Alıntı izustun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kodak batti,kodak uretimi durdurdu zaten,bu filmler elde kalanlar...Klasik kulaktan dolma konusan Turk insani Cok kisiden duydum bende.Arkadasimla hep dalga geciyoruz hatta.Hadiya battida internet sitesinde product olarak neden var o zaman?Yada 2016'dan daha yeni tarihlileri geliyor artik onlar nasil geliyor madem??Gecen sene abd'de iflas kurulu gibi birseye basvurdu kodak ben arastirdim.Fakat bu battigi anlamina gelmiyormus.Birnevi kuculme ve borclarina karsi koruma gibi birsey.Eh illaki kodak eski kodak olmayacak burasinda hemfikirizdir sanirim.Film illaki dijital oncesindeki gibi satilmayacak.
Siz bilmeden konusan bu insanlara kulak asmayin.Ayrica suda var,kodak olmasa bile fuji var,ilford var.
Bende size bir bilgi vereyim ilford karini her sene arttiriyormus.Suan dia ureten firma olarak kalan tek firma bildigim kadariyla fuji.Buna ragmen sirkeci esnafi piyasada fuji yok diye fuji kapatti zaten diyebiliyor.
Bugun film endustrisi oldugu gibi 35mm film kullaniyor,dijital falan hikaye video konusacaksak.Kodak bu filmleri uretiyor.Eger kodak uretimi bitirirse vizyona film girmeyince anlarsiniz
Dünya genelinde alınan kararla 2013`ten itibaren Amerika`da 2015`ten itibaren tamamen Dünya genelinde sinema sektorunden film kullanimi kalkiyor. Film üreten sirketlerin en büyük gelir kaynağı burası olduğu icin zor duruma girecekleri kesin. 2013 içersinde Sony veya Samsung patentleri Apple`a karşı kullanmak amacıyla sirketi alabilir.
Celluloid no more: distribution of film to cease by 2013 in the US | Ars Technica