Alıntı HakanGil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kaan Bey rica ederim. Bu da uymaya uyuyor FF gövdeye ama dediğiniz gibi etrafında daire oluşuyor. O da benim hiç hoşuma gitmiyor. Öyle olduktan sonra ne anlamı var, fikir yürüttüm, araştırdım ama hiç aklım almadı. Bunu çok zorda kalırsam crop yapıp FF'de kullanıyorum yine de. Opteka'da sensöre yansıyan görüntü tam bir daire gibi olmadığı için birkaç megapiksel'lik bir kayıpla tatmin edici bir sonuç alınabiliyor yine. Öneriniz için de teşekkür ederim. Bir süredir ikinci gövdeyi de FF yapıp ona göre bir geniş açı arayışındaydım. Bir tek Canon'un fiyatıyla saç baş yoldurtan 11-24'ü hoşuma gitti. Ona da ulaşmam şu anda mümkün değil. Buralardaki durumları biliyorsunuz, benim işleri de çok olumsuz etkiledi malesef. Hayırlısı diyeyim artık...

Dediğiniz gibi pratik yapmak, objektifin başarılı olduğu yerleri ve sınırlarını iyi öğrenmek şart.


Bir de şunu eklemem lazım: Çoğu yerde bu sınıf objektifler 10-20mm gibi geniş açılarla kıyaslanıyor ama bu bir balık gözü, geniş açı veya süper geniş açı değil.
Alacak arkadaşlar önce araştırsın. Bu objektifle çekilen videolar fotoğraflardan daha doğru bir fikir verecektir. O yüzden en iyi kaynak yine Youtube!
Hakan Bey,

Irix'in 11mm f/4 lensi çıktı. Bilginiz var mı, bilmiyorum.
Ancak kayda değer ve gayet alınabilir bir lens.

Irix Sitesi:
http://en.irixlens.com/11mm#intro

DPreview Sitesi:
https://www.dpreview.com/news/6871582533/irix-introduces-11mm-super-wideangle-11mm-for-full-frame-dslrs

B&H Photo Fiyatı:
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1325636-REG/irix_il_11ff_ef_11mm_firefly_lens_for.html

Selamlar ve iyi çekimler dilerim.