Alıntı sozden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Osman Bey merhabalar, bu konuda ve diğer mesajlarımda görmüşsünüzdür yaklaşık bir yıldır epey manuel lens denedim. Bunların arasında Helios 44m-4, 44m-6 ve 77m-4, Chinon 1.7, Cosinon, meşhur Takumar 1.4 v.s. pek çok 50mm lens var. Bunların hepsini elimden çıkardım şu an sadece OM 50mm 1.8 ve mkroda kullanmak için aldığım Industar L/Z kaldı. MC versiyonlarından birini temiz olarak bulursanız düşünmeden alın diyebilirim.

Bokeh performansı, keskinliği, canlı renkleri, ters bağlama ve tüple elde etttiğim makro sonuçları çok iyiydi.
Ben aynı zamanda Canon 60d sahibi olduğum için bir tane eos to nex adaptör aldım genelde tüm bayonetler için eos adaptörlerini alıyorum çünki daha uygun fiyatlılar. Yani şu an Nex3+nex-to-eos+eos-to-om+50mm lens şeklinde iki adaptörle bağlantı yapıyorum.

Bir konuya da dikkatinizi çekmek istiyorum bazı manuel lensler 60D ile bazıları da Nex ile daha güzel sonuçlar verdi. Bunun anlamlı bir açıklaması var mıdır bilemiyorum ama makine+lens uyumu da önemli gözüküyor.

İnşallah bu bilgiler yardımcı olur, selamlar...

Cok tesekkurler ayrintili cevabiniz icin.
Ebaydan 30€ ya siparis verdim. Ama sonradan fark mc versiyonu degilmis. Mc versiyonuyla bunun arasinda cok varmi?

Adaptorle sony a lensleri manuel olarak kullaniyordum. Manuel lens kullanmayi seviyorum. Canon fd 50mm aldim. Onun netleme halkasinin turu fazla ve biraz sert. O yuzden onu sevemedim. Baska konuda bir arkadas bunu tavsiye etdi. Inssallah netleme halkasi hassasdir.

Selamlar