Ne kadar beğenmesek ve doğallığı bozduğunu düşünsek de retouch yani bizim deyişimizle rötuş zaman zaman gerekli olabiliyor.
Genellikle amaç yüzdeki pürüzleri almak olsa da işin dozu fotoğrafla daha fazla içiçe girdikçe kaçmaya başlayabiliyor.
Geçmişte pozitif filmlerin üzerinde yapılan bu işlem günümüzde PS ya da benzeri programlarla basite indirgenmiş durumda. Stüdyo fotoğrafçılığında(eski tarz) hala basit yazılımlarla yapılsa da moda fotoğraflarında rötuş kısmı aşılıyor ve iş makyaj yapılmasına kadar ilerliyor.
Bu başlığın amacı dozunda retouch işleminin aşamalarını göstermesi amacıyla açılmıştır. Sizlerin de bu tarz çalışmaları varsa görsel olarak paylaşmanız ve genel bilgilerin verilmesi rica olunur.
Başlığın açılmasında (bilmeden de olsa) fikir babalığı yapan Tahir Yıldız; destek veren Mert Gündoğdu ve CT ailesine teşekkür ederim.
Not: Sadece fotoğraf ve bilgi paylaşımı değil sorularında cevaplanabileceği bir başlık olursa diğer arkadaşlar daha fazla yararlanacaktır. Bunu dikkate alalım lütfen.
İlk paylaşım benden gelsin.
Bu fotoğrafın yakın yüz halini de verdim ki detayları daha iyi seçebilin diye.
Kullanılan programlar CS3 ve CS5+ Nik software eklentileri ve rötuş için de Cpac Pro İmage ay da öyle bir şeydi.
photoshopta kirpikleri sonradan ekledim.
Ardından yüzdeki pürüzleri düzelttim.
Tabi önceden Cpac Pro yu kullandım ve yüzü rötuşladım. Ardından bu layer ın altına düzenlenmemiş olan fotoğrafı koydum. Sonra rötuşlanan fotoğrafın opacity yi %60 lara çektim. Detayları tam anlamıyla kaybetmek istemediğim için bunu yaptım.
kirpiklerden sonra gözleri daha etkili kılabileceğim bayanların kalemi kullandığı gibi bir işlem yaptım ve göz kenarlarını burn tool ile yaktım. Sonrasında dudakların üzerine daha parlak ve renkli bir hale getirmek için bir iki işlem yaptım.
Bayanların far diye tabir ettiği göz farı işlemini yaptm.
Renk düzenlemelerini color efex pro ile yaptım. Burada da contrastı düşük seçtim. Ben böyle seviyorum. Tabi kontrastlı sevenle de olabilir.
Çekim ise Nikon d70 s ve 18*70 f/.5-4.5 ile reflektör kullanarak yaptım. Diyafram değeri 6.3 olması lazım. Enstantane ise 1/240 ya da 1/125 olması lazım. çekim için bir kamyon kasası kulanıldı.
Detaylı bir anlatım olmadı biliyorum ama fikirlerini paylaşmak isteyenler ya da başka düşüncesi olanlar haricinde soru sormak isteyenlerle de yaptıklarımı daha detaylı paylaşabilirim.