Selam,

Enes bey, aslında ben işin gerçeği bilgisayarın açılışında veya kapanışındaki hızlara takılmıyorum. Önemli olan bilgisayarda kullandığımız programlarla işletim sisteminin uyum içerisinde sağlıklı, hızlı ve beni yormadan, sorun çıkartmadan çalışmasıdır ki bu anlamda Mac OSX 10.7 Lion sistemin bile henüz o aşamaya tam anlamıyla gelememiş olduğunu görüyorum.

Sanırım bir iki güncellemeden sonra sistem daha sağlıklı ve benim hızıma yetişebilir ölçüde çalışabilir diye düşünüyorum. Sistemin bazı programlarda ( Chrome gibi ) takılıyor olması da bence gerekli sistem uyumluluk güncellemelerinin henüz yapılmamış olması ile ilgili. Yakında o da düzelir.

Asıl önemli olan bir eksiklik gözüme çarptı ki bu bence tümünden daha önemli. Sistemin önemli bir özelliği olan " Mission Control " bu bölüm saçmalıyor. O an açık olan herhangi bir program formatına yönelik bir dosyayı masaüstünden tıklayıp açmaya çalıştığınızda o an hangi pencerede iseniz onun üzerinden açılıyor. Bu durum özellikle Photoshop programında oluyor ki işte o zaman ortalık biraz karışıyor. Sanırım bunu da önümüzdeki güncellemede çözecekler.

Sözün özü, ben öyle widget türü programcıklarla pek ilgilenmiyorum. Aradaki küçük hız farkı da çok önemli değil. Önümüzdeki süreçte bu vatandaşlar bu ve bundan sonraki sistemlerde ne tür ilginçlikler ortaya çıkartacaklar bu önemli. Gerisi şu an ayrıntı bence. Küçük sorunlar her zaman olacak ve bir sonraki güncellemede düzeltilmeye çalışılacak.

Önemli olan sağlık ve afiyet...

Saygılar...