Alıntı GunerGulyesil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
17-40 ile arasındaki fiyat farkı olan 360 dolara IS sahibi olmak bile, bu lensi almak için tek başına yeterli. Yani 360 dolara, IS sayesinde, tam 4 stop ışık avantajı sağlıyorsunuz.
Ayrıca keskinlik olarak, 17-40 ile arasındaki farkı bırakın, 16-35 f2.8'e ve 20mm prime'a bile kat kat fark atıyor. Aşağıdaki köşe keskinlik karşılaştırmasını bir inceleyin, 17-40'taki keskinlik kaybını hiç bir yazılımla gideremezsiniz.
Yalnız bahsettiğiniz performans farkları bu tür bir lens için sınırlı kullanım koşullarında geçerli. Asıl kullanım amacı ve koşullarında yılların 17-40'ıyla aralarında neredeyse fark yok gibi, daha doğru bir söylemle 17-40 da zaten yıllardır oldukça iyi bir performans göstermekte. Ken Rockwell de zaten örnek vermiş olduğunuz testin f/11 değerlerinde bu durumu açık bir şekilde ortaya koymuş. Güzel lens, yurtdışı fiyatlandırma da iyi sayılır ama halen 17-40'ı satıp da bu lense geçmek için şahsen bir sebep göremiyorum.