Leica batar mı ya şu örneklere bakarsak batmaz tabi batmaz. He bu rakamlar bu sektörde çerez parası olabilir ama biz çerez sevmiyoruz.

Dünyanın En Pahalı Lensi

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...15801715_n.jpg

Daha önce hiç düşündünüz mü bilmiyorum ama dünyanın en pahalı lensi tam tamına 2 milyon dolar (2.064.500 $) satış fiyatıyla Leica APO-Telyt-R 1:5.6/1600mm olarak dudakları uçuklatıyor. Geçtiğimiz ay dünyanın en pahalı fotoğraf makinesi unvanını da açık arttırmada 2.79 milyon dolar (evet o da şöyle oluyo 2.790.000 $) fiyata satılan 1923 yılında üretilmiş bir Leica fotoğraf makinesi almıştı. Çok gerekli şeyler değil tabi fiyatların yüksekliği. Bu lensin alıcısı kimdir diye sorabilirsiniz, ona da şöyle bir cevabım var. Dünyanın en zengin fotoğraf meraklısı sayılabilecek Katar Prensi Saud bin Muhammed Al Thani, bu çok iyi ayarlanmış camlar bütününe bu parayı yatıran adam. Aslında özel yapım olan bu lens Leica’nın en büyük, en ağır ve en büyük odak mesafesine sahip lensi.

Haber yalnızca prensin lensi alıp gitmesiyle bitmiyor, merak etmeyin dahası da var. Katar prensi Al Thani bu lensi taşımak için bir de Mercedes araç satın almış. Galiba dolaylı olarak dünyanın en pahalı lens taşıma kutusu da Mercedes oluyor. Lensin teknik özelliklerine gelecek olursak aslında bu da bir sır. Yalnızca lensin Leica R bayonetli olduğu, tamı tamına 60 KG ağırlığında ve 1.2 metre uzunluğunda olduğunu biliyoruz. Son olarak lensin fotoğrafları Almanya’daki Leica galerisindeki prototip hali. Bu yazıdan öğreniyoruz ki (genellemeleri hiç sevmem ama) Arap arkadaşlarımız gerçekten de bazen yağı bol buluyorlar.

Bunun birde hatırlarsınız tarihi eser sınıfına soktukları 1923 üretimi bir makinesi vardı açık arttırmayla satılan 2.16 milyon euro.

Dünyanın en pahalı kamerası: 1923 üretimi Leica Null | PC Labs

Neden batsın bu firma