Uğur Bey, bildiğim kadarıyla MAC'lerde retina ekran bulunuyor ve bu ekran gerek RGB renkleri gerekse tonları neredeyse %100 ekradan başarılı şekilde veriyor.
Fotoğraf düzenlemede işlemci, RAM kadar monitör de çok ama çok önemli. Elimde HP, ve Lenovo dizüstü bilgisayarlar var. Ancak DELL U 2415 monitörümü fotoğraflarımda düzenleme yaparken her zaman kullanıyorum. Örnek amaçlı olarak, DELL U 2415 fabrikadan renk ve ton kalibrasyonlu ve %99 RGB renk gamutunu veren bir monitör. Bu nedenle RGB renk uzayında gamutu %99 gibi bir oranda veren bir monitörde çalışmanızı öneririm.
%95, %90 gibi RGB gamut oranlarına sahip monitörlerden istediğiniz performansı alamayabilir ve gönderdiğiniz fotoğrafların renk tonlarını başka monitörlerde veya basılı fotoğraflarda çok farklı tonlarda veya daha değişik renklerde görebilirsiniz. Sonra hayalkırıklığına uğramayın.
Selamlar ve iyi çekimler.