Alıntı demirciler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hakan Bey
Bahsettiğiniz 11-24mm lensi nasıl kullandığınız ile ilgili bir durum. Lensi yer paralelinden aşağı veya yukarı açı ile kullandığınızda açının artış oranında deformasyonda artıyor , eğer objeye dikey çekim yaparsanız fazla sıkıntı çıkmıyor. Bu durum sadece 11-24mm ye özgü değil 27-28mm ye kadar bu distrasyon var. Bu lens ile gelin damadıda mutlu etmek pekala memnun örneğin çekimi bel hizasına inip yaparsanız selvi boylu bir gelin fotoğrafı olacaktır ama sandalyeye çıkıp yaparsanız oralarda pek durmayın.
Hüsamettin Bey kesinlikle haklısınız. Ben düğünlerde balıkgözünü aktif kullanıyorum. Ufuk çizgisini iyi ayarlayınca kabul edilebilir sonuçlar alınıyor ama dediğiniz gibi uygunsuz bir açıyla çekersem dayak bile yerim.
Hatta 24-70'le bile 24mm'deyken hissediliyor o bozulma. Bazen kadrajı öyle zorluyorum ki ayakları kaçırıyorum. Zaman zaman beraber çalıştığım bir meslektaşım bana çok kızıyor bundan ötürü.
Gösteriyorum, bak gelinin - damadın kafası balon gibi şişiyor senin çektiğin açıyla diyorum ama anlatamıyorum. Belki de ben biraz fazla takıyorumdur kafaya ya haydi neyse... En iyisi bir gün kiralayıp kendim deneyeyim ben bu objektifi.
24-70 bazen at gözlüğü gibi geliyor. Geniş açıya ihtiyacım var. Bu tam istediğim objektif o açıdan. Bakalım...



Fotoğraf paylaşım başlığını da işgal ettim ama alakalı bir konuda konuştuğumuz için affolur sanırım.
Arkadaşların güzel paylaşımlarının devamını diliyorum.