Canon 80 milyonuncu EOS serisi değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesinin üretimini kutladı



Londra, Birleşik Krallık, 18 Kasım 2015 – Canon Inc. bugün bir açıklama yaparak 10 Kasım 2015 itibarıyla bir dönüm noktasına daha imza attığını; film ve dijital EOS serisi değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi üretiminde 80 milyon sınırını da aştığını duyurdu. Üretilen 80 milyonuncu EOS fotoğraf makinesi, dünyanın kendi sınıfında¹ en yüksek piksel sayısına sahip olan bir EOS 5DS R modeli oldu.





Canon EOS SLR fotoğraf makinelerinin üretimi 1987 yılında başlamış ve 2000’li yılların başlarında dijital SLR fotoğraf makinelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte EOS SLR üretimi hızlı bir artış göstermişti. O günden bu güne kadar Canon, 80 milyon tane EOS fotoğraf makinesi üretmiş oldu.

1987 yılının Mart ayında yeni nesil AF SLR fotoğraf makineleri olarak lanse edilen EOS fotoğraf makineleri, sadece lenste ve gövdede değil, fotoğraf makinesinin tamamında tam elektronik kontrol sunan bir elektronik montaj sistemine sahip olan dünyanın ilk fotoğraf makineleriydi.

Canon’un, EOS serisinde kullanılan tüm kilit elemanları kendisinin üretmesi, her bir model için en iyi sensörü seçerek çok daha dayanıklı bir ürün serisi yaratmasını sağlamıştır. Kendi gücünden yararlanan Canon, kullanıcı tabanının ciddi ölçüde genişlemesini sağlayan kompakt ve hafif EOS 500 ve bu yıl 10. yılını kutlayan ikonikEOS 5D serisidahil olmak üzere yeni çağın fotoğraf makinelerinin üretilmesine öncülük etmiştir.



Canon, bu üretim pratiklerinin ve ürünlerde sürekli inovasyonlar yapmasının bir sonucu olarak, 2003 - 2014 dönemini kapsayan 12 yıl boyunca değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makineleri pazarında küresel ölçekte sürekli olarak 1. Numaralı pazar payına² sahip şirket olma özelliğini korumuştur.

Bu yeni dönüm noktası, EOS SLR fotoğraf makinesi sisteminin bir parçası olarak lanse edilen Canon’un EF değiştirilebilir lenslerinin eriştiği dönüm noktasının hemen sonrasında gelmiştir. Haziran 2015’te Canon, EOS fotoğraf makineleri için ürettiği EF serisi değiştirilebilir lenste 110 milyonuncu lens üretimini yaparak, dünya çapında üretilen birçok değiştirilebilir lens arasından sıyrılarak bir dünya rekoruna imza atmıştır².

Canon, ürünlerinin özünü oluşturan optik teknolojilerine dayanarak, sunduğu çeşitli görüntüleme teknolojilerinde iyileştirmeler yapmaya, fotoğraf makinesi kullanmaya daha yeni başlayanlardan, ileri düzeydeki amatörlere ve profesyonellere kadar her kesimden fotoğrafçının birbirinden farklı ihtiyaçlarını karşılayan olağanüstü ve güvenilir lensler ve fotoğraf makineleri üretmeye devam edecektir.



¹ 35 mm full-frame görüntü sensörüne sahip olan dijital SLR fotoğraf makineleri arasında. 16 Kasım 2015 itibarıyla; bir Canon anketine göre 
² Bir Canon anketine göre.