CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 34 Toplam 190 Sayfadan BirinciBirinci ... 2432333435364484134 ... SonuncuSonuncu
Toplam 3786 adet sonuctan sayfa basi 661 ile 680 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree8413Likes

Konu: > Fotoğraf İsteği Yarışması < V1

  1. #661
    mtonan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Ozan Aydoğan
    Makina:
    Canon Eos 600D
    Üyelik tarihi
    10.February.2013
    Nereden
    Trabzon-Ankara
    Yaş
    31
    Mesajlar
    12

    Standart

    Geride bırakılmaması gereken konulardan bir tanesi
    fotoğraf eklemiş olmama rağmen sselmann seçilmeli derim çünkü arkada kalmayı çok iyi hissettiriyor :/
    iki fotoğraf arasında kalmıştım en son bunu ekledim. Aşağıdaki çift kurgu, geride bırakılan arkadaş doğaldır.












  2. #662
    axewar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özgür Yıldız
    Makina:
    6d
    Üyelik tarihi
    26.March.2013
    Nereden
    İstanbul/İzmir
    Yaş
    48
    Mesajlar
    379

    Standart












    Sevdi likes this.

  3. #663
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SERKAN BEKTAŞ
    Makina:
    Canon EOS 70D
    Üyelik tarihi
    15.May.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    13

    Standart

    Çıraktan da bi tane gelsin.Naçizane en sevdiğim başlık











    Konu copytocopy tarafından (24.February.2014 Saat 11:23 ) değiştirilmiştir.
    cankar_34 likes this.

  4. #664
    38Alperen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Alperen BEKKAYA
    Makina:
    Canon EOS 650D + EF-S 18-55 IS III + EF 50mm f/1.8 II Lens
    Üyelik tarihi
    16.June.2013
    Nereden
    Kütahya - Ankara
    Yaş
    26
    Mesajlar
    54

    Standart

    Kötü bir fotoğraf biliyorum ama yine paylaşmak istedim. Trende yolculuk ederken can sıkıntısından deklanşöre basıp geçmiştim daha sonradan bilgisayarda açıp bakınca gördüm bu fotoğrafı çektiğini, haberim yoktu.
    Bu fotoğraf bu konu uygun diye düşündüm, bir zamanlar kim bilir ne emeklerle, alın terleriyle alınmış bu paslı kamyon şimdi hurda diye bir köşeye atılmış ve yüzüne bile bakılmıyor.













  5. #665
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Selamlar

    Bekledigimden daha cok katilim olan bir konu oldu. Secimimi yaptim ancak neden secmedigimide aciklamak istedim.

    Once genel olarak fotograflarda ne gordugum:
    @aerten: Teknik olarak cok basarili bir fotograf malesef degil. Bir alan derinliginin etken kullanimi goze carpiyor anck hem koyu acik alan tonlarindaki denge, hem herhangi bir objenin aradan siyrilmamasi, kompozisyon eksikligi olarak goze batiyor. Icerik olarakda mezar taslari gitmeyi. ayrilmayi ve terketmeyi, bir yasami degistirmeyi simgeler her ne kadar ayriliklarda arkada birakilan bir seyler olsada malesef benim acimdan fotografin konuya yakinligida gorceli.

    @ffsahin: Icerik anlaminda konuya oldukca yakin bir zamanlarin en degerlisi, goz bebegi, zenginligin ve gucun simgesi olan bir otomobilin degerini yitirmesi arkada birakilmasi ve adetea bir anit gibi dikilmesini goruyoruz.ANcak HDR tekniginin uygulanmasinda ve kompoziyon olarak icerigin belirlenmesinde eksiklikler var. HDR da neredeyse tum tonlar degerlerini kaybetmis, fotografta boyutu ve derinligi veren netlik-netsizlik ile isik-golge degerleri carpilmis. asil olan obje bir kompoziyon eksikligi olarak sol taraftaki karmasanin icinde kaybolmus.

    @Berkin: Yildiz izi pozlamalarini sevmemin bir nedeni gecen zaman hissini vermesidir. Tabii olarak senin fotografindada bu his var. Zamanin gecmesi gozde oaln bir mekanin dokulmeye baslamsi ve birakilmasi, yani terkedilmis mekan hissini guzel yansitiyor. Ancak kompoziyon olarak genede sikintili. Evin fotografin merkezine cok yakin bir noktada kalmis olmasi ozellikle sagda ve solda olu bosluklar fotografin basarisina golge dusuruyor. Objeye daha yaklasarak daha dolu ve kuvvetli bir kare elde edilebilridi

    @Sevdi: bu kare uzerinde daha evvelde bir seyler yazdigimi hatirlar gibiyim. Konu icerik guzel ve kuvvetli. merkezdeki obje kullanimi hem olayi biraz fazla izleyicinin gozune sokuyor hemde kompoziyonu basitlestiriyor. Daha altin noktalara yakin bir kullanim ve oyuncagin birakildigini ve yalnizligini gosteren genis bir aci nasil olurdu diye dusunmekten kendimi alamiyorum.

    @stetik Renkler, kompoziyon cok hosuma gitti. Ancak unutmaktan, terketmekten ziyade beklemeyi, bir baska degis ile gozlerin yolde kalmasini anlatiyor.

    @sselmann: Fotografi, aci, kompozisyon yani genel teknik kriterler icerisinde begendim. Ancak hipshot "teknigi" her zaman etiksel olarak problemli buldugum bir tekniktir. Zaman zaman kullanmama karsin malesef direk hakli cikartabilecegim bir teknik degil. Obje ile fotografci arasina koydugu mesafenin, Bakis acisindaki degisimin fotografa ve objeye etkisini uzun zuun tartismak gerekir ki bu tartisma bile kesin bir cikarim ile sonuclanamaz. Bunun haricinde yazdiginiz yazilar ile ve yazilar olmadan fotografa baktim. Fotografin sizin ekledigini hikaye olmadan da etkili olduguna emin olmak istedim. Cunku obur turlu yazi ve fotografin birlesiminden olusan baska bir is degerlendirmek gerekir. Normalde bu tarz belge fotograflara alt yazi yazilir, olayi mekani ve icerigi tanimlamak icin. ama sadece okadar. Tabii fotografcinin biyografisini vs okumuyorsak. Sizin yazinizi su noktaya kadar kisattim ve fotografa oyle baktim. "Yasli evsiz kadin, Almanya. Kait uzerinde bozuk bir almanca ile? evsiz. sadece ameliyat icin. tesekkürler, yaziyor" BU salt fotografla ilgili bir yazi ve fotografin tanimlamasina yardimci olurken fotografin onune gecmiyor. Fotografta unutulan, terkedilen birakilna insani degerler ve modern yasama bakis acisi sunuyor ki oldukca basarili oluyor. Ama Sizin katilim yonteminizde sizin hikayeniz konuyu tanimliyor ve bu bir hikaye istegi degil.

    @mtonan: Siluet kullanim teknigi acisindan da basirili. Kompozisyon olarak ise malesef anlatilan tam tersi bir durum var.Simgesel anlatim olarak yalniz kisinin gururla birlikta olanlardan daha yuksekte ve dimdik durdugunu goruyoruz. Onlara arkasini donmemis yani terkedilmeis ya onlarin hamligini yapiyor yada yuzlesiyor ve yukseliyor. Siluet stili tercih edilmesi ve yuz mimiklerinin olmamasi da eger varsa bir uzuntu vs nin gozkmesini engelliyor. Dolayisi ile bu fotograf ilk bakista sanki yakin gibi gozuksede, incelendiginde malesef konuya yaklasmiyor.

    @axewar: Terkedilmis, atilmis, geride birakilmis dogru. Ancak fotografik olarak fotografta ne var? Kompozisyon ve obje yerlesimi acisindan cok eksik. Objeyi ozellikle ton olarak cok yakin oldugu ucun arka planin veya on planin karmasasnda siyiracak hic bir teknik kullanilmamis.

    @copytocopy: Bir yarismaya katilmanin olmasa bile o yarismada bir seyler yapmanin en basit sarti kurallari okumaktir. Hem forumda, hem yarismada uzun kenar 800 piksel kurali vardir. Fotografinizi degerlendirmedim

    @38Alperen: Malesef kompozisyon acisindan sikintili ve objeler konuyu yeterince yansitmiyor. Belki bir seri icerisinde guzel tamamlayici bir kare olabilir ancak konuyu tek basina anlatma acisindan yeterli degil.

    Sonuca gelirsek, Once berkini dusundum ama hem tam benim agiz tadima uygun bir teknikle calismasinin hemde yonetici olmasinin onu fasulyeden sinifina sokacagina karar verdim. Hem o kucukkken kazana dusmustu. @ffsahin ve @sevdi ise diger seceneklerdi ama ozellikle sevdi nin cok iyi kompozisyonlar kurabildigini bildigimden bu is yetersiz geldi.

    Dolayisi ile bu konunda sectigim kisi @sselmann. Yani konuyu bekliyoruz, Katilan herkeese tesekkur eder elestirileri yapici goreceginizi umarim.

    Saygiyla










    Konu tunapala tarafından (24.February.2014 Saat 05:52 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  6. #666
    38Alperen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Alperen BEKKAYA
    Makina:
    Canon EOS 650D + EF-S 18-55 IS III + EF 50mm f/1.8 II Lens
    Üyelik tarihi
    16.June.2013
    Nereden
    Kütahya - Ankara
    Yaş
    26
    Mesajlar
    54

    Standart

    Eleştiriniz için teşekkür ederim. Çok iyi bir fotoğraf olmadığını biliyordum ama bundan sonraki çekimlerimde eleştirilerinizi göz önünde bulundurarak daha iyi fotoğraf çekeceğimi düşünüyorum.











  7. #667
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SERKAN BEKTAŞ
    Makina:
    Canon EOS 70D
    Üyelik tarihi
    15.May.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    13

    Standart

    [QUOTE]@copytocopy: Bir yarismaya katilmanin olmasa bile o yarismada bir seyler yapmanin en basit sarti kurallari okumaktir. Hem forumda, hem yarismada uzun kenar 800 piksel kurali vardir. Fotografinizi degerlendirmedim/QUOTE

    Aydın bey merhaba;

    Söylediğinizde haklısınız 800 pixel'de hata yapmışım bu bir kural hatası olabilir ancak bu forumda öncelik bu işe yeni başlayan insanları küstermemek olmalı.Sonuçta bu bir olimpiyat değil, bilgi yarışması değil, beyin ameliyatı da yapmıyoruz yaptığımız işin genel sınıfı "hobi".
    Ben böyle bişeyden alınacak bir yapıya sahip değilim ancak sizin kurduğunuz cümle bana biraz garip geldi niyetinizin kötü olmadığını bu zamana kadar forumdaki yazılarınızdan biliyorum ancak böyle yorumlar fotoğrafa yeni başlayan veya yardımcı yazılımlarla ilgisi hiç olmayan insanları bu forumdan kaçırır.

    Ben kendi adıma olayın özüne bakarak fotoğrafımı eleştirmenizi ve tecrübelerinizden yararlanmayı isterdim.sağlık olsun

    selamlar











  8. #668
    aragorn20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özgür Sorgal
    Makina:
    canon eos 600d Canon EF-S 18-55 IS II Canon EF 50 mm 1.8
    Üyelik tarihi
    11.October.2012
    Nereden
    Denizli, Turkey
    Yaş
    46
    Mesajlar
    283

    Standart

    @copytocopy burası dışında herhangi bir yarışmaya da katılsanız, oradaki boyut kurallarına uygun bir fotoğrafla katılmazsanız, isterseniz dünyanın en iyi fotoğrafı olsun, jüri önüne bile gelmeden eleniyor fotoğraf, dolayısıyla bunu şevk kırmak olarak değil de belli bir disiplin içinde fotoğraf paylaşmak olarak değerlendirmek gerekir selamlar...










    fotoğraf çekmek resim yapmak gibidir yetenek yoksa 5dmarkIII olsa elinde beyhudedir.

  9. #669
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SERKAN BEKTAŞ
    Makina:
    Canon EOS 70D
    Üyelik tarihi
    15.May.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    13

    Standart

    Alıntı aragorn20 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @copytocopy burası dışında herhangi bir yarışmaya da katılsanız, oradaki boyut kurallarına uygun bir fotoğrafla katılmazsanız, isterseniz dünyanın en iyi fotoğrafı olsun, jüri önüne bile gelmeden eleniyor fotoğraf, dolayısıyla bunu şevk kırmak olarak değil de belli bir disiplin içinde fotoğraf paylaşmak olarak değerlendirmek gerekir selamlar...
    @aragorn20 Söylediğim gibi ben niyetlerin kötü olmadığını biliyorum.Yine de uslüpta bir parça sıkıntı olduğunu düşünüyorum, daha öğretici olunabilir.











  10. #670
    axewar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özgür Yıldız
    Makina:
    6d
    Üyelik tarihi
    26.March.2013
    Nereden
    İstanbul/İzmir
    Yaş
    48
    Mesajlar
    379

    Standart

    Alıntı tunapala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @axewar: Terkedilmis, atilmis, geride birakilmis dogru. Ancak fotografik olarak fotografta ne var? Kompozisyon ve obje yerlesimi acisindan cok eksik. Objeyi ozellikle ton olarak cok yakin oldugu ucun arka planin veya on planin karmasasnda siyiracak hic bir teknik kullanilmamis.
    Değerli Yorumlarınız için çok teşekkürler, kendimi geliştirmek için çok uzun bir yolum var önümde, yol gösterdiğiniz ve eleştirileriniz için tekraradan teşekkür ediyorum.











  11. #671
    sselmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Selman Parlak
    Makina:
    Canon EOS 6D, Canon EOS550D, Canon AE1, Zenit ET, Praktica PL3, Canon Eos600,
    Üyelik tarihi
    17.April.2012
    Nereden
    yurtdisi
    Mesajlar
    973

    Standart

    @tunapala elestirin icin tesekkür ederim abi. hipshot her zaman kullandigim bir teknik degil zaten. cok acelem oldugunda fotografsiz gecmemek amaci ile omzuma astigim kameramla önünden gecerken ilginc olabilecegini düsündügüm kareleri aliyorum sadece. fotograf cekmek icin sokaga ciktigimda ise neyi cektigimi görmek beni daha mutlu ediyor.

    yeni konu "ters isik" olsun o halde. hatirladigim kadariyla en a bir yil daha önce bu konu verilmisti ama hem katilim daha fazla olsun diye, hem de insanlarin sevdigi bir tür oldugundan tekrarlanmasinin bir zararinin oldugunu düsünmüyorum.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  12. #672
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SERKAN BEKTAŞ
    Makina:
    Canon EOS 70D
    Üyelik tarihi
    15.May.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    13

    Standart

    .....










    Konu copytocopy tarafından (25.February.2014 Saat 10:50 ) değiştirilmiştir.

  13. #673
    aragorn20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özgür Sorgal
    Makina:
    canon eos 600d Canon EF-S 18-55 IS II Canon EF 50 mm 1.8
    Üyelik tarihi
    11.October.2012
    Nereden
    Denizli, Turkey
    Yaş
    46
    Mesajlar
    283

    Standart

    Dallarının arasına sığdırdım güneşi...











    fotoğraf çekmek resim yapmak gibidir yetenek yoksa 5dmarkIII olsa elinde beyhudedir.

  14. #674
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kemal AVCI
    Makina:
    canon 1100d
    Üyelik tarihi
    15.June.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    15

    Standart












    onurD likes this.

  15. #675
    AykutCelme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aykut.Ç
    Makina:
    bejyüzellide
    Üyelik tarihi
    09.December.2012
    Nereden
    Bolu
    Yaş
    35
    Mesajlar
    539

    Standart




    Kars Evliya Camii










    avmbk likes this.


  16. #676
    hanngman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan ÖZGENÇ
    Makina:
    Zenit e-olympic, zenit et, Nikon FG-20
    Üyelik tarihi
    19.January.2014
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    32
    Mesajlar
    70

    Standart

    Artvin-Hopa Kayıkhaneler












  17. #677
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SERKAN BEKTAŞ
    Makina:
    Canon EOS 70D
    Üyelik tarihi
    15.May.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    13

    Standart

    Bi tane daha olsun














  18. #678
    sselmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Selman Parlak
    Makina:
    Canon EOS 6D, Canon EOS550D, Canon AE1, Zenit ET, Praktica PL3, Canon Eos600,
    Üyelik tarihi
    17.April.2012
    Nereden
    yurtdisi
    Mesajlar
    973

    Standart

    Alıntı muratreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu basit bir kişi bir konuda fotoğraf ister, eklenen fotoğraflardan birini se&#231;er ve fotoğraf isteme hakkı fotoğrafı ekleyen kişiye ge&#231;er.

    1- Konuda belli bir saate karar almak zorunlulugu yoktur, ancak yeni konu belirlendikten sonra 48 saat icerisinde herhangi bir sebeple (Katilimin olmamasi, uyenin online olamamasi vs...) sonuclanmaz ise yonetim yeni bir konu belirler.

    2- Konuyu secen kisinin bir fotografi begendim demesi begenilen fotografin sahibinin yeni konu baslatmasi icin yeterlidir. Dolayisi ile Konu secen arkadaslarin secimlerini ve yorumlarini dikkatli yapmasi ve yanlis anlasilmalara sebep olmadan bunu belirtmesi gerekmektedir.

    3- Yuklenen fotograflar 800piksel uzunlugunda olmalidir.

    4- Herkes bir fotograf yukleyebilir.


    Bu iş b&#246;yle devam eder

    Konuyu istediğiniz gibi detaylandırabilirsiniz. “İmrendirecek şekilde dondurma yiyen bir kişi” veya “ pembe bikinili bir hanım” gibi.

    Ama&#231; hem arşivleri karıştırmak hem hoş vakit ge&#231;irmek hem de fotoğraf paylaşımını arttırmak

    Yorum, gırgır serbesttir Kavga yassak

    Fotoğraf tekniği &#246;nemli değil anı fotoğrafıda olur yeterki isteği karşılasın.




    **Fotoğraf boyutlarına dikkat edelim. Uzun kenarı 800 px i ge&#231;mesin m&#252;mk&#252;nse. Diğer yarışmalardaki kurallar burada da ge&#231;erlidir.**
    Kurallar... 4. kurala dikkat

    Gesendet von meinem Sony Xperia Z mit TapaTalk











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  19. #679
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Alptuğ Erten
    Makina:
    Sony A7
    Üyelik tarihi
    04.April.2013
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    73

    Standart













  20. #680
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SERKAN BEKTAŞ
    Makina:
    Canon EOS 70D
    Üyelik tarihi
    15.May.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    13

    Standart

    Yine bir hata yapmis ve 2 foto eklemisin kusura bakmayin.











Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •