CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    YG
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    13.January.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    143

    Standart Riva'da kuş türleri görebileceğim mevkiler?

    Merhaba arkadaşlar,

    Bugün Riva'ya gitmeyi planlıyorum. Geç açabildim konuyu farkındayım. (: Acaba türlerin yoğun olarak bulunduğu mevkiler Riva'da nerelerdir? Derenin orada deniyor ama, dere uzun bir dere malum. Veya başka yerler? (:

    Teşekkürler.











  • #2
    slmsevki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Selim Şevkioğlu
    Makina:
    Canon EOS 7D, Canon EOS 5D mark II
    Üyelik tarihi
    28.January.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    86

    Standart

    Suailiniz üzerinden bir hayli zaman geçmiş. Bu saatten sonra işinize yarar mı bilmem ama ben cevabı biraz daha genelleştiririrsem belki siz belki de başka arkadaşlar faydalanır her zaman yararlanabilir.

    Riva'da kuş çekimi mevsiminin en bereketli olduğu dönemler Nisan ve Mayıs aylarıdır. Bu aylarda gidip de eli boş dönen olmaz. Riva'nın girişinde bulunan dere üzerinden geçen köprünün bitiminden sağa döndüğünüz andan itibaren gerek dere boyunca, gerek yol bitimindeki villaların arkasında bulunan (villaların önünden geçen yokuş bitince sağa döneceksiniz) yolun sağ ve solundaki büyük çayırlarda hem bol kuş bulmak hem de büyük sürprizlerle karşılaşmak olasıdır. Evet özellikle Nisan ve Mayıs aylarını öneriyorum. Bu aylardan sonra Arıkuşu faslı başlar ve yeri villaların arkasından geçen yolun sonuna doğrudur. Giderseniz muhakkak onları fark edersiniz.

    Arıkuşu dışında, yaz aylarında kuş çekimi için Riva hiç reel bir mevki değildir. İlkbahardaki bolluk ve bereket yerini adeta ıssızlığa bırakır. Bunun nedeni, Riva'nın göç yolu üzerinde olması ve Nisan ve Mayıs ayının göç mevsimine denk gelmesidir. Bu mevsim dışında yaz aylarında nadiren sürpriz türlerle karşılaşabilirsiniz. Bunun için yine sırt çayırları öneririm. Mevsiminde giderseniz, orada kuş çekimi yapan ve dolaşan arkadaşları muhakkak görürsünüz, kendileri size yardımcı olacaklardır.

    Dere mevzuuna gelecek olursak, asıl yoğunluğun derenin orada olduğu meselesi son derece görece. Açıkçası asıl yoğunluk dere kenarlarında değil. Yani kuş çekimlerinin çoğunu dere kenarlarında yapmayız. Sanırım siz koca Riva'nın hangi kısmında çekim yapabileceğiniz sorusuna karşılık, dere kısmı tarifini aldınız ki; bu doğrudur.

    Sözün özü; Riva Nisan ve Mayıs aylarında verimlidir ve çekim için yoğun olarak bu aylar tercih edilir, diğer aylarda da ara sıra bazı türler gelir ama bunlar çoğu sürprizdir. Açıkçası ben bir tür geldiği haberini alırsam giderim çünkü gidip de elim boş dönme ihtimalim çok yüksektir.











  • #3
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    YG
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    13.January.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    143

    Standart

    cevabı ben de geç gördüm biraz. çok teşekkür ederim cevap için oldukça faydalı oldu. (:











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •