@A_Acikoz

Tripod secerken goz onunde bulundurman gereken bir kac nokta var... Bunlari bilirsen secimi kendinde yapabilirsin.

Oncelikle Trpodun tasima kapasitesi onemli. Uzerine baglayacagin sistemin agirliginin en az iki katini tasimasi gerekir ki yanlislikla gevsetmeden hareket ettirmeye falan kalkarsan bindirecegin yuku az da olsa tolere edebilsin.

Sonra nerede kullanacaksin. Surekli yaninda gezdirmeyeceksen aracla bir yere gidip cok uzun tasimadan gidip kuracaksan veya surekli studyoda calisacaksan ne kadar agir o kadar iyidir. Obur taraftan gezerken kullanacaksan hafif ama haiflikten sallanmasini engellemek icin kurdugun yerde ekstra agirlik baglayip ou tasiyabilecek bir tripod tercih edilmeli.

Boyun posun ne kadar? Tripodun acildiginda yuksekligi bu konuda onemli. Surekli iki buklum egilerek calismak bazen sikici olabiliyor mesela.

Ne cekim yapacaksin? Mesela pan cekim ilgi alanina giriyorsa uc yonlu pan kafa tercih etmelisin, ball headler ve joystick ler buna uygun degil. Agirlik onemli ise iyi bir ball head veya joystick dusunebilirsin kafa anlaminda.

BUnlari goz onunde bulundurursan sanirim secim yapman kolay olur.