Alıntı kutaykosem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bugünden gördüklerimi feysbukta yazmıştım, buradan da paylaşayım izninizle.

Öğlen 2'de bir arkadaşımla buluşup abem (ankara barosu eğitim merkezi)'ne gittik başka arkadaşlarımızla buluşmak üzere.
Ki orada şiddet görenler ve zor durumdakiler için de hukuki ve insani acil destek birimleri kurulmuş. Bu bilgi yayılsa iyi olur.
Oradan bir kaç kişi daha toplaşıp kızılay meydanına gittik. Akşam saatlerine kadar her şey önceki günler gibiydi. Polis biber gazı attı, biz durduk zaman zaman geri çekildik ama hep meydanda kaldık.
Akşam üstüne doğru ses bombaları atılmaya başlandı. O da baya bir paniğe sebep olsa da kimseyi yıldırmadı.
Ayrıca bunu kesinlikle belirtmek isterim muhteşem bir yardımlaşma ortamı vardı. Herkes birbirine ikramlarda bulunuyor, etrafı temizliyor yada zarar veren bir kaç çapulcuyu uyarıyor, engelliyordu. Herkes birbirine limon ve solüsyon ikram ediyor kimse bir başkasının acısına seyirci kalmıyordu.
Ama ne olduysa akşam 9 civarında oldu. Biz akşam 8 buçuk gibi tekrar abem'e döndük. Orada da bir aracın kalabalığa dalarak insanları ezdiği haberi dönüyordu(işin aslı ve sonucu nedir bilemiyorum bilenler varsa paylaşsın lütfen) Saat 9 a doğru Türkiye Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu da oradan ayrılarak meydana gitmekteydi, ondan az sonra biz de meydana geri döndük
Kalabalık biraz azalmıştı. Biz de dolayısıyla polislerin olduğu yere daha yakın bir noktaya kadar gittik. Ve bir anda biber gazı atımları başladı, ama bu kez polis ile halk arasındaki boşluğa değil, direkt olarak bizim üstümüze. hem de art arda ve bir çok noktadan.
Ne yapacağımızı bilemez şekilde kaçmaya başladık, Sakarya'ya kadar koştuk. çünkü üzerimize gaz atıldıktan sonra polisler de saldırmaya başlamıştı. O süreçte bir arkadaşımızdan da ayrı düştük ama onuda sonra sağlıklı bir şekilde bulabildik neyse ki. Sakarya'da duramayıp devam etmek zorunda kaldık çünkü polisler kovalıyordu. Tekrardan abem'e dönüp oraya sığınmayı düşünüyorduk ama orası görüş alanımıza girdiğinde bir grup polisin oranın önünde durduğunu gördük. Adeta oranın da önüne de barikat kurmuşlardı.
Bizde devam ederek kurtuluşa kadar yürüdük ve oradan yine bir arkadaşımızın babası sağolsun kendi aracıyla bizim evlerimize ulaşmamızı sağladı.
Biz oradan canımızı kurtardık ama umarım bu konuda daha şanssız olanlar yoktur.
Açıkça ve tekrardan gördük ki bu polisin amacı bizi yok etmekti.
Bugün orada olan ya da bu lanet hükümet ve polisin insafsızlığına seyirci kalmayan herkese selam olsun, direnmeye devam.
Sonuçu: