Alıntı HakanGil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yıllar önce merak edip araştırmıştım. En sonunda da tüm fotoğrafçılık tarihinde çekilen elle tutulur fotoğrafların %95'inin Fine Art kategorisine girdiği sonucuna varmıştım.
Makalenizi okuduktan sonra da şu soru aklıma geldi: Göze güzel görünüp de bu kategoriye girmeyen fotoğraf var mıdır acaba? Örnek veren çıkarsa güzel olur, ona göre kavramlar üzerine tartışırız biraz.
Ben kanaatimce öyle bi fotoğraf çıkacağını sanmıyorum Hakan hocam. O güzel görünmeyi sağlayanın fotoğrafçının fotoğrafına kattığı ona ait fikirler/duygular olduğunu düşünüyorum. Onlar olmadığında veya izleyiciye belirli bir fikir/duygu aktaramadığında, fotoğraf göze güzel gelse bile tepkinin "ne güzel bir fotoğraf" yerine "manzaraya bak ne güzel" olduğunu fark ettim.