CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 82 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree11Likes

Konu: Radyoaktivite İçeren manuel lensler (Önemli!!!!)

Hybrid View

  1. #1
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Nuri Gedik
    Makina:
    Canon 7D
    Üyelik tarihi
    12.June.2011
    Nereden
    Istanbul
    Mesajlar
    22

    Standart

    Aynen üstü kapalı olarak değindiğimi arkadaşımız çok güzel açıklamış bende basçek deki manuel forumunda rastlamıştım bu çözüme zamanında yalçın bey yazmıştı











  • #2
    lux
    lux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Recep Aydın Güleç
    Makina:
    Canon 600D
    Üyelik tarihi
    12.June.2012
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    33

    Standart

    Doğrudan lenslerle ilgili olmasa da bildiğim bir iki hususu paylaşayım:
    1) Bir arkadaşımız "gayger sayaçları alfa ışınını tespit edemezler. hepsi gamma ışınını ve beta ışını tespit edecek şekilde kalibre edilir." demiş. Geiger sayaçları, kullanıldığı detektör tüpüne göre ışın cinsini ölçer. Bu tüpler satılırken alfa, beta, gamma ışınlarından hangisine hassas oldukları bilinerek alınır. Alfa ölçümü yapan tüplerin penceresi cam değil mikadır. Ebay'da bu tüplerden ve geiger sayaçlarından bolca satılmakdadır.
    2) Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, resmî görevlerinin haricinde şahsî müracaatla radyasyon ölçümü yapmıyor. (Resmî yoldan) Ama, radyoaktivite taşıdığını bildiğiniz/şüphelendiğiniz bir materyali alıp bu Kurum'a ziyaretçi olarak gidip ilgili laboratuvara giderseniz, durumu anlatdığınızda, görevliler kesinlikle yardımcı oluyorlar. Bunu bizzat yaşadım.
    3) "ABD'de izin veriliyorsa korkmayın" düşüncesi de doğru değil. Zira, "fosforlu kol saati" diye bilinen saatlerin o göze hoş gelen yeşil ışıması radyoaktivite sebebiyledir. Hatta eskiden elektrik düğmelerinde bile aynı malzeme kullanılırdı ki gece karanlıkta elektrik düğmesi kolay bulunsun, diye. Sağlık bakımından en katı kurallar iskandinav ülkelerindedir.
    4) Radyoaktivite konusunda kaynak olabilecek bir Türkçe mevzuat var: RADYASYON GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ
    Bu Yönetmeliğe Mevzuat Bilgi Sistemi adresinden ulaşabilirsiniz.
    5) Son bir husus: Miktarı ne olursa olsun radyoaktif kaynaklardan mümkün olduğunca uzak durun. Eğer böyle bir materyaliniz varsa, sizden mümkün olduğunca uzakta dursun.
    Sağlıklı günler diliyorum.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •