Arkadaşlar son birkaç söz söyleyelim.

*Sabah 9 da Kabataş 9 buçukta kadıköy iskelesinde buluşuyoruz.
*Şu an için 79 kişi facebook etkinliğinde görünüyor. Bunlardan 4-5i istanbulda olmayan mod yönetici desek oldukça fazlayız. Ayrıca forumda işaretleyipte facebookta görünmeyenler var. Bu sorun değil tabiki. Hiç yazmayıpta gelecek olanlarımız dahi var.
*Sabah 11:00-11:30 gibi Büyükada'da olacağımızı düşünüyoruz. Hiç olmadı tam 12:00 da da olabilir.
*İlk işimiz iskele yakınlarındaki bir cafe vb yerlerden birine oturup aldığımız poğaça, simit vb (ya da oradan alacağınız şeyler de olabilir) yiyip sıcak çayımızı yudumluyoruz. Sabahları yiyemeyen ya da zorla bir şeyler yiyenler olacaktır. Benim gibi. Bir yerde oturmamızın amacı ilk tanışma faslı ve vapurdaki soğuk esen rüzgarın soğuğunu üzerimizden atmak. Havanın maşşallahı var esiyor, heleki vapur... Maksimum 1 saat civarı(daha fazlası amacını aşar) oturup tanışmamızı bitirdikten sonra ayaklanıp harekete geçiyoruz.
*Ada'da yemek biraz riskli görünüyor. Ayrıca bütçe biraz aşılabiliyor. Öğrenci arkadaşlarımız, eskişehirden, bursadan, çorludan, kocaelinden, otostopla ankaradan gelenine kadar arkadaşlarımız var. Ayrıca 50 kişiden fazlasını aynı anda yemek yemesi kadar sıkıntılı bir durum yok. Zira aşçı ya kafayı sıyıttıracak kadar çok kişiyiz.
*Yemek olmamasından dolayı yanınızda doyurucu ufak tefek bisküvi, sandiviç, kek, çikolata, vb şeyleri almanızı öneriyoruz. En azından birkaç saat tok tutacak yiyecekler olabilir.
*Geri dönüş kaçta? sorusunu sıkça duydum ve soruldu. Sıkıntılı bir konu daha. Dedik ya her yerden gelen var. Geri dönüşleri, otobüs biletleri vs siydi derken zaman akıp gidiyor. Bu sebeplerden ötürü geri dönüşü tamamen sizlere bırakıyoruz. İsteyen kalıp fotoğraf çekmeye devam eder, isteyen güneşin batışını izler, isteyen muhabbet güzeldir kalır, istanbul'a yüzerek geçmek istiyordur kalır. isteyen de vapur'a atlar kaçar. Acil işiniz çıkabilir. Bu normal bir şeydir.
*son vapur kalkış saatine göre kendinizi ayarlayacaksanız saati unutmayın yeter.
*İstanbul içi uzak yerlerde oturuyorsanız ulaşımınızı düşünerek hareket edin. Zira 12 gibi raylı hatlar 10 gibi de otobüs hatları neredeyse bitiyor.

Son bir uyarı daha. her yerde ve herkeste gribal enfeksiyon gibi durumlar olabilir. Lütfen dikkat edelim. Yanımızda en azından ilaç kullanıyorsak ilaçlarımızı alalım. Baş ağrısına karşı ağrı kesici lazım olacaktır. Hafif ağrı kesiciler anlık olarak yetecektir. Parol mesela. Oradan da bulabiliriz ama yanımızda olması iyi olacaktır. Ayrıca o kocaman Gripin'i içmek çok zor. Yanımıza alalım. özellikle geri dönüş vapurda baş ağrıları başlıyor aynı anda rüzgar ve güneşten kalan şeyler bunlar. Yağmur yağmayacak görünebilir. Yine de yanımıza sonbahar için kullandığımız ince montlar yine olsun. Taşımaktan yorulacağınızı düşünmüyorum. sadece tişört ile gelirseniz donabilirsiniz.

söyleyeceklerimiz bu kadar arkadaşlar. Bu mesajı tekrarlayarak gidelim ki herkes okuyabilsin.