CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi
Status
Offline
Selam,
Sn. tunapala arkadaşım, elbette aynı fikirdeyiz hatta aynı düşüncelerin benzerlerini farklı şekilde yazabiliriz. Bununla birlikte her konuda aynı düşünce çerçevesinde olmadığımızı siz de ben de biliyoruz. Aslında bu şekilde olması da bence en doğalı. Özelde farklılıklar genel düşüncenin, uygulamanın ve gelişimin de temel dayanak noktaları olacaktır. Yoksa gelişme nasıl olacak..?
Her konuda birbirinden farksız tıpa tıp aynı düşünen insanların bir arada olduğunu düşünelim. Bu noktadaki gelişmenin ivmesiyle farklı noktalardan bakan ve ilgili duruma yorum getiren insanların bir arada olduğu bir ortamla kıyaslayalım. Hangisinde gelişim daha hızlıdır..? Elbette ki farklılıkları gelişimin temel dayanak noktası yapabilen ve gelişimin ivmesini de bununla odaklayan birliktelikler daha hızlı ve sağlıklı gelişir.
Bu anlamda Apple Bilgisayar üretici firması da farklı düşünce biçimlerine sahip kişileri gönüllü olarak bir araya getirip doğal geliştiriciler ve sadık savunucular durumunu oluşturdu. Gelişimin temel dayanak noktasını da bu düşünce ve davranış biçimine odakladı. Konuya bu anlamda baktığımızda ortaya şöyle ilginç bir durum çıkar.
- Dünyanın ilk mouse'unu kim ne zaman tasarladı..?
Dünyanın ilk mouse'u 1964 yılında Douglas Engelbart tarafından Standord Araştırma Enstitüsü’nde tasarlanmış. 20 yıl sonra bu ilk tasarlanan mouse'un daha gelişkin modelini Steve Jobs Xerox firmasında satın aldı ve ürettikleri Apple ürünü bilgisayara monte etti. Buyrun size önemli bir gelişme. Bu ve benzer gelişmeler şu an bile gönüllü Apple developer'ları tarafından tasarlanıyor.
Bizim gibi işi bilgisayar donanımı üzerine uzmanlık olmayan grafik tasarımcı kişiler için biçilmiş kaftan durumundaki bilgisayar olma özelliğini bugün bile hala koruyan Macintosh bilgisayarlar gerek donanım bütünlüğü ve uyumu gerekse de üzerine yüklü olarak gelen sistem yazılımı nedeniyle hala öncelikli tercih edilme kapsamında yer alıyor en azından ben ve benim gibiler için. Bunun yanında endüstri tasarımcılarının geliştirdiği iMac modeli gibi bilgisayarlarla çalışmak ta ayrı bir zevk olsa gerek.
Bu anlamda bilgisayar donanımı beni çok bağlamıyor. Tak çalıştır olması ve kullandığımız grafik programları ile uyumluluğu ve en önemlisi de kolay ve pratik bir sistem yazılımına sahip olması nedeniyle karmaşa, kargaşa ve zorluklardan arındırılmış bir bilgisayarın masa üzerinde karşımızda bize yardımcı olmak için bekliyor olması birinci dereceden benim için önemli.
İnternet üzerinde sorunsuz ve kaygısız bir şekilde her tıkladığınız yere dalıp çıkma ve solucan, trojan gibi anlamsız şeyleri umursamadan istediğiniz bilgiye odaklanma, kullandığınız alan çerçevesinde üretilmiş diğer yazılımları rahat bir şekilde kullanıp üreteceğiniz tasarımlara yoğunlaşmak bence önemli. Eh elimizin altındaki bu bilgisayar da bunları kolay bir şekilde gerçekleştiriyorsa kimse kusura bakmasın ama ben başka maceralara atılmayı düşünmem bile.
- Atılma düşüncesinde olanlara saygım var o ayrı bir konu...
Saygılar...