Arkadaşlar internette Rollei HFT planar 50mm 1.8 lensle ilgili araştırma yaparken bu lenslerin Carl Zeiss lenslerle yapılan bir karşılaştırma yazısını buldum. Çeviride biraz sıkıntı var ama elimden bu kadar geldi. Umarım lens seçimlerinizde sizlere faydası olur. (" High Fidelity Transfer" bu cümlenin anlamını benimle paylaşırsanız sevinirim)
Saygılarımla...

Zeiss T * ve Rollei HFT nasıl karşılaştırılır?


Bu son zamanlarda sıkça sorulan soru haline geldi beri biz Carl Zeiss resmi ve kesin cevap vermek için uygun olduğunu hissediyorum:


HFT , " High Fidelity Transfer" anlam , Zeiss ve Rollei tarafından ortaklaşa geliştirilen çok katmanlı yansıma önleyici kaplama sistemidir . Bu Zeiss T * kaplamapazarında yeni ve sadeceZeiss Qberkoçhen bitkinin oldukça küçük bir kamera lensi üretim partisi için de uygulanabilecek bir anda birkaç yıl önce oluştu . Rollei onların ardından yeni Singapur tesisinde çok büyük hacimli üretimi öngörülen ve bu nedenle bu ortak gelişmeyi teşvik etti.


Bugündurum şu : HFT Rollei'nin özel çok katmanlı yansıma önleyici kaplama için iyi kurulmuş bir marka haline gelmiştir . Bu Zeiss / Rollei ortak gelişmeoptik performansı bir güçlükle bütün pratik fotoğraf çekimi herhangi bir fark tespit edebilir kiorijinal Zeiss T * performansına çok yakındır.


Planar ® , Distagon ® , Sonnar ® Rollei Carl Zeiss lisansı altında ürettiği lensler Rollei ile kaplanmış tüm HFT vardır . Carl ZeissZeiss Qberkoçhen fabrikasında Rollei için ürettiği tümlensler aslında Zeiss T * vardır . kaplı . Ancak, bu lensler üzerindeatamaRollei ürün yelpazesinde tamamen tutarlı kalançıkarına " HFT " dir .


Kamera Lens Haberler No 13 , Güz 2001