Benimde çok dikkatimi çekmedi açıkçası. Yani abartılı gelmedi bana. Giresunlu nickli arkadaşın bahsettiği sebepten olabilirmi acaba?
Benimde çok dikkatimi çekmedi açıkçası. Yani abartılı gelmedi bana. Giresunlu nickli arkadaşın bahsettiği sebepten olabilirmi acaba?
FB 1907
Canon EOS60D - Tamron 17-50 non VC - Canon 50mm II f1,8
Ahmet abi selamlar,
Alınık satılık kısmını çok zaman önceden ayırmıştık zaten. Bence problem tapatalk'tan bakmandan kaynaklanıyor. Evet alınık satılık ilan sayıları arttı. Fakat sol tarafta az bir kısımda gözüktüğü için fazla dikkat çekmiyor ama iş tapatalk'a döndüğü zaman ilanlar ister istemez gözüküyor. Eğer bir ayar var ise belki satılık başlıklarının tapatalk sayfasında gözükmemesini sağlayabiliriz.
Ps: Evet böyle bir ayar varmış. Satılık başlıklarını Tapatalk'tan kaldırdım arkadaşlar. Daha temiz bir tapatalk feedimiz var artık. Bir alış veriş sitesi olmadığımız için bu konuların gözükmüyor olması bence daha yararlı olacaktır.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Mert Hocam ben bu sitede hiçbir yetkiliye ulaşamıyorum, e-posta gönderiyorum cevap alamıyorum, soru soruyorum yanıt alamıyorum.. Yani ne yapsam nafile... Neden ikinci el forumunda ilan veremediğimi bir türlü öğrenemedim. O bölümde konu açamıyorum.
Forum kurallarını okumayı denediniz mi acaba?
Ekleme:
Google'a "forum" "kural" ve "canonturk" kelimelerini yazınca çıkan ilk adrese (bkz: http://www.canonturk.com/vbulletin/h...ptirimlar.html) tıklayıp, "tümünü okuyamam ben banane" deseniz bile , "ctrtl + f" tuş kombinasyonunu kullanıp arama kutucuğuna "ilan" kelimesini yazarsanız zaten direk 17. madde ile karşı karşıya olacaksınız.
Ki kendisi şu şekildedir;
"17) Forumumuzda yeni üyelerin konu açabilmesi için 25 mesaj sınırlamamız vardır. Bu sınırı kısa zamanda açmak için anlamsız, içeriksiz, çok eski konuları güncelleyerek, sadece teşekkür, tebrik vb mesajlar atmanız durumunda veya yöneticilerde bu imajı uyandıracak şekilde mesaj atılması durumunda konu ve ilan açmanız 30 günden az olmamak kaydı ile engellenebilir."
Forumun bir "sahibinden" veya "gittigidiyor" gibi ikinci el sitesinden ziyade , öncelikli olarak bilgi alışverisi sitesi olarak kullanılmasını tavsiye ederim. Zira içerisinde en amatöründen en profesyoneline, tüm fotoğraf meraklılarına hitap eden oldukça faydalı bilgi paylaşımları mevcut.
Konu AykutCelme tarafından (01.January.2014 Saat 13:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekleme yapıldı
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Yahu satılık ilanları çok az yer kaplıyor genişletelim diyen de bizler değil miydik?
Madem Ki Unuttunuz Kür Şad Adlı Çeriyi.. Hatırlatırız O Yağmur Kokan Geceyi..
Arkadaşlar Tapatalk nedir diye bir soru sorsam???
Tapatalk kullanmıyorum. Sebep bu değil.
Alım satım arttı, bilgi paylaşımı azaldı. Demek istediğim bu.
bkz: konu başlığı altındaki ilk iletim![]()
İNTERNETİME DOKUNMA!
Konu paylaşımının alınık-satılık ilanları kadar fazla olmaması çok doğal. Örnek 60D mi - 650D mi tartışmaları yüzlerce mesaj içeriyor. Diyafram-ISO-enstantane- alan derinliği gibi konularda da binlerce mesaj, onlarca konu mevcut.
Alınık-satılık bölümünde kurallar kaldırılınca elbette ilan sayısında artış oldu. Ama alınık-satılık bölümünün, diğer konuların önüne geçmesi söz konusu değil. Çünkü ayrı bir frame'de belli bir sayıda görüntülenebiliyor. İstemeyen üyelerimiz bakmaz, girmez, kendisini alakadar eden konuları okumaya, mesajları paylaşmaya devam eder.
"Ben ilan açayım, takip edeyim, artık konu paylaşmayayım" tiyniyetindeki üye sayısı bence binde bir bile değildir. "İlanlar neden fazla, bakın konular rağbet görmüyor" tespiti o anlamda bence doğru değil. Daha fazla konu ve paylaşım için ilanların kısıtlanması fayda getirmeyecektir. Veri tabanımız gerçekten çok geniş. Halen 2009'da vs. açılmış ve fayda gördüğüm, döne döne okuduğum konular mevcut.
Bilhassa teknoloji değişip sektördeki ürün gamı çeşitlendikçe girdiler yine de artacaktır.
"Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)
Son zamanlarda forumda yapılmış en iyi şey tavsiye bölümünün sola alınması oldu. Bilgi Paylaşımı zaten eski konularda var. Ama dersen ki fotoğraf az işte ona katılıyorum. Acaba portfolyo bölümü de ayrilsa mı insanlar daha fazla fotoğraf incelese belki bilen ustalar portfolyolara daha fazla yorum yapsa. Belki biz cesaretsizler de bu yorumlara göre kendi portfolyomuzu acariz. Tabi sistemi ne derece degistirir bunu bilemem.
"VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...."
Yüksek sesle bir daha söyle
"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."
Levent abi düşüncen güzel fakat portfolyolarda yorum bakımından çok zayıf kalıyor. Portfolyonu güncelliyorsun 100e yakın insan bakıyor ama bir tepki yok haliyle insanın Şevki kırılıyor bu konuda da
"...Bakın, ben bir entellektüel değilim – sadece fotoğraf çekerim. Helmut Newton..."
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Sen de haklısın Muzaffer ama demek ki yılmadan devam etmek lazım. Bir arkadaşım anlatmıştı facebookta ödül aldığım bir fotoğraf paylaştım 20 beğenme 3 yorum vardı zaten o yorumlardan biri benimdi. Ama lise yıllarımdan vesikalık fotoğrafımı koydum silik, boğuk, puslu bir fotoğraf 30 beğenme 15 yorum vardı diye. İşte böyle acaip bişeyler oluyor.
"VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...."
Yüksek sesle bir daha söyle
"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."
.....
Konu mosaique tarafından (08.October.2013 Saat 11:24 ) değiştirilmiştir.
"...Bakın, ben bir entellektüel değilim – sadece fotoğraf çekerim. Helmut Newton..."
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
bu durum ne yazık ki çok genelleşti facebookta falan da ben seni beğendim sen de benimkini beğen ya da daha önce o benimkisini beğenmedi ben de onunkisini beğenmeyeyim ya da bu kız güzelmiş onun fotolarını sıradan beğeneyim gibi durumlara döndü. isim yapmış bir sitede (adı önemli değil binlerce üyesi olan bir yer) paylaştığım bir fotoğraf onlarca beğeni alırken facede paylaştığımda 1-2 beğeniyi geçmeyen fotoğraflarım var
Asıl konuya gelince ben Ahmet Yeşil'e kesinlikle katılıyorum her girdiğimde güncellenmiş 1-2 başlık olurken satılık ilanlarında yeni yeni başlıklar güncellenmiş kısımlar falan oluyor. Benim kendi fikrim de sitedeki konu başlıklarının eskisi kadar nitelikli olmadığı yönünde hep aynı şeyler. Güncel başlıklara baktığımda yarısından fazlası daha önce açılıp uzamış gitmiş başlıklar ya da bu nasıl yapılır şeklinde. Biraz niteliği düştü gibi. Alınık satılık kısmı da sahibinden sitesine dönmüş tam tersine
tabi bunlar benim kendi görüşlerim kendi fikirlerim kimse beğenmek ya da beğenmemek zorunda değil satılık kısmını kapatıyorum iş bitiyor
Okunmuş Vizör
Abi portfolyolara bakan herkesin yorum yapması bence doğru değil zaten. Tepki olarak çok beğendim, repe rep durumları mantığında söylemiyorum. Ben bu işten anlayan üstadların fotoğrafı yorumlaması gerektiğini düşünüyorum. Doğru yönlendirme açısından. Atıyorum 20 tane fotoğraf yüklemişsindir ama kayda değer hiçbirşey olmasa bile insanın şöyle bir beklentisi vardır. Birisi birşey yazsın beğenip beğenmemesi önemli değil. "3-5-7 güzel ancak diyaframı kıssaydın, kontras fazla kaçmış, elin titremiş, tripodda çekseydin vs."
Biz az bilenler ekipman üzerinden gidiyoruz. Ne alayım şunu mu alayım bunu mu alayım, yok iso başarımı, yok FFe geçeyim daha güzel çekeyim, 1000D var ama mark IIIe geçersem çok daha güzel şeyler çekeceğim, yalanlarına hepimiz kendimizi kaptırıyoruz.
"VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...."
Yüksek sesle bir daha söyle
"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."
Muhakkak, herkesin fotoğrafı yorumlayabilmesi çokda mümkün değil. Keza beğendim, olmamış, idare eder, güzel gibi yorumlardan ziyade kusur ve eleştirilerin konuşulması daha fazla şey katar diye düşünüyorum, benim şahsen beklentim bu yönde, benden amatör bir arkadaşın bile benden daha farklı bir bakış açısı yada gördüğü bir şey olabilir, bunu paylaşması bana olumlu katkı yapar diye düşünüyorum. Bu forumda benim gibi eminim bilgiye aç tonlarca insan vardır, işte bu insanlar öğrendiklerine paralel olarak fotoğraf çekmeye başladığında hevesle portfolyolarını açıp yorum yada beğeni bekliyorki işi bir adım öne götürebilsin.
Ekipman çılgınlığı konusunda yüzde yüz haklısınız, bende işin ucundan sıyrıldımönce hakkını vererek yapabilmek lazım, sitede Görkemin fotoğraflarını görmem bu konunun en iyi ispatı aslında, yoksa benim elimdende şimdiye kadar 3-4 lens geçmişti ve 3.bodye geçmiştim çoktan
![]()
FB 1907
Canon EOS60D - Tamron 17-50 non VC - Canon 50mm II f1,8
Sanırım herkes forumdan ihtiyacı olanı alıyor ki her forumun amacıda budur.
Yani kimin hangi başlıklarla ilgilendiği, hangi başlıkları açtığı ve hangi başlıklarda zaman geçirdiği tamamen kişisel ihtiyaçlara göre belirleniyor. Ki olması gereken de budur.
***Mesela forumu kullanmak açısından kendimden örnek vermem gerekirse;
1- Ben sizlerin bahsettiği fotoğraflarımın belli bir kalite düzeyinin üstünde eleştirilmesi konusunu asla forumdan beklemedim (yapabilcek insanlar olmadığı için değil sakın böyle anlaşılmasın) ve bu nedenle foruma 1-2 örnek fotoğraf dışında hiç fotoğraf yüklemedim. Her zaman sanatsal bakış açısına, bilgisine, tecrübesine, şeffalığına ve çekim yaptığım alandaki hakimiyetime güvendiğim gerek forumdan gerek dışarıdan bazı arkadaşlara ya e-mail olarak fotoğraflarımı gönderdim ya da direk yüz yüze gösterdim ve eleştirilerini o şekilde aldım.
2- Forumu genelde ekipmanların teknik olmayan özelliklerini, kullanışlılığını, dayanıklılığını, performansını ve fiyat/kalite endeksini öğrenebileceğim bir yer olarak gördüm çünkü maalesef forumlar dışındaki önemli ve tanınmış sitelerin çoğu bir markanın tanıtımcısı ve pohpohçusu olmaktan öteye gitmiyor.
3- Forum her zaman birinci alım/satım önceliğim oldu. Çünkü; tanıdığım, güvendiğim (başka insanlar aracılığıyla da olsa), bir şeyler paylaştığım insanlarla ticaret yapmak bu kadar dolandırıcılığın olduğu sanal alemde hep kendimi güvende hissettirdi ve yeni dostluklar kurmamı sağladı (beni foruma bağladı).
4- Bir şeyleri öğrenme işini şahsen hep kitaplara bırakmış bir insanım kütüphanemde sırf fotoğrafla ilgili Türkçe ve İngilizce yaklaşık 50 den fazla kitap vardır. İşin uygulama kısmını öğrenmeye geldiğimde de öncelikle foruma bakarım eğer yoksa hemen yeni başlık açmam önce youtube vb.. uygulamasını görebileceğim sitelerde araştırırım eğer kendi imkanlarım ile bulamazsam foruma yardım almak için konu başlığı açarım.
5- Naçizane fikrim ekipman çılgınlığı diye bir şey yoktur. Evini barkını satmadan, kullandığı çekim teknikleri çerçevesinde bütçesinin elverdiği en iyi ekipmanı almak ve onlarla kaliteli fotoğraflar üretmek her ben fotoğrafçıyım diyen insanın görevidir.
6- Bence tekniğinde, ekipmanında sonu yoktur. Her geçen gün fotoğrafta denenmemiş bir çok şey denenmekte ve bazıları yeni sanat akımları yaratacak kadar etkili sonuçlar vermektedir. O yüzden iyi bir fotoğrafçı her ikisini de uçlarını kaçırmadan ve abartmadan sıkı sıkı yakalamalıdır.
7- İnsanların portfolyosunu eleştirecek bilgi ve birikimi kendimde görmüyorum. Fakat her insan gibi gözümün doğuştan gelen bazı estetik kavramlarını ve duygularımı kullanarak beğenmek ya da beğenmemek hakkına sahibim.
8- Foruma her gün düzenli olarak girmiyorum. Kendi amaçlarım doğrultusunda herhangi bir bilgiye ihtiyacım varsa giriyorum ve konular arasında aratarak ihtiyacımı karşılamaya çalışıyorum. Forumda harcayacağım 1 ya da yarım saati uygulamaya çalıştığım çekim teknikleri ile ilgilenen fotoğrafçıların kitaplarını okuyarak ya da sitelerini gezerek geçiriyorum.
Naçizene benim forumu kullanış şeklim ve amacım bunlardır. Görüşlerimi belirtirken hepinizin affınıza sığınıyorum amacım kimseyi kırmak değil sadece herkesin forumdan beklentilerinin ve forumu kullanış şeklinin farklı olduğunu göstermek.
Not: Sanatsal bir fotoğraf bakışı geliştirmek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim ben Dadaizm e kadar okudum ve devam ediyorum gayet verimli oluyor.
FOTOĞRAF AKIMLARI | Vedat Konyalı Photography | Sayfa 6
Herhalde benden başka kimse foruma girdiğinde yeni mesajlar simgesine tıklamıyor olacak ki,
iletilerin yüzde doksanının alım satım ilanı olduğunu fark eden ya da bundan rahatsız olan pek yok.
Ama bazı arkadaşların yorumlarını okuyunca da benim ilk iletimdeki serzenişimi tam anlatamadığım ortaya çıkıyor.
Tekrar ediyorum;
ben de birkaç kez alım satım yaptım. İkinci elde forumdan tanış üyelerin birbirlerinden mal alıp satması da güzel birşey (daha güvenilir bir ortam neticede) ama forumdaşlarımızın bir kısmının sadece siteyi alım satım için kullanması üzücü.
Bu foruma emek harcayan birçok kişiye karşı ister istemez bir haksızlık bu.
Ama birkaç kişi dışında bundan rahatsız olan yoksa, ya da bu başlık forumu büyük ölçüde alım-satım için kullanan arkadaşlar için bir düşünme çağrısı olamadıysa bu başlığın da bir amacı kalmadı demektir.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
İNTERNETİME DOKUNMA!
Ahmet abi esasına bakarsan hani bu durumu anlamak için yeni mesaj kısmına bakmaya gerek yok forumda ciddi manada düşüş var tabi bundan genel olarak hepimiz sorumluyuz ekipman tartışmak ps müdahaleleri öğrenmek dışında şu sıralar pek birşey yapmıyoruz forumda (genel olarak konuşuyorum )... Daha çok fotoğraf paylaşmak ve fotoğraf hakkında konular konuşmak ümidi ile
Edit: sevgili Ahmet Ergun sonuna kadar haklısın o konuda twitterdaki takip edeni takip ederim mantığı ile gidiyor işte beğeniler
Konu muzzy_tr tarafından (07.October.2013 Saat 15:33 ) değiştirilmiştir.
"...Bakın, ben bir entellektüel değilim – sadece fotoğraf çekerim. Helmut Newton..."
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.