CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree56Likes

Konu: (Ankara)Taksim Gezi Parkı Destek fotoğrafları

Hybrid View

  1. #1
    Canonturk Yazarı

    Status
    Offline
    İsim
    Kutay Kösem
    Makina:
    var
    Üyelik tarihi
    10.August.2009
    Nereden
    oradan
    Mesajlar
    796

    Standart

    Fotoğraf paylaşmıyorum çünkü makine almıyorum direnişe giderken. Malum ne olacağı belli olmuyor, zaten oraya gidiş amacım da foto çekmekten daha değerli olduğunu düşündüğüm, direnmek, bir kişi daha fazla olmak.
    Çektiğim fotoları da zaten cep telefonumla çekip o anda durumu kısaca açıklayarak paylaşıyorum orada olamayanlara bilgi aktarmak için o kadar. Amacım canlı olarak oradan az da olsa bilgi paylaşabilmek. İsteyen takip edebilir herhangi bir yerden. şimdi yine izninizle bugün gördüklerimi paylaşayım.

    Bugün uluslararası medya(hatta belki yerel medya da görmeye karar vermiştir bilmiyorum) Kızılay'da olduğu için polis kimseye zarar vermeye çalışmadı. Biz halk da zaten zarar amacı gütmediğimizden sorunsuz şekilde kuğuludan Kızılay'a kadar yürüdük, bazı ana yollara alınmadıysak da Kızılay'a ulaştık, tam meydanda değildik ama Ziya Gökalp boyunca dolduk, sloganlar attık.
    Polis de halinden memnun görünüyordu, belki onlara gelen saldırmama emri, onların da istediği bir şeydir.
    Çünkü önceki günlerde (özellikle Pazar akşamı) gerçekleştirdikleri organize olunmuş cinayet teşebbüsünü isteyerek yaptıklarını düşünmek iğrenç, rezalet ve insanlık dışı.
    Umarım ilerleyen günlerde de medya orada olur ve bu karşılıklı anlayış sürer de kimsenin canı yanmadan, canından olmadan direnişimizi sürdürebiliriz.
    Ayrıca aklımda kalan bir kaç nokta:
    İnsanlar hangi mekanın kendilerine destek olduğunu hangisinin olmadığını çok iyi hatırlıyor, ne niyetle olursa olsun kapılarını açanlara saygı sevgi, kapatanlara da çok yoğun bir tepki vardı yürüyüşümüz boyunca.
    Yerel protestolar da fazla ön plana çıkmasa da bugün dönüşte Dikmen'de gördüklerim de bir hayli etkileyici idi. O Saatte inanın yaşlı-genç yüzlerce hatta çok muhtemelen binlerce kişi sokaktaydı.
    Ve direnişten biber gazı değilde, yağmur kokusu ile eve dönmek değişik oldu.

    Ek: bugün biz gittikten sonra orada olan arkadaşımdan aldığım bilgilerden de bahsetmek istiyorum. bir grup provakatör olay çıkarmak istemiş polise taş atmışlar. Ama o noktada halk, polis ile provakatörlerin arasına girmiş. Ve polis de halk da bunun farkında. Yani özetle bana göre bu olay artık polis-halk kavgası değil hükümet ve özgürlük, insan muamelesi görmek isteyenler arasındaki kavgasıdır.

    Bu yazdıklarım da siyasi yorum olarak görülüp silinirse eyvallah çünkü biliyorum siyaset yapmak yasak. Ama madem burada yıllardır üyeyiz hem bilgi paylaşıyor hem bilgi ediniyoruz, dürüst olmak istedim, sadece bir kural yüzünden susacak, düşüncemi paylaşmayacak değilim, gerekirse cezam neyse çekerim










    Konu kutaykosem tarafından (05.June.2013 Saat 00:32 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Var
  •