CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Bahadır Yeniçeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Bahadir Yeniceri
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    05.September.2010
    Nereden
    Yurtdisi / Antalya
    Mesajlar
    729

    Standart Kisaca Kirlian Fotoğrafçılığının Keşfi









    Bu fotoğrafçılık tekniğinin adına “kirlian” adının verilmesinin nedeni, bu teknikte kullanılan aygıtın ilk kez Rus mühendis Semyon Davidovich Kirlian (1898-1980) ve eşi Valentina Khrisanova Kirlian tarafından geliştirilmiş olmasıdır. 1939'da bir fotoğraf filmini tab ederken fotoğraf tepsisinin üzerinde bulunan cisme elektrik yükü verildiğinde tepside bir resmin oluştuğunu kazara gözlemleyen Semyon Kirlian ve eşi aynı yıl geliştirdikleri bir aygıtla, sözkonusu ışınımların daha çok canlı bedenlerden yayıldıklarını saptamışlar ve çektikleri çeşitli organların fotoğraflarında, bu organlardan salınan renkli ışımaları görüntülü hale getirmeyi başarmışlardır. Bedenden yayılan ışınımın çeşitli renkler halinde fotoğrafı çekilebilen kısmına “korona” (Latince’de “taç”) adı verilmiştir. Bu teknikteki temel yöntem, koronayı görünür hale getirebilmek için yüksek gerilimli elektrik alanının kullanılmasıdır.

    (Alintidir)










    Konu Bahadır Yeniçeri tarafından (08.January.2011 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    babaluga
    Guest

    Standart

    Ben de okuldayken araştırma yapmıştım bu konuda... Keşfi ben ayrı biliyorum yalnız... Şöyle ki Kirlian akıl hastanesinde elektrik teknisyeni ve akıl hastalarına yapılan elektrik tedavisi sırasında hastadan cihaza/cihazdan hastaya elektrik atlamaları(boşalımları) gözlemliyor (Corona Discharge)... Kendisi de fotoğrafa meraklı bir şahıs daha sonra eşiyle birlikte bu tekniği bulup geliştiriyorlar...











  • #3
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Ben de biliyorum bunu... Hatta kolu olmayan birisinin resmini çekip hala enerjisinin orada var olduğunu gözlemlemişler galiba... Kitapta görmüştüm nette kanıt bulursam koyarım

    "Düşünsenizze kolu kesik bir adamın bu yolla fotosunu çekiyorsunuz ve kolunu yerinde görüyorsunuz fotoğrafta, tıpkı üstteki yaprakta olduğu gibi. Demekki orada maddeden başka bir şey daha var. Tıpkı cansızlarda da olduğu gibi..."

    Kaynak: Ruh Bilimsel Olarak Kanıtlandı(allah Var)

    "Rus bilim adamları yaptıkları aura ile ilgili denemelerde, esası Kirlian Fotoğrafçılık Metodu'na dayanan bir metod ile önce sağlam bir yaprağın sonra da 1/3'ü kesilmiş olan bir yap*rağın fotoğraflarını çekmişlerdir.


    İlk fotoğrafta yaprak üzerinde yanıp sönen parlak canlı ışık huzmeleri ve yaprağın kenarlarında bir hat şeklindeki ay*dınlık alanın mevcudiyeti yine kendini göstermiştir. İkinci fotoğraftaki görüntü ise oldukça farklı olmuştur. Bu sefer yap*rağın yüzeyi yine tam olarak görünmüş ancak kesilen parçanın olduğu yer diğer kısımlardan bir çizgi ile ayırd edilebilecek şekilde şeffaf kalmıştır"

    Kaynak: Ruh Bilimsel Olarak Kanıtlandı(ALLAH VAR) [Arşiv] - Kanka.Net - Dostların Mekanı

    Görsel bulamadım










    Konu evirgen2008 tarafından (08.January.2011 Saat 17:23 ) değiştirilmiştir.
    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #4
    mehmet guzelipek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mehmet güzelipek
    Makina:
    İnsan beyni ve gözü
    Üyelik tarihi
    29.May.2010
    Nereden
    ORDU
    Mesajlar
    575

    Standart

    Semion Kirlian; Bir Rus fotoğrafçısı! Bunlar karı koca birlikte anılıyorlar. Birlikte çalışmışlar da ondan! Yaptıkları iş, yüksek voltajlarda organik cisimlerin fotoğraflarını çekmek.
    Bu resimlerde organik cisimlerin enerjik yapılarının görüntüleri ortaya çıkıyor. Bu görüntülerde, organın eksik kısmının da görünmesi ilginçtir. Örneğin, sol eliniz bilekten kopmuş ya da kesilmişse, bu enerjik alan fotoğrafında sol eliniz de enerjik alan olarak görüntü veriyor. Yeşil yaprakların da enerji beden resimleri çekilmiş ve kesilen kısımların da enerjik alan fotoğrafları çekilebilmiştir. Yaprağın 1/3 kısmı kesilinceye kadar bu görüntü fotoğraflarda görünmeye devam etmekte ancak 1/3'ünden daha fazla kesildiğinde, eksik kalan kısım enerji beden fotoğrafında görünmez olmaktadır.
    Burada "Fantom His"ten de söz etmeliyiz. Fantom his, eksik bir organa ilişkin tepkimedir. Örneğin, kesilmiş sol elinizin avucunun kaşınmasıdır. Olmayan bir sol elin avucu kaşınıyor ve sonra Kirlian fotoğraflarında bu olmayan elin enerjik alan olarak var olduğu görülüyor. Bu da bizi, örneğin bir avuç içi kaşınmasının, bildik bir olay olmadığı düşüncesine sevk etmektedir. Biz kaşınmanın sinirsel bir şey olduğunu düşünürken, bu Rus bize daha başka şeyler düşünmemiz gerektiğini söylemektedir!
    Semion Kirlian'ın çalışmalarının kökleri Tesla'ya kadar uzatılabilir. O da yüksek gerilimde cisimlerin etrafında bir auranın garip bir ışıma yaptığını görmüştü. Bu durumda cisimlerin etrafında bir elektromantetik alan oluşuyordu. İnsanda ise, elektriksel, enerjisel bir beden, gözlenebilir bir ışıma ortaya çıkıyordu. Tesla bunların tümüne birden "Corona Effect" diyordu.
    Öyle görünüyor ki, bu elektriksel ışımanın, canlılar üzerindeki yüksek gerilimli resimlerinin alınması, Semion Kirlian'larla başlıyor. Daha sonraki araştırmalarda, bazen Aura, bazen elektriksel beden ya da enerji beden, ya da biyoenerji olarak adlandırılan bu yüksek gerilimde ortaya çıkan elektromanyetik alan, bu gün bir çok fen alanlarının birlikte inceledikleri, aynı zamanda yıldızı gittikçe parlayan parapsikoloji konusudur da!
    Daha önce insanın çeşitli türden bir çok enerjinin oluşturduğu bir küme olduğunu söylemiştik. Fiziksel, elektriksel, biyoelektriksel, biyoenzimatik enerjilerdir bunlar.
    Özellikle biyoenerji ve ışınsal beden enerjisi (Kirlian Beden olarak da bilinen bu enerji) bedenin, damarlarındaki kanla akışmayıp, sinirlerde akıştığı ileri sürülmektedir.
    Akupunkturun temeli olan Çin Tıbbı kesin bir tavır alarak bu enerjinin insan bedeninde sürekli olarak tek yönlü aktığından söz eder. Bu enerji insan bedeninin sinir ağı boyunca daima akmaktadır. Dediklerine göre, kendi başına bir varlık olarak izole edilmiş halde onu asla bulamayacağımızdan dolayı bu sinirsel enerjiyi aramak zaman kaybıdır, çünkü biyoelektrik türden son derece süptil bir enerjidir. Ancak, kimyasal ve biyokimyasal değişiklikler oluşturarak varlığını hissettirir. Bununla beraber öyle görülüyor ki, insan bedeninin dış yüzünde cilt üzerinde akış yolları boyunca da kendini gösterebilir. Bu akış yollarında, elektrik akımının geçmesine karşı daima daha az direnç mevcuttur.
    Bu biyoelektriksel beden, kimi araştırıcılarca astral beden, kimilerince duble beden olarak adlandırılmaktadır. Kimileri ise bunun psişe-can olduğunu söylemektedir. Bu psişe-can'ın Aura olduğunu söyleyenler de vardır. Onlara göre, Fizik bedenin içini doldurup dış yüzünü de sarar. Bu durumda bir biyoenerji diğer bir biyoenerji ile temas etmiş olur ve böylece, bir enerji alışverişine yol açılır. Cansız nesnelerle temas konusunda daha çok bizim enerjimizin onlara nakli söz konusu olur.
    Bazılarınca beyin, dolayısıyla düşüncenin aktivitesini irade ile yönlendirmek suretiyle bu enerjiyi etkilemek mümkündür. İrade enerjiyi yoğunlaştırıp tek bir hedefe sevk eder. Yoga ve bazı teknikler bu amaca ulaşılmasında yardımcıdır.

    Kirlian fotoğraf tekniği ile, mıknatısların resimleri de çekilebilmektedir. Ama önemli olan özellikle insan bedeni üzerindeki çalışmalardır. Normalde göremeyeceğimiz biyoenerji alanımız, özel bir elektrik alanı içine alınarak sınırları ve çeşitli ışıma şekilleriyle fotoğraf kağıdı üzerinde açıkça görünür hale getirilmektedir.

    Bu enerji bedenin çıkıntılarının fotoğrafta görüldüğünden çok daha uzaya yayıldığını kabul eden ve bu çıkıntılara zehinsel enformasyon yüklemek suretişle, telepati ve büyü gibi, ruhsal şifa gibi parapsişik olaylara yol açtığımızı düşünenler vardır.
    Daha sonraki çalışmalarda bu enerji alanının renkli resimleri çekilmeye başlanmış ve bir çok hastalığın önce bu enerji bedende ortaya çıktığı ve bir süre sonra bedende belirginleştiği görülmüştür. Kolayca anlaşılacağı gibi " Kirlian Photography" hiç de sıradan bir şey değildir. O, insanın daracık ve karanlık odasından, bilinmeyene açılan önemli bir penceredir.

    burdan sonrası şahsi fikirlerim ve bilim kurgularımdır

    bu enerji bedene "nefs" demektedir. Nefsle parapsikoloji bağlantısını bu noktada kuruyorum. Çünkü insana ilişkin bir çok olağanüstü olayın açıklamasını vermekte hatta bu beden olağanüstü bir çok olayın ortaya çıkmasını sağlamaktadır.
    "Elektron aslında bir atomun nefsi yani sınırlarıdır. Kirlian alanı da bizim nefsimizdir."
    "Nefs, Luxon'dur, ışık hızıyla sınırlıdır, enerji bedendir. Resmi çekilebilmektedir."
    "Nefs yani özkimlik"
    "Özel benlik adresi, süperego olan kimliğimiz, bizi biz yapan ayrık kişilik..."
    "Nefs (özgün kimligimiz, taaa kendimiz)" derken, daha çok psikolojik bir nitelikten söz eder gibidir.
    kirlian beden yani nefs psikolojiktir. Dolayısıyla tanı yapılabiliyor. Renk kategorileri ve saçakların yumuşak ya da sert formları var. Örneğin, apopleksin yerini gösterebiliyor. Şizoid zeminde koyu maviye doğru bir renk değişmesi oluyor. Şizofrenide ise, birbiriyle ilintisiz binlerce boncuk gibi renkler çıkıyor. Hasta bir konuyu sürdüremiyor. Çünkü ikinci renk başka bir konu, üçüncü bir başka konu. Bunu somutlaştırırsak, birinci cümle, "Sağol iyiyim doktor", ikinci cümle "Teyzem yengeme gitti", üçüncü cümle "Zaten salatalık sevmem". Eğer bir şizofrenin rengarenk olan bu ilintisiz aura renklerini, önce koyu mavi olan Şizoid aşamaya iade edebilirseniz hastalığı sorunun önemli bir kısmını çözmüş olursunuz. Bunun için renk cebiri denen bir matematik yöntemle, beynin renklerinin düzenlenmesi ve bunun için de bir osiloskop gerekiyor. Şizofreniyi kısmen iyileştirebiliyorsunuzÖrneğin, klinik epilepsiyi 16 saat önceden fark edebilmek ve radyestezi terapisiyle önlemek mümkün. Çünkü, gelecek olan epilepsi, parmak ucunda bir renk ve biçim oluşturuyor. Böylece bütündeki renkten ayrılıyor. Sandıkta çürüyen elma gibi... o çürük daha sonra diğerlerine de bulaşacaktır. O bölüme "Aynı frekansta aynı renk radyestezi veriliyor. Ta ki, epileptik hastanın aura rengi yeniden reverse edilene kadar. O zaman hasta, asla bir sara nöbeti geçirmiyor. Yani ilaç yok. Işınla tedavi söz konusu. Çünkü Kirlian alanında çekilen fotoğraflar psikolojik resimlerdir. Korku, endişe ve türlü haleti ruhiye oradadır, görürsünüz ve yaşarsınız. Psikolojinin resmini çekebiliyoruz şu anda ama kullanım alanını tıbba aktaramadık. On yıl içinde belki de olasıdır
    Aspirin denen şu meret, tüm sinirsel ağrılara iyi gelmektedir. Kanı ve dolayısıyla Kirlian bedeni regüle etmektedir. Aspirin ânı kurtarır, iyileştirmez ama örneğin kansere iyi geldiği de söylenmektedir. Oysa Aspirin dogrudan psikolojik bir regülatör olarak Kirlian bedenimize (nefsimize) direkt etki etmektedir. Bu yüzden, Aspirin sanıldığının tersine psikolojik bir ilaçtır. Bu yüzden, Kanseri vb. tehir etmektedir. Kirlian bedenimiz (nefsimiz) Kodein, Kafein, Karoten ve Kakaoyu da Aspirin gibi yatıştırıcı ve regülatör ilaç kabul etmektedir. Oysa Tein (çay) böyle değildir. Çay içildiğinde Kirlian beden (resmi çekilebilen nefs) yatışmamakta, tam tersine çiçekli ve cırtlak desenler oluşturmaktadır. Tabii her etkinin bir tepkisi vardır.
    Kafein ve peyote otunda Metil oranı aynıdır. Tein maddesi bu bakımdan metilenden değil etilenden sayılagelmektedir. Kirlian alan resimleri görüntülenebildiğinden bunları kolayca test edebilirsiniz. Etil alkol ile metil alkol farkı gibi, çay ve kahve başka başka tabiatları vardır.
    Kahvenin zihni açıcı etkisi vardır. Alkole oranla çok azdır. Alkolün yararlı yanlarından biri de budur. Bunları biyolojik olarak değil; biyo-elektromagnetik olarak resimlemekteyiz. Dolayısıyla ilaçlar ve eczaların etkileri, aslında Kirlian alanı regüle etmekten geçiyor. Uyuşturucular Metilen alkol gibi davranıyorlar. Öldürücüdürler ama içki, Etil alkol olarak regülatör rolü görüyor.tüm bu saydığım maddelerin kullanımında önce ve sonra yapılan kirlian fotoğraflama teknikleri farklı fotoğraflar vermektedir. yani çay,kahve,alkol,içtiğimiz ilaçlar vücudumuzun bioelektromanyetik dengesini değiştirmektedir

    kirlian fotoğrafçılığı bir nevi manyetik alan fotoğraflamadır

    benim 'Nefs' de dediğim bu enerji bedene, "Biyomanyetik ışıma", "Kirlian Beden", "Kirlian Alanı" "Suptil Duble" ve "Aura" da denmektedir

    canon ve nikon kirlian makineler üretmemektedir maalesef

    zevkli ve yoruma açık bir konudur kirlian fotoğrafçılık!!


    kirlian fotoğraf örnekleri : Kirlian Photographs

    kirlian fotoğraf makinesi almak isterseniz
    Kirlian Photograpy

    yok ben evde de yaparım kirlian makineyi derseniz Kirlian Camera plans KIRLIANLAB.COM










    Konu mehmet guzelipek tarafından (08.January.2011 Saat 20:27 ) değiştirilmiştir.

  • #5
    Ahmet Gümüş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ahmet Gümüş
    Makina:
    5D, 7D, X100
    Üyelik tarihi
    13.February.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    31
    Mesajlar
    1,416

    Standart

    Yıllaar yılar önce The X Files dizisinde bir bölüm izlemiştim Kirlian fotoğrafçılığıyla ilgili. O günden beri ilgilenmek istemişimdir. Fotoğrafla da parapskolojiyle de az çok ilgiliyim. Önümüzdeki günlerde ya makine alarak yada makine yaparak uğraşmak istiyorum. Var mı önceden deneyen?











  • #6
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Semih Mutçalı
    Makina:
    Eos 500D
    Üyelik tarihi
    22.June.2011
    Nereden
    Denizli
    Mesajlar
    88

    Standart

    filmi yıkarken yıkadığımız tepsiye elektrik mi vericez olay bumudur ? eğer buysa hangi aşamada elektrik vereceğiz ?










    EOS 500D + 75-300mm + Yn 560

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •