Bence genel manada güzel makine. e bu makinede neden perde kapalı kalmıyor. bu yazılımsal bişey. sıfır maliyet.
ilk aynasızlar çıktığında düdük gibi idi. ne ergonomi ne bişey. he süper şöyle böyle foto çekiyolar. peki neden flanş mesafesi kısaymış. lensler küçülmüşmüş. kısa mesafe net yapıyomuş muş muş da muş muş. sonra baktılar ergonomi gereği gövde büyümeli. e aynasız lenslerde neden son eleman hala en içerde bi yerde genelde. madem öyle neden daha küçük lens yapmıyolar.
ha strateji. yeni moda yeni gövdeler yeni lensler. ya kardeşim bu işte her kes cücük kadar makine istemiyor. ha elimdeki 650d ile a7II nerdeyse aynı ölçüde. a7II az ince. ama çantada kapladığı yer aynı.

aynalı makinelerde nefret ettiğim iki şey. biri o saçma ayna. ikincisi tozlanan focusing screen. he ayna sallantısı gecikmesi osu busu da var. hatta o 40 -50 yıllık faz algılama sistemi.
kardeşim yap bir makine dslrde deki gibi yani 650d kadar. at focusing screen ve aynayı. koy elektronik vizör.zaten canonda muhteşem bir hareketli ekran var. diğer markalardaki şu mallığı anlamadım. canon yaptı bu ekranı 7 sene önce 650d de. sonra baktı sağlam üst segmente de koydu. ya nasıl böyle basit bir ekranı yapamıyorlar. hele sony boynu devrilesice gübreden ekran. ki tele bağlıyon wifi den sonyi al sana dokunmatik erkran hem netliyor hem çekiyor. e bu nasıl mallıktır tüm alt yapın uygun şu ekranı da dokunmatik yap.

sonuç bizim için flanş mesafesi ile oynanmadan elektronik vizörlü bir gövde mis gibi olurdu. zatem hepsi adaptörle kullanılıyor yine uzadımı lens. e ne anladık gövde kaldı düdük gibi koca lens. he şunu diyeceğiz tüm lensleri kullanır adaptörle. ya canonda zaten dünya lens var hiç ihtiyacı yok. bu diğer markaların sorunu idi.

hele canonda eos m ile r nin flanş mesafesi ve bayonet çap farkı ayrı bir saçmalık. ya yap aynı hiç olmazsa lens zenginliği olsun. ha burdaki öngörüsüzlük canon eos m i yaparkendi. şimdiki bayonet süper ölçülerde. gelişmeye açık. şimdi bizim istediğimiz olsaydı güzel güzel aynasızın şu flanş mesafesi hariç tüm imkanlarından yararlanacaktık. duydular mı yooo. zaten pazar daralıyor. cep telefonları bu işi öldürecek sonunda. pazarında hakimi onlar.

he bi de ya kardeşim şunlara güzel bir işletim sistemi koy. adam gibi güncellme alsın. ne bileyim androidse android olsun. millet yazılım yapsın. wifiyi onu bunu güzel kullansın. ne bileyim androidten propgram kurulsun. face instegram çalışsın. yok. sanki taş devrindeler.


bu makinede artılar ne dersen. bence ölçüleri güzel. ekranı touch pad özelliği süper. ki bu sonyde de var. en önemlisi fiyatı.6dMII ile aynı nerdeyse. o da ayrı bir hazin hikaye.

ben alırmıyım. ucuzlarsa kesin alırım. ben artıları çok. eksilerde malum. cücük batarya, döner teker eksiği. üst ekran yok. 4k vs deki eksiklere girmiyorum. ya kardeşim deli olmamak mümkün değil. sonu a7II adamlar yapmış 6 sene önce. e ne kattı canon bunun üstüne. sonra pazar küçülüyor o oluyor bu oluyor. dertleri ne bilmiyorum. şöyle işlemcimiz var böyle var. gir adroide kullan qualcom. ki o zaman makinelere göre optimeze edilmiş işlemci de yaparlar. mis gibi makine. mis gibi güncelleme. mis gibi yazılımlar. şimdiki dslr yada aynasızlar apollo 13 ten öteye gitmiyorlar.


hüstunnnnnn bir problemimiz var ne biri ne biri?