CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 18 Sayfadan 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 347 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree351Likes

Konu: Uzun Pozlama - Yıldız izi (Star Trail)

  1. #1
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    8,190

    Standart Uzun Pozlama - Yıldız izi (Star Trail)

    Yıldızların Dansı:

    Eğer Galileo yaşarken fotoğraf icat edilmiş olsaydı ve yandaki fotoğrafı çekebilseydi, Dünya’nın dönüyor olduğunu ispat etmek daha kolay olurdu, sanırım. Belki de en azından, Galileo Engizisyon Mahkemesi’nde yargılanmazdı. Uzun pozlamayla, yani mekanik makinelerin "B" konumunu ya da elektronik makinelerin "Bulb" modunu kullanarak, yıldızların dansını görüntülemek ve bu yolla oldukça ilginç fotoğraflar üretmek, aslında çok da zor değil. Hele böyle bir fotoğrafı çekmek için yıldızlar altında geçirilecek bir gecenin huzurunu düşünürseniz, aslında oldukça keyif verici bir durum. Bu türden fotoğrafları üretebilmek için, "olmazsa fotoğraf olmaz" dedirtecek bazı donanımlara ihtiyacımız olacak. Şimdi bu donanımları inceleyelim.

    Tripod:

    Böyle bir fotoğrafın üretilmesinde ilk aklımıza gelecek olan parametre, uzun pozlamadır. Gecenin uzunluğuna göre pozlama süresi zaman zaman 6-8 saat civarında olacağı için fotoğraf makinemizin kesinlikle sabitlenmesi gerekir. Bu uzun pozlama esnasında kadrajımızdaki milimetrik bir kayma, yıldız çizgi izlerinin üst üste çakışması anlamına geleceğinden, makinemizi masa, sandalye benzeri bir cismin üzerinde sabitleme riskini göze alamayız. Bu nedenle fotoğraf makinemiz, istediğimiz kadrajı bu denli uzun bir süre hiç hareketsiz olarak kayıt edebilecek durumda, sağlam ve dengeli bir tripot üzerinde sabitlenmelidir.

    Kablo Deklanşör:

    Bu kadar uzun pozlamanın bizi mecbur bıraktığı bir başka gereklilikse, fotoğraf makinemize bağlı bir kablo deklanşörün olmasıdır. Gece boyunca 6, hatta 8 saat süreyle parmağımızla deklanşöre basabilme imkanımız olmadığından, olsa bile makinenin konumunda milimetrik değişikliklere neden olacağımızdan kablo deklanşörü mutlaka kullanmalıyız.

    Pusula:

    Bu tür bir yıldız çekiminde önemli olan bir diğer unsur da, Kuzey Yıldızı’nın yerinin gökyüzünde belirlenmesidir. Kadrajımızı bu yıldızın sabit kalacağını ve diğer yıldızların onun etrafında döneceğini düşünerek yapacaksak eğer, Kuzey Yıldızı’nın yerini belirlemek birden bire fotoğrafı doğru çekebilmek kadar önem kazanır. Bu konuda astroloji bilgimize güvenmiyorsak, pusula bize kesin çözümü verecektir.

    "B" veya "Bulb" konumunda çalışabilen bir fotoğraf makinesi:

    "Bulb" konumunda fotoğraf makineleri nasıl çalışıyor? Belki de ilk önce bu soruyu cevaplamalıyız. Fotoğraf makinemiz "Bulb" konumundayken deklanşöre bastığımızda obtüratör (makinemizdeki perde) açılır ve film görüntüyü görmeye, yani pozlanmaya başlar. Biz deklanşöre basmayı bırakana dek obtüratör açık kalır ve film görüntüyü kaydeder. Elektronik makineler 30 saniyeye kadar pozlama imkânı tanımakta, 30 saniyeden daha uzun sürede pozlama yapılacaksa "Bulb" modunu kullanmak gerekmektedir. Uzun pozlama yapılan gece çekimlerinde, kablo deklanşörlerin kilit ayarının olması çok işimize yarar. Kadrajınızı yapıp, kablo deklanşöre basacak ve kilitleyeceksiniz. Fotoğrafınızı kaç saat pozlamak istiyorsanız bu süre geçtikten sonra makinenizin yanına gelerek kablo deklanşörün kilidini kapatacak ve pozlamayı sonlandıracaksınız (eğer zaman ayarlı bir kablo deklanşörünüz yoksa). Bu tür uzun yıldız çekimlerinde olmazsa olmaz birkaç durum söz konusudur. Kısaca sıralamak gerekirse, ilk olarak ışık kirliliğine maruz kalmayan bir gökyüzü, başlangıç noktamız olmalıdır. Astronomların en büyük derdi olan, gözlem evlerini yerleşim merkezlerinin onlarca kilometre dışına kurmalarına neden olan ışık kirliliği, bizim de en büyük sorunumuzdur.


    İstanbul’da ya da herhangi bir şehirde, ilçede, köyde, bu türden fotoğraflar çekmemiz neredeyse imkânsız. Bize şehir ışıklarından etkilenmeyen bir gökyüzü gerekli. Kocaeli ve civarındaki fabrikalar kilometrelerce uzakta olmasına rağmen gökyüzünde öyle bir aydınlanmaya neden oluyor ki, makinemiz pek çok fersiz yıldızı fark edemiyor ve gökyüzü de yapay, ilginç bir aydınlığa bürünüyor. Bir diğer mecburiyetimiz, aysız bir gece. Eğer gökyüzünde ay varsa, hatta gece boyunca bizim kadrajımızdan geçerek parabol yapıp ilerleyecekse o fotoğrafı elde etmemiz imkansızdır. Ay olacaksa bile çok hafif bir hilal şeklinde olmalı. Bu tür gece fotoğraflarının çekimlerinde mümkün olan en açık diyafram değerini kullanmalısınız. Eğer optik kalite kaygılarıyla f:8 gibi değerler denerseniz Kuzey Yıldızı ve çok parlak birkaç yıldız dışında hiçbir şeyin kaydedilemediğini göreceksiniz. f: 2.8 / 3.5 arasındaki değerler, 100 ASA duyarlılığındaki filmlerde oldukça başarılı sonuçlar verir. Film olarak ise 100 ve 400 ASA arası ve üretici firmaların "profesyonel" sınıflandırmasına soktukları dia pozitif filmler kullanılmalı. Tüm filmler, dakikaları hatta saatleri bulan pozlama sürelerinde renk sapması yaparlar. Üretici firmaların katalog değerleri incelenerek renk sapması yapmadan en uzun süre pozlama imkanı veren filmler tercih edilmelidir. Ancak uzun pozlamaya en uygun profesyonel bir film seçilse bile sonuçta renkte oluşacak sapmalar peşinen kabul edilmelidir, çünkü 6-8 saat pozlanıp renk sapması yapmayacak bir film, üreticiler tarafından maalesef üretilememektedir. Tabi ki siyah-beyaz negatif ya da dia pozitif tüm filmler bu tanımın dışındadırlar, ancak onların kullanılması halinde de pozlamayla ilgili sorunlarla karşılaşılmaktadır. Kullanacağımız objektifin odak uzaklığını elbette ki kadrajımız belirler ama 28 mm ve daha geniş açılı objektiflerle çok daha başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Gökyüzü, yıldız hareketleri tarafından çok cazip bir hale geldi. Peki Ay’ın olmadığı bir gecede, aşağıdaki siluetlerle neler yapabiliriz? Bu sorunu aşmak için kadrajınızı gündüz belirlemeli, karanlığa yalnızca deklanşöre basma işini bırakmalısınız. Yeryüzündeki tüm konular siluet olarak elde edileceğinden konuların birbirini kesmemesine, formlarının belirgin ve anlaşılır olmasına, leke dağılımının dengeli ve etkili olmasına dikkat etmelisiniz.
    Ateş nedeniyle oluşacak kızıl-sarı rengi de peşinen kabul etmelisiniz. Pozlamaya hangi saatte başlarsanız nasıl bir gökyüzü rengi elde edersiniz? Sonuçta elde edilecek tam siyah bir gökyüzü pek de keyifli olmayabilir. Bu yüzden parliament mavisi tanımıyla anılan lacivert bir gökyüzünü fon yapmak, fotoğrafınızın çok daha etkili sonuçlar vermesine katkıda bulunur. Fakat bu noktada da "hangi tonda parliament mavisi?" şeklinde bir soru aklımıza takılabilir. Gözümüzün parliament mavisini hissetmeye başladığı anlar, aslında bu ışığa dakikalarca maruz kalacak olan film için oldukça aydınlık dakikalardır. Eğer bu maviyi kaydedebilmek için pozlamamıza gereğinden erken başlarsak, fazla ışık filmin gökyüzünü fazla aydınlık elde etmesine neden olur ki bu da sonuçta yıldız izlerimizin etkisini azaltır, Bu noktada pozlamaya başlamak için doğru başlangıç zamanı, güneş tam olarak battıktan en erken 45 dakika sonradır. Bu doğru anda pozlamamızı başlatmak için deklanşöre basarsak, lacivert bir gökyüzü elde edebiliriz. Uçakların kadraja girmesi, bu tür uzun pozlamalı yıldız fotoğraflarında bir başka önemli sorunu oluşturur. Hava trafiğinin çok yoğun olduğu bölgelerde, bu sorun daha fazla karşımıza çıkar. Örneğin Bodrum’a 90km mesafede olan Çamiçi (Bafa) Gölü’nde, her 10 dakikalık periyotta mutlaka 1 ya da 2 uçak kadrajımızdan geçer. Böyle uçak trafiğinin yoğun olduğu bölgede çektiğimiz bir yıldız fotoğrafını banyo ettirdiğimizde kadrajımızda "T" cetveliyle çizilmiş gibi duran pek çok kesikli ışık çizgisinin oluştuğunu görürüz . Peki bu soruna çözüm bulmak için ne yapabiliriz? Uçak geçerken objektifin önünü bir cisimle kapatsak? En az 1 dakika objektifin önü kapalı kalacak, bu durumda tüm yıldız çizgilerinde bir kesilme göreceğiz. Netice olarak bu durum fotoğrafımızdaki yıldız hareketlerinin sürekliliğinin bozulması adına maalesef hiç de hoş olmayan sonuçlar oluşturuyor. Bu nedenle, bu sorunu çözebilmemizin tek yolu, bu denli uzun pozlamaları yapacağımız bölgeleri seçerken başlangıçta hava trafiğine dikkat etmek ve mümkün olduğunca az uçak geçen bölgelerde bu tür fotoğrafların peşine düşmektir. Bu konuda bir başka önemli sorun makinenizin pili olabilir mi? Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, 6-8 saatlik bir pozlama süresi, yeni takılmış bir pil takımında pek çok makinede sorun yaratmaz. Ancak başka bir uzun pozlama, bir başka gece yeniden yapılacaksa yeni bir pil takımı takmanızı öneriyorum. Pil çoğunlukla pozlamanın ilk 3-4 saatinden sonra bitiyor ve obtüratör kapanıyor. Bu durum da, farkında olmadan, bizim daha kısa yıldız izleri elde etmemize neden oluyor. Mekanik fotoğraf makinelerindeyse, pil yalnızca poz saatini çalıştırdığı için bu makinelerin böyle bir sorunu asla olmayacaktır.

    Keyifli çekimler!











    gezgit and zllgkus like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    Huysuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Huysuz Adam
    Makina:
    Nikon D600
    Üyelik tarihi
    07.November.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    903

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    Bu yazı cok guzel fakat keşke çekilmiş fotografta konsaydı, anlatılanı daha rahat anlamaya yardimci olurdu..










    vedatozkaya likes this.
    Parmak Cenneti Gösterdiğinde Parmağa Bakan Ahmaktır...

  • #3
    Member

    Status
    Offline
    İsim
    erkan aygün
    Makina:
    eos 20d
    Üyelik tarihi
    05.October.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    42

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    flickrda long exposure+star yaz cıkar bisürü











  • #4
    mboyaci
    Guest

    Standart Ynt: Uzun Pozlama



    Hubble tarafindan 24 Eylul 2003 ile 16 Ocak 2004 arasi çekilmiş bu fotoğraf Yani adamlar resmen perde hizini 6 aya ayarlamiş










    crazy and BA2 like this.

  • #5
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    8,190

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    ahahahah buda güzelmiş =)











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    a
    Makina:
    a
    Üyelik tarihi
    16.August.2009
    Nereden
    a
    Yaş
    39
    Mesajlar
    60

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    ahahh 6 ay perde hızı asa kaç a kadar gidiyodur acaba










    NATURAM DUCEM SEQUENTES NUMQUAM ABERRABİMUS

  • #7
    mustafanadir
    Guest

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    Alıntı brnslt Nickli Üyeden Alıntı
    ahahh 6 ay perde hızı asa kaç a kadar gidiyodur acaba
    orası nasa onları 1,2,4,8,16,32,64 asa aralıkları kullanıyorlar son 10 yıldır 32 ve 64 asa kullanımı görülmemiştir (adamlar nasayla kafa yapıyorum diye almazlar dimi beni )










    BA2 likes this.

  • #8
    mgd
    mgd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Behlül BAŞ
    Makina:
    Canon EOS 50D
    Üyelik tarihi
    21.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    488

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    Uzun pozlama gibi birsey denedim ama bunu pozlamasi cok kisa surdu anlamadim












    Canon EOS 50D | Canon EF-S 10-22mm f:3.5-4.5

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #9
    Tahir Yildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Tahir YILDIZ
    Makina:
    Nikon D600 + Canon 5D Mark III
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,674

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    Behlül, biraz sallanmış gibi makina yine de, ama güzel olmuş











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    mgd
    mgd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Behlül BAŞ
    Makina:
    Canon EOS 50D
    Üyelik tarihi
    21.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    488

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    Sagol Tahir, sallanma olabilir evet, ISO da 1600 du. Netlik problemi yasandi tabi










    Canon EOS 50D | Canon EF-S 10-22mm f:3.5-4.5

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #11
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    8,190

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    Behlül fikiri beğendim bence tripod yardımıyla falan bir daha dene bu kareyi..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #12
    mgd
    mgd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Behlül BAŞ
    Makina:
    Canon EOS 50D
    Üyelik tarihi
    21.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    488

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    Sagol Mert, bir daha karsilasirmiyim bu kareyle bilmiyorum ama










    Canon EOS 50D | Canon EF-S 10-22mm f:3.5-4.5

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #13
    gorkemkeser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    görkem keser
    Makina:
    canon eos 450 d
    Üyelik tarihi
    02.February.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    772

    Standart Ynt: Uzun Pozlama

    normalde pek kullanmıyorum uzun pozlamayı ama açıkçası 450 d iyi sonuçlar veriyor. bu fotoğrafı çok karanlık bir yerde çektim. gözle nesneleri seçemiyecek kadar karanlık.




    odak uzaklığı: 18mm
    f değeri: f/3.5
    poz süresi: 2 saniye
    iso: 1600












    Canon EOS 450D | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II | Canon 50mm f1.8 II | Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM

  • #14
    Darth_Vader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kaan DOGANDEMIR
    Makina:
    Canon 1000D
    Üyelik tarihi
    31.March.2010
    Nereden
    Izmir & Moscow & Taraz
    Yaş
    39
    Mesajlar
    170

    Standart

    Gece uzun pozlama + HDR cekimim...


    1)



    Odak Uzakligi : 14 mm.
    F Degeri : f/25
    ISO : 100
    Poz Suresi : 5 saniye.


    2)



    Odak Uzakligi : 50 mm.
    F Degeri : f/22
    ISO : 400
    Poz Suresi : 20 saniye.










    Konu Darth_Vader tarafından (07.April.2010 Saat 16:46 ) değiştirilmiştir.
    Online Portfolio Web Site :
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #15
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    Üyelik tarihi
    01.July.2010
    Mesajlar
    1

    Standart

    herkese merhaba, canon d 550 kamera aldım, diafragman ayarlarında bulb fonksiyonu yok, ya da bir yerlere gizli ben bulamıyorum,, kılavuzu okudum, diafragman değerlerini vs vs değiştiriyorum ama bulb yazısı çıkmıyor, belki size komik gelebilir ama bulamıyorummm











  • #16
    daywalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yekta YAVUZ
    Makina:
    7D
    Üyelik tarihi
    10.June.2010
    Nereden
    Tuzla-ISTANBUL
    Mesajlar
    325

    Standart

    m moduna alırsanız enstantaneyi de 30 sn ötesine getirirseniz bulb modunu açmış olursunuz diyafram değeriyle ilgili değildir enstantane ile ilgilidir bulb modu










    Canon 7D | Canon 70-200 mm f/4 L USM | Canon 50mm 1.4 USM | Sigma 10-20 mm |

    Yekta Yavuz

  • #17
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    uzun pozlama demisken hem konuya uygun hemde baslikta anlatilan yildiz izleme fotografina uygun bir ornek ekliyeyim istedim...












    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #18
    erdish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hasan Erdiş
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    04.August.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    495

    Standart

    Tuna, yüklediğin örnek güzel olmuş, tebrikler.. Kaç saniye? Dur tahmin edeyim; 400?











  • #19
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Yanlis hatirlamiyorsam bu 300 - 360 sn arasi pozlandi. Kesin bilgi icin EXIF ten kontrol etmem gerek. Aksama yada oranin sabahina bilgiyi eklerim











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #20
    khancı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kaan HANCI
    Makina:
    Canon 60d
    Üyelik tarihi
    20.March.2010
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    47
    Mesajlar
    99

    Standart

    Herkese merhabalar. Mert super bi yazı hazırlamıssın. Eline sağlık. Bu hafta Kapadokya ya gidiyorum ve su yıldız fotografından cekmeyı cok ıstıyordum. Nasıl yakalayacagım ıle ılgılı en guzel acıklamalardan bırını yapmıssın. Aslında dijital makinam ile cekmek istiyordum ama sensorune kıyamadıgım ıcın yanımda pederden kalma 56 model analog makinamı goturup onunla cekecegım. Ama su 8 saat konusunda cıddı mısın? belli bir matematıksel hesabı varmı yoksa tecrubelerle mı sabıt?










    Canon EOS 60D
    Balda Baldessa 1b 35mm
    Canon 24-105 f/4 L
    580 Ex II
    Canon EF 50mm F1.8 II

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • Benzer Konular

    1. Canon 18-200mm fazla pozlama
      Konu Sahibi onurrus Forum Canon Standart Zoom Lensler ( Canon Standard Zoom Lenses)
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 30.August.2009, 23:16

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •