CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 4781 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2480Likes

Konu: "Analog" Sohbetler

Hybrid View

  1. #1
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    40
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    Alıntı izustun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu çelik perde mevzusunu bende anlamadım gitti herkes çelik perde daha iyidir sanıyor fakat analog işinde iyi makinelerin çoğu bez perdeli.AF sistem analoglar çelik perdeli evet ama öncesine gidecek olursak mesela Zenit'ler Praktica'lar çelik perdeli güzelim olympuslar canon ae-1'ler a-1'ler pentax'lar,minoltalar hep bez perdeli.Leica bile bez perdeli ve bu makineler gerçekten sorunsuz kendini kanıtlamış makineler.Ayrıca bez perdenin daha sessiz çalıştığını söyleyebilirim genelde.Şuan bendeki revueflex sc-1 çelik perde mesela ama bariz diğer makinelerimden sesli çalışıyor aynı zamanda titreşimide fazla.
    Bu konuda bir açıklaması olan varsa bende merak ediyorum gerçekten.
    detaylı açıklamasını yapmıştım ki sağolsun ttnet diye bir gerçek var. Yeniden yazacaz ne yapalım.
    Bez ve çelik perde arasında kullanım , kullanışlılık ve dayanıklılık farkları mevcut. Çelik perde dikkatli bakılmazsa kırılabilir, küflenebilir vs vs. Bez perde ise genelde yırtılır.
    Hız konusunda çelik perde birkaç bağlantı ile hareket edebilirken bez perde sadece uç kısmından perde hareketine sahiptir. Bu bez perdenin daha yavaş işlemesine sebep olur ve perde hızı bu sebeple benim gördüğüm 1/1000 ler civarındadır. Ama çelik perdeli bir analog gövdenin 1/8000 perde hızına çıkabildiğini biliyoruz.

    Eski makineler kullananların geneli bu sebeplerle pentax ve nikon slr gövdelerini çokça kullanırlarmış. Canon birçok modeli ile slr sınıfta bez perde kullanması o dönemde nikonun gerisinde kalmasının en büyük sebeplerinden birisi.

    Her şey bir kenara ne rangfinder ne slr en fazla mutluluk duyulacak makineler orta format Haselblad ler bence. Filmin zevkini ancak onlar verir gibi geliyor artık. 50 lik velvia ya da kodak portra larla çekildiği zaman tadından yenmez fotoğraflar çıkar ortaya. Doğru ışıkta alacağınız kalite 20 megapixelliklik dijitallerden çok çok kaliteli olabilir.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    asimkalkan
    Guest

    Standart

    Alıntı tanerunlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Her şey bir kenara ne rangfinder ne slr en fazla mutluluk duyulacak makineler orta format Haselblad ler bence. Filmin zevkini ancak onlar verir gibi geliyor artık. 50 lik velvia ya da kodak portra larla çekildiği zaman tadından yenmez fotoğraflar çıkar ortaya. Doğru ışıkta alacağınız kalite 20 megapixelliklik dijitallerden çok çok kaliteli olabilir.
    Oh be benim gibi bir ortaformat diacı daha )

    Pentax 645imde Şu an velvia 100 takılı

    Burda millet t-max mı ilford mu diye tartışadursun biz gercek fotograf neymiş onu goruyoruz dia ile



    GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •