CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 2921 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree8547Likes

Konu: >> Fotoğraf İsteği Yarışması << V2

Konulanmış Görüntüleme

  1. #11
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Emin IPEK
    Makina:
    6D Mark 2, 40D
    Üyelik tarihi
    10.January.2016
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    975

    Standart

    Alıntı Batuhanturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakan Baysalgil, Yusuf Kadri Şirinkan'ın konuyu açıkladığı bir video atmış bir iki satır da ben ekleyeyim. Ritim biraz yanlış algılanmış olabilir, fotoğraf karesinin içerisinde birden fazla aynı nesnenin olması değil, aynı nesnelerin belli bir doğrultuda ve aralıkta bir birini takip etmesidir. Bir diğer önemli nokta da netlik açısından kısık diyafram kullanılması gerekir. Örneğin yukarıda Kaan Aksoy'un fotoğrafında, denizin içerisindeki kazıkları buna güzel bir örnek, Emin İpek abimizin karesindeki sütunlar buna örnek iken, kayıklar ve ipler buna örnek değil. Çünkü belli bir aralık ve doğrultuda değiller ve ritmi bozan unsurlar içeriyorlar. Mecnun Genç arkadaşımızın fotoğrafı leke dengesi açısından örnek verilebilir ancak ritim fotoğrafı değildir. Çünkü ritmi bozan boyut farklılıları ve belli bir doğrultuda tekrar etmeyen üst üste binmiş öğeler mevcut. Örnek olması açısından şu siteyi buldum, buradan bakabilirsiniz Erman GÜNEŞ: Fotoğrafta Ritim Nedir?
    Ne güzel oldu böyle. Kuru kuru yarışmak yerine, fotoğraflarımız konuya uygunluğu bakımından mercek altına alındı ve ufkumuz açıldı.

    Bu arada, Erman Güneş'in iki fotoğrafı (krom boru ve piyano tuşları, kısık diyafram ilkesine uymuyor), ritim duygusu vermiyor.

    Sadece Erman Güneş'in sayfasında değil, başka sitelerde de, fotoğrafta ritim için verilmiş yanıltıcı örnekler var. Örneğin Nikon sitesinde en iyi ritim fotoğrafları diye verilmiş fotoğrafların çoğunda ritim değil düzensizlik var. https://www.turknikon.com/fotografta...ery/thumbnails










    Konu gezginmimar tarafından (11.July.2017 Saat 10:03 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •