunlar nelerdir acaba ?
MacOS işletim sistemini kullanmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bu konuda deneyim sahibi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Teşekkürler.
Kaynak: Pc Ye MacOs X Kurma
10 adımda PC sistemde Mac OS X Tiger

En kolay ve Türkçe kurulum
Merhaba. Bildiginiz uzere Apple'in x86 mimarisine gecme karari almasi uzerine program gelistiricilerine dagitilan deneme Macintel'lerle gelen Tiger DVD'sinin bir kopyasi internette dolasiyor.

Fakat bu Install DVD'yi herhangi bi PC'ye takip sistemi acarsak acilmaz cunku deneme Macintellerde TPM adi verilen bir lisans chipi var ve o chip olmadan herhangi bir PC'de acilmiyor. Ama bu calistiramayacagimiz anlamina gelmiyor. Developer box alan bir uyanik, bu chipe bagimliligi ortadan kaldirmis ve Harddisk'in bir kopyasini Bittorrent'a surmus. Ben de indirdim ve kurmam sadece 15 dk aldi. Burada anlatiyorum.

1-
http://www.cpuid.org/download/cpu-z-130.zip
adresindeki programi cekin ve islemcinizin SSE2 desteklediginden emin olun. SSE3 destekliyosa cok daha iyi. Eger en azindan SSE2 desteklemiyorsa sizin bu sevdadan vazgecmenizin zamani geldi.

2- Islemci uygunsa size HDD Image lazim. tiger-x86.tar.bz2 adindaki bu dosyayi yasal yollarla edinmelisiniz.
Goodbye Torrentspy
da aramak kanunen yasaktir.

3- Image'in arsiv dosyasini indirdiniz. Winrar'la 6.5GB bos alani olan bi harddiske acin. Icinden 6GB boyutlu IMG uzantili bir dosya ciktigindan emin olun.

4-
http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/lin...ite/dd-0.3.zip
adresinden dd programini indirin. IMG uzantili dosya ile ayni klasore koyun.

5- Simdi makinayi kapatip bilgisayarinizin optik suruculerinden birini sokup yerine en az 6.1GB'lik bos bir harddisk takin. Zaten bilgisayarda takili bir harddiski kullanmak istiyorsaniz kapatmaniza gerek yok.

Uyari: Kullanacaginiz harddisk kac GB olursa olsun 6 GB olarak gorunecek ve bunun 4 GB'ini da OS X harcadigi icin size 2 GB kalacak.

6- Bilgisayari acin. Denetim Masasi'nda Yonetimsel Araclar altindan Bilgisayar Yonetimi'ne girin. Disk Yonetimi'nde bagli tum suruculerin yaninda bir disk numarasi yaziyor. (Disk 0, Disk 1 vb..) Yeni bagladiginiz harddiske ait olan numarayi not edin.

7- Baslat->Calistir a girin ve CMD yazip Enter'a basin.
DOS komut istemi gelince CD komutunu kullanarak image dosyasinin ve dd programinin bulundugu klasore gecin.

8- Aynen sunu yazin:
dd if=tiger-x86-flat.img of=\\.\PhysicalDriveX bs=1048576
X yerine not ettiginiz disk numarasi gelecek tabii ki.
Bu islem 15 dakikadan 1 saate kadar surebilir o yuzden bilgisayarim kilitlendi diye korkmayin. Bekleyin.

9- Asagidaki mesaji aldiysaniz islem tamamdir:
6143+1 records in
6143+1 records out
ilk 4 rakam 6142 de olabilir simdi hatirlamiyorum ama zaten +'dan sonraki rakamlar onemli. +1 den farkliysa birseyler yolunda gitmedi demektir. Zaten herseyin yolunda gitmesinden suphelenmeliydiniz. 8. adimi tekrarlayin bir bakalim.

10- Simdi bilgisayarimizi seve seve kapatiyoruz ve yukleme yaptigimiz harddiski IDE Primary Master'a takiyoruz. Eger yuklemede sorun cikmadiysa ve donaniminiz uyumluysa Darwin boot loader acilacaktir. iki kere Enter'a basip gecerek Mac OS X'i baslatabilirsiniz.

Onemli: Deadmoo kullanicisinin sifresi " bovinity "

Cikabilecek problemler:

Eger klavye ve mouse unuzdan biri USB ise biri PS2 olamaz. Ya ikisi de USB ya da ikisi de PS2 olacak. USB tercihiniz olsun.

Eger acilmiyorsa Darwin ekraninda bir kere entera basip " -x -v " (tirnaklar olmadan) yazip enterlayarak acmayi deneyin. -x anahtari guvenli kip, -v anahtari ise baslatma sirasinda detayli bilgi almak icindir. Hatayi ogrenebilirsiniz.

Eger islemciniz SSE3 desteklemiyor fakat PowerPC programlarini, iTunes ve DVD player kullanmak istiyorsaniz o zaman
qfile.de - En iyi g file bilgi ve alim kaynaklar. Bu alan adi satilik.
0.2.zip.html adresindeki dosyayi cekip Mac OS X altinda aciyorsunuz. 3 sistem dosyasini degistirmeniz gerekli ama zaten o dosya icinde ayrintili anlatmis. Mach Kernel ile ilgili ISO yamasini en son yapin, o kadar.

Calismiyorsa uzulmeyin. Belki de sisteminiz uyumlu degildir.
HCL - OSx86
adresindeki Article ve Discussion sayfalarinda hangi sistemin calisip hangisinin calismadigi mevcut. Discussion sayfasina kendi sisteminizle ilgili bilgileri yazarak OSX86 projesine destek olabilirsiniz.
HCLPart - OSx86
adresinde de hangi hardware bileseninin uyumlu olup olmadigi listelenmis.


Kaynak: Pc Ye MacOs X Kurma