Hayirli ugurlu bol kareli olsun yeni lensinBir kac haftaya kadar ben de 55-250 mm aliyorum ve tele lens olayini 70-200 f/4 usm is alana kadar ,uzunca bir sureligine kapatiyorum
![]()
Online Portfolio Web Site :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
herkese günaydın;
55-250 siparişimi bugün vericem...beni yarı yolda bırakmayacağını düşündüğüm bir lens![]()
siparişimi verdim 2 güne elimde artık bi sıkıntı çıkmassa, hafta sonunu kervansarayda fotoğraf çekerek geçiricem
bu arada üstadlara sormam gereken bir soru var;
55-250 ile çekim yaparken en çok dikkat etmem gereken kriterler nelerdir..hani bazı can alıcı noktalar vardır çoğu kişinin bilmediği..paylaşırsanız sevinirim
Bir yılı aşkındır severek kullandığım bir lens. Fİyat performans açısından çok iyi. Işığı biraz seviyorO yüzden düşük ışıklı ortamlarda ara sıra odaklamada problem yaşatabiliyor. Hafif olmasıda başka bir avantajı. 18-55 yanına iyi bir arkadaş oluyor. Tavsiye ederim.
![]()
lensime kavuştum sonunda artık 55-250 ile güzel işler çıkarmak için bütün sınırları zorlamalıyım evet, lensi takar takmaz kendimi dışarı atasım geldi fakat mesai saatinde olduğum için frenlemek zorunda kaldım haliyle. dikkatimi çeken bir şey var zoom yaparken objektifte biraz takılma ve zorlanma oluyor.bunun nedeni lensin daha sıfır olmasından mı kaynaklanır, 18-55 kit'imde böyle bir sorun yaşamamıştım açıkçası.kafama takıldı biraz yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar
sıfır olması ile alakası yok
sorunlu olabilir
ne kadar takıldığı önemli
zorlanma dediğiniz şeyin ölçüsü ne kadar?
normal şekilde zoom yaparken uyguladığınız kuvveti bir noktada iki katına çıkarmak zorunda kalacağınız kadar zorlama var ise sorun olabilir.
gerçi sıfır olduğundan dolayı uzak ihtimal ama belli olmaz, spot aldıysanız birinin bavulunda çantasında gelirken darbe almış zoom mekanizması zarar görmüş olabilir.
Büyük ihtimalle hiç kullanılmamış olduğundandırGüle güle kullan
Sür tabi, ama kauçuklu gres olsun :yaril
merhaba arkadaşlar;
55-250 ile dün ilk fotoğraflarımı çektim.mesai bitiminde burda paylaşıcam..harika bir lens aldığı düşünüyorum.fikir beyan eden bütün dostlara selam olsun
aralık geniş olunca yadırgamışsınızdır sanırım
güle güle kullanın objektifinizi, ışığınız bol olsun![]()
teşekkür ederim, gayet iyi işler çıkarmaya çalışıyorum ama daha gelişmesi gerekiyor.bu arada 55-250 başlığına fotoğraf eklıcem ama bir türlü beceremedim.yardımcı olur musun:/
eksikler nelerdir sizce?
Konu teador_55 tarafından (14.May.2010 Saat 18:53 ) değiştirilmiştir.
Linkinizi inceledim, siz resim upload sitesi yerine dosya upload sitesine eklemişsiniz fotoğrafınızı. O yüzden o linke tıkladığımızda dosya indirme yeri geliyor karşımıza.
TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting'u öneririm. Img tagı içine alacağınız linkin uzantısı jpeg olmalı forumda gözükebilmesi için.
Bu arada zoomun nispeten sert olmasının sebebi elbette ki ürünün yeni olmasından kaynaklıdır. Zamanla yumuşar ideal seviyesine gelir, 10 yıl falan kullanacak olursanız da muhtemelen gerektiğinden daha yumuşak olur. Çok basit fiziki kurallar bunlar fazla düşünmemek lazım![]()
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.