-
fotograflara baktim isik oranini az cok tahmin edebiliyorum. bence bu kadar isik oranina gore ve 1000D ye gore cokta kotu degil fotograflar.
zaten makinede fiyati farkettiren dusuk isik kosullarindaki basarisidir. bende 500D kullaniyorum durum benim icinde cok farklı degil.
alternatif cozumler her zaman bazi kazanclar saglayabilir.
- acik diyaframi iyi olan bir lense sahip olmak 50mm 1.8 yada 1.4 gibi
- ihtiyaca gore tripod kullanmak - enstantaneniz dustugu icin (genel kavramla 50 mm bir lens icin carpanli makine icin konusursak 50mm * 1.6 1/80 enstantane tittretmeden cekme orani olarak degerlendiriliyor)
- built in flashtan hayir yok kesinlikle flash kullanmak gerek.
- karenin tamami onemli degil ise spot olcumle birazda manuel moda gecip biraz -1 ~ 0 pozlama arasinda cekerek isoyu biraz daha kurtarabilirsiniz.
bence makinenize kusmeyin yapabileceginin en iyisini yapmis bile. birde bu tarz noise lar photohshop ile biraz yumsatilabiliyor. ama ozellikle dusuk isik kosullarinda 3d mark ii niz yoksa kesinlikle tripod sart. bende 75-300 , 500d ile ilk konser denememde ayni hayal kirikligini yasamistim
-
Merhabalar. Ekipmana göre kötü fotoğraflar değil bence. 50mm f:1.8 ya da f:1.4 gibi objektifler bence sorununuza ilaç olmazdı. Çünkü topluluk çekmişsiniz, diyaframı açtıkça net alan derinliğinde sıkıntı yaşardınız. Dahası 50mm dar kalırdı.. Fakat örneğin kullanabileceğiniz daha kaliteli geniş açılı objektifler doğrudan yüksek ISO'da artan kumlanmayı engellemese de görüntü kalitesini arttırabilir ve renk sapmasını asgariye indirirdi sanırım. Böylelikle pc başında noise temizliği yaparken yaşayacağınız softlaşma ve netlik kaybı en aza inebilirdi. Dolaylı yoldan daha temiz fotoğraflara ulaşmanız mümkün olurdu diye düşünüyorum.
Manual netleme ve mümkün mertebe kaydırmasız kadraj ayarlama öneririm. Fakat asıl önerim kesinlikle Neat Image ile gürültü temizliği. PS'da benim bildiğim en başarılı plug-in bu Neat Image. Yeni keşfettim ve hayranlık duyuyorum. Mutlaka deneyin :)
-
Herkese cok tesekkurler. Yazdiklarinizi aklima kazidim. Tavsiyelerini sirasi geldikce deneyecegim :)