Hocam ben bayramda oradaydım
öncelikle çok güzel bir yer..

  1. Araçsız olmaz mesafeler nedeniyle ulaşım zor o nedenle araçlı gidin veya araç kiralayın.
  2. size tavsiyem 3 gün kalın derim ( balon hazırlanışı - uzaktan çekim - balona binme)
  3. ilk gün balonların hazırlanışını çekin yani balonları ilkin vantilatörle hava dolduruluyor (görevliler içine girip açıyorlar harika kareler çıkıyor) daha sonra helyumla yakarak şişiyorlar.. Hazırlanış konusu harika kareler elde etmenizi sağlıyor.. Tabi oradan hızlıca kale tepesine çıkarsanız tüm vadi ile birlikte gündoğumu eşliğinde kareler alabilirsiniz.
  4. Akşamına güvenli gördüğünüz bir yerden hava müsaitse yıldız pozlayın derim harika işler çıkartırsınız ben çok zevk almıştım.
  5. 2. gün balona binin derim ben binmedim çok pişman oldum mutlaka ama mutlaka binin derim. Paraya acımayın..
  6. 3. günse yapıları çömlekçileri esnafı çekin ve erciyes dağı eteklerinde yılkı atları var oralara gidip atları çekin hatta köylülere 100 TL verince istediğiniz kadar at getiriyorlar


Ama gitmeden önce mutlaka bir balon şirketini arayıp günde kaç sefer yapıyorsunuz ve şu tarihlerde kalkış olacak mı demeniz mutlaka gerekli hava aşırı rüzgarlı veya rüzgarsız ise malesefe balonları kaldırmıyorlar.. THK izin vermiyor. Biz yaşadık çok moral bozucu bir olay. Kış sezonunda günde 2 kalkış yapıyorlar bilginize sabah gündoğumu ve akşam günbatımında..

Kalacak yer konusunda size bir numara vereyim irfan abinin otelidir. 05322533857 İRFAN KAYA OTEL
Biz çok memnun kaldık hem makul hemde kalenin yanında hemde temiz.. Yeme içme konusunda sıkıntı yaşamazsını birçok esnaf var ve kazıkçı değiller..

iyi gezmeler umarım fotoğrafları paylaşırsınız bizde özlem gideririz.