40mm dar kalacaktır da, ufak yapısı ile eldeki makina kompakt makina halini alıyor, daha az dikkat çekiyor ve daha rahat davranmanızı sağlıyor. hafifliği ile de çabuk davranmanız gereken anlarda, daha stabil fotoğraflar çekmenizi sağlıyor IS olmamasına rağmen. ben 17-50 ile bazen VC olmadığını unutup çekiyorum fotoları ve netlik sıkıntısı yaşayabiliyorum ancak 40mm ile sanki IS varmış gibi umursamadan çekiyorum fotoğrafı. tabi bu pek sık yaşanacak bir sıkıntı değil ama daha ağır bir lens seçilecekse belki bir kriter olabilir eller titrek ise
eğer sabit odak takıntısı yok ise, tak-gez veya sokak fotoğrafları için croplu gövdeye en kral lens 15-85 olacaktır bence. sıfırı pahalı olmakla birlikte 2. elleri uygun bulunabiliyor.
bu arada, bana kalırsa sokak fotoğrafçılığnda en önemli seçim kriterleri nasıl fotoğraflar çekileceği ve o fotoğrafların nasıl çekileceği. yani insanların burnuna kadar girip fotoğraf çekme konusunda sıkıntınız yoksa seçilecek objektifte sıkıntı yok ama, biraz çekingenlik var ise kalite göz ardı edilip 18-135 vs tipi tak gez, zoom yapılabilecek lensler seçilmeli ilk etapta.
ama ben hala 50mm-40mm gibi lenslerin dar kalacağını düşünüyorum. şimdiki aklım olsa 15-85 veya 30mm yada 35mm seçer, geçerdim.