Alıntı kanunsuz_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bende bu sorunun biraz farklısı var.fotoğraf çeken bir arkadaşım olmadığı için fotoğraf makinemi çok nadir ayda yılda bir denir ya o şekilde kullanıyorum.yanımda bu işle ilgilenen biri olmayınca ne fotoğraf çekmek için bi yerlere gidebiliyorum, nede makinemi kullanıyorum doğru dürüst. bence çözüm birilerinin yanında olması.ama en fazla 2 kişi olmalı.
bende de tam tersi. makina her zaman yanımdadır zaten ve ağırlıklı olarak sokak fotoğraflçılığına yoğunlaşıyorum. Bir kere sürekli hareket halinde ve saatlerce yürüyorum. Buna katkı yapacak birini bulmak zor. Kaldı ki yalnızken kendimi daha rahat hissediyorum. Anlık kararlar verip uygulamak daha basit. Sokakta kendini çektiren, oturtup birşey ısmarlayan vs. hikayesini anlatan birçok insan oluyor ve bunlarla vakit geçirmek daha keyifli. Bir e ben ağırlıklı olarak dolapdere, şişhane, kasımpaşa, tarlabaşı dolaylarında geziyorum. Yanımda biri varken bir de onun sorumluluğunu hissetmek istemiyorum. Sokağın belli bir kültürü vardır. Nerede başınızı eğip nerede kaldıracağınızı, kiminle konuşup kime karışmayacağınızı vs. bilmeniz gerekir.
Olacaksa en fazla 2 kişi olmalı sözüne katılıyorum. Geçenlerde Fener - Balad'a gittim. Nikon ağırlıklı bir grup - belli ki temel eğitim grubu bir kursta - gelmişler sokakta çekim yapıyorlar. Öyle bir çekim ki ama sokağı parsellemişler. Aşağı yukarı çekilecek şeyler belli ve eminim birçoğu hafif sağlı sollu aynı kareleri çektiler gün boyu. Oysa ben yanlarından geçip atra sokaklara tek başıma daldım ve gün boyu onların çekebileceklerinden çok daha güzel şeyler çektim. Konu sokak fotoğrafçılığıysa olabilecek en iyi durum kendi başınıza çekim yapmak. Cesareti olmayan başka alanlara yönelebilir. Can ve mal garantisi yok sonuçta hiçbir zaman. Her güzel şeyin bir bedeli var ama.