CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree21Likes
  • 4 Post By beratze
  • 1 Post By tanerunlu
  • 1 Post By asimkalkan
  • 3 Post By asimkalkan
  • 5 Post By boyabadanaci
  • 1 Post By
  • 4 Post By tunapala
  • 1 Post By IHVAN
  • 1 Post By mustafanazif

Konu: Mogan Gölü'ne Destek Verelim !

  1. #1
    beratze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Berat Akkaş
    Makina:
    Sony a6300 + Sigma 150-600mm
    Üyelik tarihi
    02.January.2010
    Nereden
    İstanbul / Beykoz
    Mesajlar
    653

    Standart Mogan Gölü'ne Destek Verelim !

    Arkadaşlar Desteğinize İhtiyacımız Var !
    Seabird Havayolu Şirketi’nin İstanbul, Haliç ile Ankara Mogan Gölü arasında başlatacağı deniz uçağı seferleri ni durdurmak için kampanyamız var
    Mogan Gölüne Yapılacak bu uçak seferleri yüzlerce türün ve binlerce kuşun yok olması demek!
    lütfen aşağıdaki linke tıklayarak imza kampanyasına katılın ve bu haberi - linki olabildiğince paylaşalım....


    https://www.change.org/tr/kampanyala...Fam-alan%C4%B1














  • #2
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    Sözüm meclisten dışarı ama şöyle bir şey var.
    Bu gerizekalı halk belediye seçimlerinde bu projeyi yapan insanlara oy veriyor. Sonrasında bu tarz şeyleri yaptıklarında engel olmaya çalışıyor ve çalışıyoruz.
    Öncelikle bu konular hakkında bir eğitim verilse de balık baştan kokar atasözünü ya da ağaç yaşken eğilir i uygulayabilsek daha iyi olmaz mı?

    İçimdekileri atmam gerekiyor.
    Mogan gölüne 2005-2011 yılları arasında çokça gittim ve gçlbaşında yaşadım bu süre zarfında.
    Önceki belediye başkanı bir yemekte millete seslendi. Adamın dediği ve abzürt laflardan biri şuydu."Nüfusumuz gölbaşı olarak bilmem kaç bin. Çalışmalara devam ediyoruz."
    Böyle tipler belediye başkanı olabiliyorsa bu tarz şeyleri engellemek de imkansız değil ama çok zor.

    Ne oldu 3. köprü xxB ormanlık araziler. Hani yapılmayacaktı?. Adamlar köprü yapımına değil ama zemin etüdlerine başladılar bile. O aptal belki de ilkokul mezunu bile olmayan gölbaşı belediye başkanı göl üzerine teleferik yapacaktı. İki adım gölün etradında yürüse insan ölmez. Ama o doğal hayat diye basbas bağırdığımız kuşlar ölür. İlk önce bilgilendireceksin ondan sonra hata yaparlarsa savunacaksındır benim fikrim. Orada kaldığım dönem boyunca ilk senemde sazlıkların kesildiğini gördüm. Ne acı bir tabloydu. Ertesi sene yeşillendi yine uzadı sonraki sene de yaktılar. Böyle mi koruyoruz. İki fotoğraf çekmeye gittiğimde basından mısınız soruları ile karşılaştım. Neden çünkü pislikleri görünecek fotoğraflarda.

    Ornitoloji alanında çalışma yapmadım ama çok araştırdım zamanında. Sene içerisinde yapılan konferans ya da toplantıları toplasak bir elin parmaklarını geçmez ki çoğu üniversitelerden olan birer ikişer öğrencinin toplanmasıyla oluşabiliyor. Aralarına kuş fotoğrafçıları idi vs ile birlikte ancak bir araya gelebilen bir topluluk.

    Seabird Havayolları: Mogan Gölü Havaalanı Değil, Dikkuyrukların Yaşam Alanı
    demiş linkteki konu başlığında. Ben o dikkuyruktan belkide yüzlerce kez gittiğim gölde bir kere rastlamadım.
    Sakarmeke, akkuyruksallayan, sarı kuyruksallayan, keten, bıyıklıbaştankara, alacabalıkçıl, karabatak vs türleri gördüm. He bir de serçe türleri ve sığırcıklar. Az değiller ve göç yolları üzeri mogan gölü. Ama benim bildiğimi o bölgede kaç kişi biliyor.

    akgt(Ankara Kuş Gözlem Topluluğu) ya da başka bir topluluğa ya da doğa vs artık hayatımızda ne varsa dopluluk, dernek, vs lerin yumurta kapıya dayandıktan sonra harekete geçmeleri artık çok da ilgilendirmiyor ve canımı sıkıyor doğrusu. Gitsinler üniversitelere. oralardaki topluluklarla iletişime geçip konferans, seminer vs yapsınlar. İlk okullara gidip oralarda doğanın bize verdiklerinden bahsetsinler. Bunun üzerine tiyatro toğluluklarıyla iletişime geçip oyunlar oynatsınlar. Hiç yoktan mogan gölü kenarına gidenlere küçük bilgiler versinler sohbetler yapsınlar.

    Mekesiydi, sıltansazlığıydı burdur beyşehir gölleriydi, tuz gölüydü kuruttuğumuz gölleri vs kurtarmaya çalışmadan çok önceleri verdikleri imdat çağrılarını iki bilgi vererek yapabilir düzeltebilirdik.

    sinirleniyorum kusuruma bakmayın ama bu tarz oluşumlara istemeyerek destek veriyorum. İçimden gelmiyor. Çünkü biliyorum ki bundan da pay çıkaracak art niyetliler aralarında yer alıyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz tarzında çalışan ve kötü reklamdan iş yapan onlarca insan bu tarz oluşumların içerisinde. Akıllanmak ve okumak lazım. okutmak lazım. Dinimizin ilk kuralı ya da Kuran-ı Kerimin ilk kelimesi OKU yu doğru yorumlamak lazım. Oku da sadece Kuran-ı kerim'i değil her şeyi oku. Kötü bir şey okuduğunda ya da yanlış bir şeyi en azından onun yanlışlığının nelerden kaynaklandığını görebilir söyleyebilirsin. Ama Türk milletinin dogmalara ihtiyacı olmadığını herkesin anlaması gerek. Din adına yapılan saçmalıkların aslında din ile alakalı bir taradının olmadığını bilmek gerek. Gözleri açmak ve bön bön bakmak yerine dikkatli bakmak gerek. Hatalardan ders çıkarmak din kurallarında olan Ahlak kurallarını es geçmemek gerek.

    Eğitim şart kelimesi o kadar gerçek ki diyecek söz bırakmıyor. Eğitim her yerde. Evde, yemek yerken, ders çalışırken, müzik dinlerken, resim yaprken, telefonu karıştırırken, oyun oynarken fotoğraf çekerken, yürürken. Eğitim her yerde ama onu almayan insan çok. onlar da insanlıktan çıkıyor çıkartıyor işte.










    Ahmet Yeşil likes this.

  • #3
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Mogan Gölü'ne Destek Verelim !

    Hocam iyi güzel diyorsunuz da Haliç-Mogan uçak seferlerini nası dine bağladınız onu çözemedim kaç dakikadır düşünüyorum...

    Sent from my Lubitel 2 using Tapatalk 2










    IHVAN likes this.

  • #4
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    OKU mak ve OKU tmak lazım demek istiyorum. İslam dinin kitabının ilk kelimseidir OKU. Oradan laf lafı açmış gibi oldu.











  • #5
    dgncsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Coşku A.
    Makina:
    Pentax KS 1
    Üyelik tarihi
    21.May.2012
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    44
    Mesajlar
    1,360

    Standart

    destek verildi.










    Hayatta En Hakiki Mürşit, İlimdir, Fendir.

  • #6
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Mogan Gölü'ne Destek Verelim !

    Alıntı tanerunlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    OKU mak ve OKU tmak lazım demek istiyorum. İslam dinin kitabının ilk kelimseidir OKU. Oradan laf lafı açmış gibi oldu.
    Siyaseti sevmediğim için bu konularda tartışmayı da hiçmi hiç sevmiyorum. Ama Siyasi grupları ya da şahsiyetleri 1400 yıllık bir dine bağdaştırmamamalıyız bence. Siyasi otoritenin yaptığı bir yanlışı ya da sözkonusu örnekteki gibi bir olaya izin verdiği için yaptığı densizliği yaş ağacı bile kesmeyi yasaklayan bir dinle bağdaştırmak. Bu otoriteyi de bu yönden eleştirmek şahsi görüşüm olarak doğru değil...

    Bu arada tabiki sadece Kuranı Kerim okumamalıyız ama böyle bi olaya karşı çıkmak için sadece Kuranı Kerim okumak bile yeterli:

    Enam/6: "Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki, sizin gibi birer ümmet olmasınlar."
    Sizleri de hayvanları da ümmet olarak yarattık dediğine göre biz hangi hakla onları yaşam alanlarından edebiliriz? (Onları yiyemeyiz demiyorum onları usulünce rızk olarak vermiş yine Allah)

    Taha/20: " 54 - Hem siz yiyin, hem de hayvanlarınızı otlatın. Akıl sahibleri için bunda nice ibretler vardır"

    Akıl sahibleri için ibretler vardır evet... Anlayamayan akıl sahibi değildir...

    Naziat 27-33 "Yaratılışça siz mi daha çetinsiniz, yoksa gök mü? Onu Allah bina etti.Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. Gecesini kararttı, kuşluğunu çıkardı. Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.Ondan suyunu ve otlağını çıkardı. Dağlarını oturttu. Sizin ve hayvanlarınızın geçimi için"

    Suyunu ve otlağını bizim ve hayvanlarımızın geçimi için çıkartmış. Biz ne hakla kendi keyfimiz için onların geçimini engelleriz?

    Daha Kuranı Kerimde bunlaru destekleyecek birçok ayet var ama bunlar şimdilik yeterli

    Son olarak da eleştirdiğimiz siyasi otorite ya bu olaya izin verirken bunun hayvanlara zararı olacağını düşünemedi(Düşünmesi gerekti ama). Ya da Kuranı Kerimi bile okumuyor...

    Ama bu siyasi otoriteye oy veren herkes için bunu söyleyemeyiz, Kuranı bilmiyor olumuyor diyemeyiz. çünkü bu giderse yerine gelen kişinin daha iyi olup olamaycağını bilemez(ben oy vermedim şahsen)


    Bu arada eylem veya imza kampanyası tarzı şeylerin iş yaramayacağını düşünüp prensip olarak karşı biri olmama rağmen tarafım belli olsun diye imza kampanyasına desteğimi verdim.

    Ama asıl çözümün sözkonusu olayda sorumlu belediye başkanıdır şudur budur kimse bulunup kendisine bilgilendirme içerikli bi uyarı yollanmasını. Çözüm olmazsa basın yollu baskı yapılması taraftarıyım


    Sent from my Lubitel 2 using Tapatalk 2










    Konu asimkalkan tarafından (11.December.2012 Saat 19:42 ) değiştirilmiştir.
    mustafanazif, levendkoc and IHVAN like this.

  • #7
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    Şu satırlarda siyaset yapmayayım diyorum ama buraya sosyal sorumluluk projeleri paylaşımları olunca mecburen yapılıyor. Kime oy vermişsin vermemişsin benim için burada önemi yok. Başa geçen parti isterse zıt bir parti olsun burada önemli olan akıllı mı yoksa gerizekalı birini mi görüp görmeyeceğimiz önemli.
    Örnek olarak şunu söyleyebilirim. Çorum/Ortaköy Belediye başkanı. Adamla oturup konuştuğumda bize şunu söylüyor. şimdiki partisi dışında partilerden aday oluyor kimse oy atmıyor ve ardından şimdiki ve herkesin bildiği malum partiden aday oluyor ve seçiliyor. Ama adam o kadar bilgili ve ilgili ki. Çevresini zenginleştirmek için yaptıklarını gösteriyor. Sahte projelerini değil. Gerçeklerini ve yapılmışları. Halkım yine saf. Ama dikkat etmek lazım bu cümleyi söylerken. İstisnalar kaideyi bozmadığı iki seçimdir görüyoruz.

    Yapılanlar, projeler, eğitim vs konuları görmemen ve din siyaset çerçevesinden (sadece) yazdıklarımı değerlendirmen ve konuya yaklaşımındaki seçtiğin kelimelerden düşündüklerini anlayabiliyorum ama bir de açını değiştirip bakman lazım.

    Asıl konuya gelecek olursak bundan 10 yıl önce de aynı sorunlar vardı şimdi o sorunlar hayata geçtiğinde böyle sosyal sorumluluk projeleri yapmamızın bir anlamı kalmıyor demek istiyorum başından beri.

    12.12.2012 de 12 milyar dolarlık vs diye başlayan bir reklam dönüyor. Reklama dikkat. Bundan 10 yıl önce artvinlilerin basbas bağırdığı HES/Hidro Elektrik Santrali) muhabbetini şimdi gözümüzün içine sokuyorlar bir şey yapabiliyor muyuz? Sırf elektrik üretmek için yapılan ama ömürleri max 40 yıl civarı olan debisi yüksek yerlere dünyanın6. avrupa ve Türkiye'nin en yüksek HES ini ve barajını yapmanın mantık hatası olduğunu insanlar 10 yıl önceden bağırıyorlardı daha fol yumurta yokken şimdi olay bitmiş önümüz sunuyorlar, nerdeydi bu millet dediğimi anlatmaya çalışıyorum.

    Doğunun Parisi diye nitelendirilen ve birkaç yıl sonra sular altında kalacak olan Hasankeyf(Batman) elden giderken(orası da ayrı bir doğal yaşam alanıdır birçok kuş için) Bilmemnerede ormanlar arsalar için yakılırken bu millet gözü kapalı uyutuldu dememi dikkate almıyorsun da sadece dinden buna yaklaşman ya da kime oy verdik vermedik konusundan sadece yaklaşman olmamış. Ben de üniversite döneminde gözlerimi buna açtığım, turizm okumama rağmen bu tarz konularda araştırmalar yaptığım ve tezimi bile bunun üzerine yazdığım(sırf daha fazlasını yapabilmek için) ve bununla yıllardır uğraşanların var olduğunu bilmeni isterim. Ornitoloji alanına merak sarıp(Sırf Mogan Çevresinde yaşamamın merakından kaynaklanır) Okulda bununla ilgili topluluk kurmaya başlamak, bununla ilgili ve bilgili insanları çağırmakla uğraştığımı da bilmeni isterim.

    İşin özü ne yaparsak kendimize yaparız. Dün ona dokunmayan bana dokunmamış olabilir ama bugün geldiğinde bu iş bitmiş diye önümüze sunulur. Yarın ise çocuklarımıza neler olacağını tahmin bile edemeyebiliriz ama ne yaparsak yapalım kendimize yaparız.


    Ben desteiğimi verdim tabiki ama düşüncelerimi ve bu konulardaki sıkıntıyı da gözler önüne sermek istedim. Daha fazla siyaset-hayat arasında gidip gelmemek için bir şey yazmayacağım. Sıkıntılı bir konu ama yeri geldiği zaman veya ortam olduğu zaman net ortamı dışında isteyen olursa, yine belirtirim kendi düşüncemi.











  • #8
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Mogan Gölü'ne Destek Verelim !

    Abi ben diğer dediklerinize tamamen katıldığım için konuyu dine de getirmenize karşı çıktım yoksa yukarda da belirttiğim gibi size katılıyorum

    Sent from my Lubitel 2 using Tapatalk 2











  • #9
    HaDeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa Çetinkaya
    Makina:
    550d
    Üyelik tarihi
    15.October.2011
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,011

    Standart

    Cevap vererek konunun amacı dışına taşmasını istemiyorum. Her kavim hak ettiği şekilde yönetilir , layığınız buysa saygı duyuyorum. İyi forumlar.










    Konu HaDeS tarafından (11.December.2012 Saat 23:02 ) değiştirilmiştir.

  • #10
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Mogan Gölü'ne Destek Verelim !

    Alıntı HaDeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Toplum olarak hissizleştirildik.. Din ile geldiler. Osmanlı ile geldiler. Mazlumken zalim oldular. Derelerimizde binlerce balık öldü , doğamız günden güne tahrip edilmekte. Çok sevdiğim pilot ve fotoğraf aşığı olan bir abim resmen belgeledi.. Orman alanlarına önce Camiler yapıldı , sonrasında yerleşim bölgeleri gelerek rantlar oluştu. Karşı çıkıldığında da dine karşı çıkmak gibi algı oluşturuldu (Göztepe Parkı) Habertürk gazetesinde karadeniz kıyılarının uzaydan çekilmiş fotoğrafı vardı. Kıyı şeridi kilometrelerce pislik içinde.. Hesler , Nükleer projeler , üç liraya satılan sucuklar , GDO'lar , kot taşlama işçileri , tersaneler , yok olan hayvan türleri bunların hepsi başımızda duran zalimlerin işidir. Sakarya - Akyazı ilçesinde ki Mudurnu deresinde 10 yıl önce elimle balık tutardım , şu an gelen tüm fabrikalar zehirli atıklarını bu dereye döküyor ve tüm fabrikaların yönetiminde belediye meclis üyeleri var. Ha bu arada derenin kilometrelerce paraleninde uzanan tarlalarda yetişen ürünleri de biz yiyoruz. Demem o ki , insan - hayvan - emek gibi kutsal değerlere yabancı bir devletten birşey beklemek saçmalıktır. Umarım o kuşlar yok olmadan önce başka ülkelere göçer de kendi elimizle yarattığımız bu katliamdan sağ kurtulurlar.
    Forumda siyasi tartışmaların yasak olduğunu bildiğim için tartışmaya girmeyecem ama kullandığınız argümanların hepsine yeterli cevabım mevcut...

    Elcevab Essukut yapıyorum...

    Edit: bu arada arkadaş mesajını editlemiş

    Sent from my Lubitel 2 using Tapatalk 2










    Konu asimkalkan tarafından (11.December.2012 Saat 23:05 ) değiştirilmiştir.

  • #11
    boyabadanaci
    Guest

    Standart

    Sevgili arkadaşlar,
    Tek bir iktidara laf atarak bence bir yere varmanız imkansız...
    Bundan öncekiler çok mu farklı idi...
    Bunlar "Din - Osmanlı" dediler ise ondan öncekiler "Atatürk - Laiklik - Cumhuriyet", başkaları "Çift Anahtar", başkası "Ak Güvercin" bir başkası ise "Kır At" dedi geldi....
    Ne fark etti....
    Hangisini iyi yad ediyoruz....
    Bu göller şimdi andıklarımız....
    Ya daha öncekiler.....
    Yemişim partisini zihniyetini....
    Yemişim kuşunu cennetini...
    Bana önce insan gibi insan topluluğu lazım....
    Siz kendinize düşen vazifeyi yerine getiriyor musunuz...
    Sokakta gördüğünüz insanları uyarıyor musunuz...
    Yoksa siz de herkes gibi bananeci misiniz....
    Forumlarda klavye başında atıp tutmak maalesef çok kolay....
    Devlet yönetmek, insan yönetmek bambaşka bir iş....
    Benim daha eğitimli kesimim bu halde iken cahilim ne yapsın....
    Ben de bu kampanyalara destek veriyorum...
    Sadece tıklayarak değil derslerimde de işliyorum...
    Parasal yardımımı da yapıyorum...
    Ama maalesef bu o kadar kolay birşey değil...
    Bu iktidarların tek başına çözebileceği bir olgu değil....
    Bu bizim sosyal pisliğimiz...
    Kaldı ki iktidarın bunca olumsuz yanı kadar bunlardan fazla da olumlu hizmeti var.....
    Vurunca öldürmeyelim...
    En azından maalsef bu adamlara muadil olabilecek bir muhalefet henüz yok....
    Bulgura giderken eldeki pirinçten de olmayalım....











  • #12
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Mogan Gölü'ne Destek Verelim !

    Alıntı boyabadanaci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili arkadaşlar,
    Tek bir iktidara laf atarak bence bir yere varmanız imkansız...
    Bundan öncekiler çok mu farklı idi...
    Bunlar "Din - Osmanlı" dediler ise ondan öncekiler "Atatürk - Laiklik - Cumhuriyet", başkaları "Çift Anahtar", başkası "Ak Güvercin" bir başkası ise "Kır At" dedi geldi....
    Ne fark etti....
    Hangisini iyi yad ediyoruz....
    Bu göller şimdi andıklarımız....
    Ya daha öncekiler.....
    Yemişim partisini zihniyetini....
    Yemişim kuşunu cennetini...
    Bana önce insan gibi insan topluluğu lazım....
    Siz kendinize düşen vazifeyi yerine getiriyor musunuz...
    Sokakta gördüğünüz insanları uyarıyor musunuz...
    Yoksa siz de herkes gibi bananeci misiniz....
    Forumlarda klavye başında atıp tutmak maalesef çok kolay....
    Devlet yönetmek, insan yönetmek bambaşka bir iş....
    Benim daha eğitimli kesimim bu halde iken cahilim ne yapsın....
    Ben de bu kampanyalara destek veriyorum...
    Sadece tıklayarak değil derslerimde de işliyorum...
    Parasal yardımımı da yapıyorum...
    Ama maalesef bu o kadar kolay birşey değil...
    Bu iktidarların tek başına çözebileceği bir olgu değil....
    Bu bizim sosyal pisliğimiz...
    Kaldı ki iktidarın bunca olumsuz yanı kadar bunlardan fazla da olumlu hizmeti var.....
    Vurunca öldürmeyelim...
    En azından maalsef bu adamlara muadil olabilecek bir muhalefet henüz yok....
    Bulgura giderken eldeki pirinçten de olmayalım....
    Evet söyleyeceğim argümanlar bunlardı. Sağol abi

    Sent from my Lubitel 2 using Tapatalk 2











  • #13
    vonalı
    Guest

    Standart

    [QUOTE=boyabadanaci;267610]
    Bu bizim sosyal pisliğimiz...
    QUOTE]

    Konunun özeti olabilecek cümle bence.











  • #14
    Serhan Seçen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Serhan SEÇEN
    Makina:
    Canon 5D Mark2
    Üyelik tarihi
    28.April.2010
    Nereden
    Bursa
    Yaş
    39
    Mesajlar
    1,071

    Standart

    Arkadaşlar uyarı yazmayı uygun görüyorum. Siyasi bir hal alırsa konu silinecektir.










    tunapala likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #15
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Arkadaslar Serhan KOnuyu silmedi, eger surdururseniz silinecek dedi bu birincisi.

    Ikinci olarak cevre ile ilgili ve sadece sahis, sehir , ulke, irk gibi kavramlarin otesinde tsadece su an dunya uzerinde olan degil yarin yasamaya baslayacaklar da dahil tum insanligin sorumlulugu olan cevre bilinci ile ilgil konulari siyasete cekmek, ve/veya baskasi siyasete cekiyor diye siyasilestirme zihniyeti oldugu surece ne bu basligin anlami vardir ne de bu yazilanlarin. Dolayisi ile bunu ideolojik bakis acilarinin ustesinden gelerek degerlendiremeyecek bir ortamda bu basligin bulunmasida anlamsizdir.

    Bu kisiler bir gun anladikalrinda zaten hersey icin gec olacaktir.

    Sahsim adina nerden, hangi fikirdeki hangi insandan ciktigi onemli olmadan insanlik adina gelistrilen butun fikirler ve hareketler gibi bunuda destekliyorum.

    Herkesin bir gun sekillere, kaliplara, ideolojilere ve inanclara sikismadan dogruya dogru yanlisa yanlis diyebilecegi bilinc duzeyine ulasmasi dilegi ile.

    Saygilar.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #16
    IHVAN
    Guest

    Standart

    kusura bakmayın site yöneticileri işin bu boyuta gelmesinden dolayı bir uyarı gereği duymuşsunuz ortamın gerilmemesi adına gereksiz olabilir ve olmaması da gereklidir birilerinin hatalarını ne ideolojiye nede dine bağlamak son derece yanlış ülkemiz için iyi olabilecek herşeye destek veririm kim söylemiş kim başlatmış olursa olsun şahsiyetin ne dini nede siyasi görüşü beni asla ilgilendirmez ülkemizin menfaati söz konusu olduğu zaman sizden ricam aynı hassasiyeti hakaret içeren mesajlar içinde göstermeniz ve bu mesajlar için gerekliliğini yapmanız

    """Bu gerizekalı halk belediye seçimlerinde bu projeyi yapan insanlara oy veriyor."""

    istediğiniz kadar nefret edin kimse bu halka gerizekalı gibi bir hakareti etmesini gerektirmez daha ilk cümlede...kusura bakmayında böyle bir hakaret ettiğiniz toplumdan sizin için birşey beklemeyin.Beyefendiden de daha fazla hassasiyet bekliyorum toplumu bilinçlendirmenin çok daha etkileyici yöntemleri var.










    asimkalkan likes this.

  • #17
    mustafanazif
    Guest

    Standart

    konu ideolojik değildir ama siyasidir...
    nasıl ki, herhangi bir chp belediyesinin yapmış olduğu yanlışı, atatürk'e bağlamayacağımız gibi,
    mogan ya da x isimli herhangi bir yerde yapılan yanlışı da ideolojik olarak dine bağlamamız gerekiyor
    bu tartışmanın argümanı açısından yanlış bir durumdur.
    konu eğer siyasete bağlanacaksa, "siyaseti" kurumsal bazda düşünmek gerekiyor.
    ve bu kurumsal kimliğin altındaki bütün oluşumun adı da aynıdır, ideoloji farketmiyor...

    sonuçta bu ülkenin başına cumhuriyet kurulduğundan beri kim gelirse gelsin hep aynıydı...
    ben işim icabı kültürel bazlı çalışıyorum malum...
    bugün vatan caddesi yapılırken sadece vatan caddesi ve çevresinde 60 küsur tarihi cami ve mescidin yıkıldığını biliyor musunuz?
    buna mukabil gelen siyasi iktidar her kim ise, kendi yandaşlarına bir şekilde prim veriyor ve el birliği ile ülkenin içine etmeye devam ediyor...

    bu partilere oy vermiyor olabilirsiniz,
    hangi partiye oy verirseniz verin, sonuçta bu partiyi de desteklemiş oluyorsunuz.
    demokrasinin en önemli kuralarından birisi, "sistemin desteklenmiş olmasıdır" yani, oy vermiş olmanızdır.
    akp'ye verin ya da vermeyin hiç önemli değil
    chp'ye verin ya da vermyein hiç önemli değil.
    önemli lan o oyu kullanmış olmanızdır...
    ve oy kullanan herkes mes'uldür...

    bugün halkın yüzde 50'si oy kullanmasın, sistem otomatikman düşer.
    kriz çıkar...

    Türkü yine o türkü, sazlarda tel değişti,
    Yumruk yine o yumruk, bir varsa el değişti!

    Neyzen Tevfik










    Konu mustafanazif tarafından (12.December.2012 Saat 13:34 ) değiştirilmiştir.
    asimkalkan likes this.

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •