Arkadaslar Merhaba;

Oncelikle CanonTurk'un ve/veya yonetiminin bu ticaret ile ilegili bir taraf olmadigini hatirlatmak isteriz. Bizi ilgilendiren tek kismi bu yazismalarin sitemizde yer aliyor olmasi.
Dolayisi ile su an yapacagimiz mudahale biraz hakem idaresi biraz konu toparlamak amacli olacaktir.

Butun yazismalar isiginda bizce gorulen durum sudur;

- Ticaret geregi bir kisi/firma bir yerden urunu alir kar amacli veya zararina satabilir. Arkadas, dost arasindada olsa butun alis verisler ticarettir. Kimse kimden aldigini veya kime sattigini aciklamak zorunda degildir. Bu noktada Ibrahim Bey'in herhangi bir dolandiricilik yapmadigini dusunuyoruz.

- Senelerdir forumda birlikte yer alan uyelerin bir birine sadece ticari ahlakla yaklasmasini dogru bulmuyoruz. Dedigimiz gibi sitemiz oncelikle bir alis veris yani ticaret sitesi degildir. Sitedeki dostlarin ihtiyaclarini karsilamasi icin bir yapidir. Bu noktada Ibul34 adli Sevgili Ibrahim Satilik bolumu kurallarina uymamasi sebebi ile belli bir sure uzaklastirilmistir.

- Buradaki sikinti Ibrahim Bey'in tum sorulara ragmen bu sitedeki alis verisin dostluk kurallari cercevesinde yapildigini unutmasi olmustur. Ancak obur traftan da Kimse bir urun alip sattip kar ettigi icin suclanamaz. Kisaca Eger bu alis veris durumu forum icerisinde olamasaydi etiksel bir sikinti yoktu ancak forumun aile yapisi gozetildiginde daha farkli davranislar beklenmektedir. Sunu onemle belirtiriz Ibrahim Bey'in aldigi ceza ticari anlayisi sebebi ile degil forum kurallarimiza uymayacak sekilde ticari kazanc icin forumu kullanmasi nedeni ile verilmistir.

Bunun ardindan
Sevgili Cem Ozaydin "Bu saatten sonra buraya ne yazarsa yazsın artık cevap vermeyeceğim." dedigi icin,
Sevgili Ekim Menemencioğlu hakli olarak "ben üzerime düşeni yaptım. her münakaşaya şahit olarak gelemem. sonuçta Beyoğlu noteri değilim. bu seferkine forumda olayın akıbetini merak eden başka bir arkadaş gitsin lütfen." dedigi icin
Konu ile alakali son soz hakki Sevgili İbrahim Bey'e dusmustur. Kendisi "ben ticaret yapıyorum kendi çapımda . ve ürünü görecektiniz, lens sahibide gelecekti . ne paranız yancaktı ne de malda kusur görebilcektiniz." diyerek cevap hakkini kullanmistir.

Bu baslik Ibrahim Bey ile ticaret yapip menun kalmayan varsa durumu iletmesi icin acik kalacak ancak bu konuyla ilgili atilan tum mesajlar yonetim tarafindan silinecektir.
Ibrahim Bey ile ticaret yapip olumlu gorus bildirmek isteyenler yeni baslik acabilir.

Saygilarimizla
CanonTurk Yonetimi