CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Spinner
    Guest

    Standart Apolyont Fotoğraf Şenliği... 25-26-27 Mayıs 2012

    Eklenti 3776

    APOLYONT (GÖLYAZI) 1. FOTO MARATON 2012
    YARIŞMA ŞARTNAMESİ

    Bu yıl birincisi düzenlenecek olan “Foto Maraton” , NİLÜFER KENT KONSEYİ, GÖLYAZI FOTOĞRAFLARI GURUBU tarafından yapılacaktır. Her yıl Mayıs Ayı’nın son haftasını kapsayan tarihlerde yapılması hedeflenmektedir.
    1.YARIŞMANIN TARİHİ VE AMACI
    25.05.2012 – 27.05.2012 tarihleri arasında APOLYONT(ULUBAT) gölü sınırları içerisinde yapılacaktır. Bu yarışmada; insan, doğa, zanaat, eski evler, tarihi bölgeler, kültürel değerlerimizin tanıtılması amaçlanmaktadır. Bu etkinliğin, aynı zamanda fotoğraf sanatına ve göl çevresi köylerine katkıda bulunması beklenmektedir.

    2. KATILIM KOŞULLARI
    Yarışmaya jüri üyeleri, düzenleme komitesi ve birinci derecede akrabaları dışında amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır.
    Etkinlik 25.05.2012 – 27.05.2012 tarihleri arasında 3 gün sürecektir. Yarışmacılar için son katılım 27.05.2012 tarihi saat 9.30’dur.

    3. YARIŞMA PROGRAMI
    25 Mayıs 2012 Cuma günün den itibaren Nilüfer Kent Konseyi tarafından Gölyazı’da oluşturulacak kayıt ve danışma masasında, yarışma tarihleri süresince, yarışma için kaydınızı yaptırabilirsiniz.
    Erken kayıt için: http://www.niluferkentkonseyi.org/fotomaraton adresindeki formu doldurunuz. Erken kayıt yaptıran katılımcıların kimlikleri önceden düzenlenecektir.
    25.05.2012-27.05.2012 (Saat 9.30 a kadar) tarihleri arasında Apolyont (ULUBAT) gölü çevresinde geziler düzenlenecek, etkinlik programı aşağıdadır. Katılımcılar bir gün öncesinden katılmak istedikleri gezi yerini düzenleme komitesine bildirecektir. Araç tahsisi bu başvurulara göre yapılacak olup araçlar dolduğu takdirde kontenjan sınırlaması yapılabilecektir.

    4. FOTOĞRAFLARIN TESLİMİ
    Organizasyon komitesi,26 Mayıs Cumartesi günün den itibaren saat 16.00 ile 18.00 saatleri arasında fotoğrafları teslim almaya başlayacak ve 27.05.2012 Pazar saat 11.30 de sona erecektir. Fotoğrafların teslim yeri tarihi kilisedir. Fotoğrafların çekim bilgilerine ulaşmak gerektiği takdirde,
    Organizasyon komitesi orijinal çekimi isteyebilecektir. Çekimler 300 dpi, uzun kenarı en az 45 cm. boyutunda ( baskı boyutu ), JPEG formatında CD ya da hafıza kartına kaydedilerek teslim edilmelidir. Fotoğraflar renkli veya siyah beyaz olabilir her yarışmacı en fazla 5 adet fotoğrafla katılabilir(panoramik fotoğraflar kabul edilecektir).
    5. YARIŞMA KURALLARI
    1. Etkinlik 25-27 Mayıs 2012 tarihlerinde 3 gün sürecektir. Katılımcılar bu tarihler arasında “27.05 2012 saat 9.30 a kadar) gelip yarışmaya katılabilirler. Yarışmaya katılacak fotoğraflar 25.05.2012-27.05.2012 tarihlerinde çekilmiş olması gerekmektedir(katılımcılar fotoğraf makinelerinin saat ve tarih ayarlarını güncellemekle sorumludur).
    2. Yaş sınırlaması olmamakla birlikte 18 yaşını doldurmamış olanlar ebeveynlerinden aldıkları izin kâğıdı ile başvurmak zorundadır.
    3. Yarışmaya kayıt yaptıran yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve yarışma kurallarına uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Şartnameye uymayan yarışmacılar yarış dışı bırakılır. Yarışmacılar, kayıt sırasında kendilerine verilen yarışmacı kartlarını yarışma boyunca üstlerinde görünür biçimde taşımak zorundadırlar. Kayıt sıra numarası katılımcının rumuzu olacaktır (örneğin 016 no.lu yarışmacı fotoğraflarını isimlendirirken 016-1, 016-2 şekline numaralandıracaktır).
    4. Yarışmacılar, yarışma süresince doğaya, çevreye ve özel mülkiyete ait alanlara zarar vermeyecek şekilde davranacaklardır. Yarışmacılar, doğaya, çevreye ve özel mülkiyete verdikleri her türlü zarardan kendileri sorumludur. Kuralları ihlal edici durumları saptanan, kendilerinin
    veya başkalarının güvenliklerini tehlikeye düşürebilecek davranışlarda bulunan katılımcılar, yarışma dışı bırakılırlar. Başkalarının güvenliğini tehlikeye atacak türden davranışlarıyla herhangi bir zarar meydana getiren yarışmacı bu zarardan bizzat sorumlu olacaktır.
    5. Düzenleme Kurulu, uygun gördüğü koşullarda yarışmanın tamamının veya bir kısmının iptaline ya da ertelenmesine karar verebilir. Düzenleme Kurulu, iptal ya da erteleme durumlarında uygulanacak yöntemleri ve kuralları belirleme hakkına sahiptir.
    6. Düzenleme Kurulu, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli gördüğü durumlarda program değişikliği yapabilir.
    7.Ödül alan fotoğraflar Nilüfer Kent Konseyi arşivinde saklanacaktır, eserlerin kullanım hakkı eser sahibinde kalmak üzere; yarışmaya katkıda bulunan kuruluşlar fotoğraf sahibinin ismini belirtmek kaydı ile ayrıca bir telif ücreti ödemeden (afiş, broşür, katalog ya da dijital ortamlarda)tanıtım amaçlı kullanabilecekledir. Sergileme alan fotoğraflar destekleyici bulunduğu takdirde 75’ TL den satın alma yoluna gidilecek ya da organizasyonu yapan kurumlar gerekli olduğu durumda kullanmak istedikleri fotoğraflar için eser sahibine her bir fotoğraf için 75 TL telif ücreti ödeyerek kullanabilecektir.
    8.Fotoğraflara basit müdahaleler kabul edilecektir.(Birden fazla fotoğrafın montajıyla yaratılan fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan her hangi bir objenin eklenmiş veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraf kabul edilmez )yani, fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Fotoğrafın orijinal yapısını bozmayacak oranda kadrajlanmış, kontrast, aydınlık, renk ayarı ve toz alımı yapılmış fotoğraflar kabul edilir. Seçici kurul, yapısı oynanmış fotoğrafları açıklama yapmadan kabul etmeyebilir. İtirazlar kabul edilmeyecektir. Seçici kurul, isterse fotoğrafların müdahalede bulunulmamış ilk görünümünü isteyebilir.

    9. Ödül ve sergileme alan fotoğraflar bir sonraki yıl 2. Fotoğraf etkinliğinin açılışında sergilenecektir.
    10. Katılımcıların kendi bilgisayarlarını getirmeleri yararlarına olacaktır.
    11. JÜRİ TOPLANTISI
    Jüri 27 Mayıs Pazar 2012 saat 11.00 de toplantıya başlayacaktır.

    JÜRİ
    Nilüfer Belediyesi
    Sponsor firma
    3 fotoğraf sanatçısından oluşacaktır. Yarışmada para ödülü verilmeyecek olup aşağıdaki değerlere eş, armağan şeklinde verilecektir
    1.lik Ödülü: 1500 TL değerinde bir adet
    2.lik Ödülü: 1000 TL “ “ “
    3.lük Ödülü: 750 TL “ “ “
    Mansiyon : 250 TL değerinde dört adet

    Sergileme için en fazla 50 adet fotoğraf seçilecektir.

    KONAKLAMA:

    Katılımcıların konaklama ihtiyaçları için Zambak tepe’de kamp alanı oluşturulacaktır. Katılımcıların çadır ve uyku tulumu ve gerekli kişisel malzemeleri ile kamp kurabilirler.
    Konaklama için otel tercih edecek katılımcılar için, 15 Mayıs tarihine kadar rezervasyon yaptırmış olmak şartıyla, Gönlüferah City Otel (GONLUFERAH CITY HOTEL BURSA | www.gonluferahcity.com | AKBAS HOLDING) anlaşmalı fiyat uygulayacaktır. Bu tarihten sonraki rezervasyonlar için kurumsal fiyat ya da boş oda garantisi yoktur.

    DÜZENLEME KURULU:
    Nilüfer Kent Konseyi, Gölyazı Fotoğraf Gurubu
    İLETİŞİM: Y.Orkun YAĞCI
    Nilüfer Kent Konseyi
    FSM Bulvarı No:15
    16320 Nilüfer - Bursa TURKIYE
    Telefon : +90-224-452 32 00
    Faks : +90-224-452 32 03












  • #2
    Spinner
    Guest

    Standart

    Kimsenin ilgisini çekmiyor mu arkadaşlar?











  • #3
    xramm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hakki Aydin Ucar
    Makina:
    Sony NEX 3N
    Üyelik tarihi
    18.November.2011
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    66
    Mesajlar
    474

    Standart

    Benim ilgimi çeken çok sevdiğim bir alan, yaklaşık 1 ay evvel ordaydıim, şartlarım uysa gelirdim , ama merakla fotoğrafları bekliyorum, umarım Bursa daki fotoğrafçı dostlar ilgi gösterirler.










    SONY NEX 3N + Manfrotto 7301YB M-Y + CULLMANN NANOMAX 200T / CB5.1 Ball Head

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Var
    • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Var
    •