Savaş muhabirliğine giden arkadaş hayatını bile riske ettiğinden makinasını genelde en iyi-en üst kalitede olanı seçer, Eskiden en az 2 makina, 1 kamera, 1 teyp, ile giderken uzun süre boynunda taşıyacağı ekipmanın hem hafif hem mümkün olduğu kadar yedekli olmasını tercih ederdi. Önemli olan az ışıkta seri fotograf çekebilecek en sağlam makina, zaman zaman geniş, tele, standart lenslerin en üst kalitede olanları, uzun süre idare eden bataryalar tercih edilir.
Zamanımızda profesyonel, seri çekim yapan makina taşıyan arkadaşların, fotograf, video ve ses kaydı yapabilmeleri, çektiklerini aynı anda ajanla paylaşmaları için gerekli sistem, anında canlı yayın yapabilme özelliğine sahip teknoloji, gerektiğinde güneş enerjisi ile şarj yapabilen uzun süreli bataryaları mevcut. Herşeyden önemlisi çekilen her bir karenin, muhabirin yaralanması, ölümü, makinanın kırılması... vs halinde bile merkez ile paylaşılması esastır.
Geçen gün okuduğum Sn.Ferit Yurdakul'un Fotograf Dergisi'ndeki röportajı bu konuda yol gösterebilir.
Fırat Yurdakul
Savaş muhabirlerinin ekipmanından daha önemlisi, gitmeden önce bu konuda profesyonel eğitim almaları gerekir,
Sn.Ali Koçak'ın yazdıkları son derece önemli, savaş muhabirlerine gerekli donanım, dikkat etmeleri gerekenler, almaları gerekli kartlar....daha bir çok şey.
Fotomuhabiri.com - Basın Fotoğrafçılığı Portalı
Fotomuhabiri.com - Basın Fotoğrafçılığı Portalı
Son olarak Savaş muhabiri olmak isteyenler için AA ve Polis Akademisi tarafından düzenlenen kurslar,
Savaş Muhabirliğine başvuru için son gün 10 Eylül - Anadolu Ajansı
Yapılan işte tam profesyonel olunması gerek, çekilen bir karenin olayı ve çekeni Dünya Basını önüne çıkarabileceği,savaşın gidişini değiştirebileceği, sahibin hayatını riske atarak, bir kez daha tekrarı olmayan görüntüleri çekmeye çalıştığı düşünülürse en üst seviyede bir makinanın değerinin böyle bir görevde ne kadar önemsiz olduğunu ortada koymaktadır.