CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 59 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Konu: Fotoğraf ve Apple

Hybrid View

  1. #1
    Melih Yongacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Melih Yongacı
    Makina:
    Canon 550D
    Üyelik tarihi
    27.May.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    70

    Standart

    Selam,

    Sn. tunapala arkadaşım, elbette aynı fikirdeyiz hatta aynı düşüncelerin benzerlerini farklı şekilde yazabiliriz. Bununla birlikte her konuda aynı düşünce çerçevesinde olmadığımızı siz de ben de biliyoruz. Aslında bu şekilde olması da bence en doğalı. Özelde farklılıklar genel düşüncenin, uygulamanın ve gelişimin de temel dayanak noktaları olacaktır. Yoksa gelişme nasıl olacak..?

    Her konuda birbirinden farksız tıpa tıp aynı düşünen insanların bir arada olduğunu düşünelim. Bu noktadaki gelişmenin ivmesiyle farklı noktalardan bakan ve ilgili duruma yorum getiren insanların bir arada olduğu bir ortamla kıyaslayalım. Hangisinde gelişim daha hızlıdır..? Elbette ki farklılıkları gelişimin temel dayanak noktası yapabilen ve gelişimin ivmesini de bununla odaklayan birliktelikler daha hızlı ve sağlıklı gelişir.

    Bu anlamda Apple Bilgisayar üretici firması da farklı düşünce biçimlerine sahip kişileri gönüllü olarak bir araya getirip doğal geliştiriciler ve sadık savunucular durumunu oluşturdu. Gelişimin temel dayanak noktasını da bu düşünce ve davranış biçimine odakladı. Konuya bu anlamda baktığımızda ortaya şöyle ilginç bir durum çıkar.

    - Dünyanın ilk mouse'unu kim ne zaman tasarladı..?

    Dünyanın ilk mouse'u 1964 yılında Douglas Engelbart tarafından Standord Araştırma Enstitüsü’nde tasarlanmış. 20 yıl sonra bu ilk tasarlanan mouse'un daha gelişkin modelini Steve Jobs Xerox firmasında satın aldı ve ürettikleri Apple ürünü bilgisayara monte etti. Buyrun size önemli bir gelişme. Bu ve benzer gelişmeler şu an bile gönüllü Apple developer'ları tarafından tasarlanıyor.

    Bizim gibi işi bilgisayar donanımı üzerine uzmanlık olmayan grafik tasarımcı kişiler için biçilmiş kaftan durumundaki bilgisayar olma özelliğini bugün bile hala koruyan Macintosh bilgisayarlar gerek donanım bütünlüğü ve uyumu gerekse de üzerine yüklü olarak gelen sistem yazılımı nedeniyle hala öncelikli tercih edilme kapsamında yer alıyor en azından ben ve benim gibiler için. Bunun yanında endüstri tasarımcılarının geliştirdiği iMac modeli gibi bilgisayarlarla çalışmak ta ayrı bir zevk olsa gerek.

    Bu anlamda bilgisayar donanımı beni çok bağlamıyor. Tak çalıştır olması ve kullandığımız grafik programları ile uyumluluğu ve en önemlisi de kolay ve pratik bir sistem yazılımına sahip olması nedeniyle karmaşa, kargaşa ve zorluklardan arındırılmış bir bilgisayarın masa üzerinde karşımızda bize yardımcı olmak için bekliyor olması birinci dereceden benim için önemli.

    İnternet üzerinde sorunsuz ve kaygısız bir şekilde her tıkladığınız yere dalıp çıkma ve solucan, trojan gibi anlamsız şeyleri umursamadan istediğiniz bilgiye odaklanma, kullandığınız alan çerçevesinde üretilmiş diğer yazılımları rahat bir şekilde kullanıp üreteceğiniz tasarımlara yoğunlaşmak bence önemli. Eh elimizin altındaki bu bilgisayar da bunları kolay bir şekilde gerçekleştiriyorsa kimse kusura bakmasın ama ben başka maceralara atılmayı düşünmem bile.

    - Atılma düşüncesinde olanlara saygım var o ayrı bir konu...

    Saygılar...











  • #2
    mustafanazif
    Guest

    Standart

    sayın melih bey; benim mac. geçmişim sizden daha eski...

    harddisksiz mac'lerden bahsediyorum... 2 adet sistem diski, 7-11 adet arası değişen toplam sistem 3.5" disketlerle çalışan bilgisayarladan bahsediyorum... RSG, Indesign ilk zamanları, Renkli Classic'lerin çıktığı zamanları, photoshop'un türkiyeye ilk geldiği zamanı, ilk Mac LC bilgisayarımı, ilk 32 MB Ram'imi (ki ozaman herkes beni 32 ram'li bilgisayarı var diye parmakla gösteriyordu hahaa) aynı zamanda sırf "fantazi olsun" diye, sırf "ben bunu da yaparım" dediğim için, 2 sene mac teknik servisliği bile yaptım -1994... hatta bundan da önce compigraphy 'ler vardı, çoğu onu da bilmez... ki, bunun ilk zamanları bir oda büyüklüğünde bilgisayarlardı (o da vardı bir ara ama yer sıkıntısı vardı sattım)))

    Mac, işletim sistemi olarak basittir. yani ortalama düzey kullanıcıya hitab eder. Bilgisayar bilginizin olması çok önemli değildir. Eğer sistem ayarlarını iyi kullanamıyorsanız, bilgisayar bilginize güvenemiyorsanız, Mac almakta elbette ki fayda var. Mac hala orta düzey kullanıcıya hitabeder. Buna mukabil, mac, işletim sistemi bazında sağlamdır evet, tuna'ya katılıyorum. her program birbirinden bağımsız çalıışır, sistemi yormaz. bu yüzden sistem olarak daha hızlıdır-stabildir. ama aynı hızı PC'de de yakalayabilirsiniz. yeter ki, sistem hakimiyetiniz olsun.

    özellikle masa üstü yayıncılık, fotoğraf ve video prodüksiyon alanında çalışıyorsanız mac olsun, pc olsun renk kalibrasyonunu muhakkak yapmanızda fayda var. bunun için yardımcı programlar var. Yani, görüntünün mac ile bir alakası yoktur. iyi bir monitör, iyi bir renk kalibrasyonu, muhteşem sonuç... olay budur.

    ben Mac'i bırakalı çok uzun yıllar oldu. bilinçli olarak bıraktım çünkü, program aramaktan, istediğimi yapamamaktan çok fazla muzdariptim. artı programları bulsam da diğer bilgisayarlarla aradaki uyumsuzluktan çok fazla şikayetçiydim. sonuçta tamamen bıraktım... şu an da bir mac alma düşüncesine sahip değilim, bana çok fazla cazip gelmmiyor açıkçası... PC'de virüs koruma programı bile kullanmıyorum. ortalama bulaşan zararsız spy'lar haricinde bilgisayarıma virüs girmez... aslında dikkatli bir kullanıcı zaten bilgisayarına kolay kolay virüs sokmaz... ama PC, mac'e göre virüs yönünden daha zayıftır bu da inkar edilmez bir gerçektir. hız konusu ise her zaman tartışılabilir bir konu...










    balkanli likes this.

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •