Alıntı whisk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Hocam ilk çekiminizde neyi ön plana çıkarmak istediğinizi, daha doğrusu neyi çektiğinizi anlayamadım. Fakat teknik detayına bakacak olursak; çektiğiniz nesnelerin durağan olması ve daha fazla net alan ihtiyacından dolayı enstantaneden biraz daha fedakârlık edip diyafram biraz daha kısılabilirmiş.

İkinci fotoğrafınızda ise tam tersi. Diyafram oldukça kısık, bu sebeple ISO'ya yüklenerek ışığı artırmış sonrasında -0.3 adım pozlayarak ışığı azaltmışsınız. Bunun yerine f/5.6 gibi bir değer işinizi fazlası ile görürdü, böylece enstantaneyi artırarak daha net fotoğraf elde edebilirdiniz. ISO ihtiyacınızın da azalacağı muhtemel.

Çekim açısı tercih tabi ki; fakat bu tip fotoğraflarda hareketi arka plandan olabildiğince ayırmak güzel sonuçlar verir. Aşağıdan yukarıya bir çekimle arka planı ağaçlara kadar kesip atabilirdiniz. 32mm yerine 17mm gibi geniş açıyı kullanmak da ayrı bir hava katabilirdi aşağıdan çekim yaparken.
İlginiz için teşekkürler Birkan Bey, ilk fotoğrafta balkona vuran ışıklar çok hoşuma gitmişti onu ön plana çıkarmak istedim. Haklısınız diyaframı biraz daha kıssam iyi olacakmış.

İkinci fotoğrafı bilerek koydum esasında bolca hata mevcut sanırım, çektiğim açı gereği ters ışıktan faydalanmak istedim fakat beceremedim. Patencinin kolu bulanık çıkmış dediğiniz gibi diyaframı kısıp enstantaneyi arttırmak daha iyi olacakmış, bende çok istiyorum geniş açı bir lens ama bakalım kısmet

Biraz daha pratik gerekiyor sanırım bu tip konularda, selamlar