Cep telefonu vs. DSLR

Bu sevimli ağustos böceği sabahın ilk ışıklarında kalmakta olduğumuz otel odasının balkonunda bizi ziyarete gelmişti. Kaçırmamak adına önce cep telefonumla (Samsung Galaxy S4 Zoom) bir kaç pozunu aldım. Sonra baktım arkadaş hala sabah mahmurluğunu atamamış kaçmaya gitmeye hiç niyeti yok odadan 100D ve 55-250 setini alarak bir kaç da öyle çektim.

Bu fotoğrafları cep telefonu ile DSLR karşılaştırmasını gözler önüne sermek için yüklemek istedim. Cep telefonlarının bu çekim kalitesine ulaşması gerçekten beni hala şaşırtıyor. Her ne kadar SLR ile çekilen fotoğraf dinamik aralık vb. bakımından çok çok daha üstün olsa da cep telefonu ile çektiğim fotoğraf tek başına baktığımda yanımda SLR olmasa yahut ben gidip alana kadar kaçmış olsa oldukça tatmin olacağım bir fotoğraf. Sonuçta en iyi fotoğraf makinası yanında olandır deriz ya hep... Hakikaten en iyi olmasa da tatminkar fotoğraflar üreten cihazlar oldular cep telefonları, hele ki günün her anında yanımızda el altında taşıdığımız cihazlar olarak.

Ben özellikle bu S4 zoom'u çok seviyorum. Bir fotoğraf makinasında arayacağım her özelliği barındırıyor. 24-240 mm eşdeğeri zoom aralığı, Program ve Manuel pozlama modları, pozlama telafisi imkanı sunması, hatta manuel netleme imkanı...