Yukarıda da kısmen bahsedildiği gibi. Herkesin afrikaya yardım etmesi, burdakileri görmezden gelmesi hoş değil. Herkesin burdakilere yardım etmesi, afrikayı görmezden gelmesi de hoş değil. Bazılarımız buradaki insanlara, bazılarımız oradaki insanlara yardım etmeli. Sadece birini görmek, önceliği birine vermek, kendini öne çıkarmak ve popülist bir yaklaşımdan başka bir şey değildir. Her iki tarafı savunanlar için de.
@ İlbey bey. Hoş bir üslup olmamış. Örneğin: "biz ulusalcılığı çoktan geride bıraktık canikom" demek ulusalcılara saygısızlıktır ve kötü bir şeymiş gibi göstermektir. Ulusalcılığı ırkçılık gibi algıladıysanız onu bilemiyorum tabi ki. Yukarıdaki abileriniz saygıdan da bahsetmiş. Eğer siz saygı duymazsanız karşı tarafta size duymaz. Fikre değil kişiye özel bir tepkiyse ona ben karışamam.
Sonuç olarak İlbey beyin dediği şekilde "ulusalcılar" buradakileri, diğerleri oradakileri öne koyuyor. Neden illa birine öncelik vermek zorundayız?