Alıntı GunerGulyesil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Uğur Bey, Actionlar sadece maskeleri yaratma süresini kısaltır. Dolayısıyla, bu maskelerin nasıl kullanılacağı öğrenilmeden, actionları satın almanın hiç bir mantığı olmaz. Action/panel vb. bir ürün satın almadan önce konuyu öğrenmenizi tavsiye ederim.


Başlangıç kısımları kolay sayılabilecek, ama ilerledikçe ağırlaşan bir konu. Uzmanlaşmak için, ileri düzeyde bir çaba ve ciddi bir sabır gerekiyor. (1000 sayfa civarındaki bir İngilizce kaynağı okumak ve iyice anlamak, bazı sayfadaki tek bir cümle için bile günlerce/haftalarca pratik yapmak, tümü bittikten sonra hangi tekniği ne zaman nerede kullanacağının doğru kararını verebilmek için de, daha uzun bir tecrübe süresi gerekiyor. Belki hocalar bu konu üzerinde vakit harcamayı bir zaman kaybı olarak görüyor oldukları için üzerine düşmemiş olabilirler, bilmiyorum. Zaten halen Photoshop'tan nefret eden ve edit yapmaya ciddi şekilde karşı çıkan bir zihniyet var. Bu saydıklarım haricinde de bir çok sebep olabilir...

(Meraklısına: Bir eğitim videosu hazırlama planım uzun zamandır hep var. Profesyonel fotoğrafçı olmadığım ve başka bir meslekle meşgul olduğum için de, bu konuya vakit ayırmakta biraz zorlanıyorum, ki bu LM konusunda bir eğitim videosu hazırlamak çok ciddi bir proje. Ama an itibariyle, eğitim videosunun ana hatları aşağı yukarı hazır. Tahminen 4-5 saatlik bir eğitim programı olacak. Temel konu başlıklarını belirledim. Anlatımlarda kullanacağım örnek imajları belirleme aşamasındayım. Bitince, video kayıtlarım başlayacak ve sonrasında montaj aşamasına geçilecek. Gelişmeleri Facebook sayfamdan takip edebilirsiniz, bitince duyuracağım. )

Önemli not; LM konusuna geçmeden önce, ayrı bir eğitime daha ihtiyacınız olacak. Bu da, ''non-destructive workflow'' konusu. Photoshop'taki editleri belirli bir sıralama ve sistematikte kullanmaya dayalı bir çalışma/iş akışı tekniğidir. Bu konuya hakim olunmazsa, LM'den pek verim alınamaz. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum ki, ben ya da başka bir fotoğrafçı dostumuzdan bir eğitim videosu gelene kadar bu konuya yoğunlaşın.

Güner bey gerçekten foruma yazdığınız her mesajı tek tek inceliyorum... verdiğiniz bilgiler altın değerinde sosyal mecralarda zaten takipçinizim , keşke bir youtube kanalı üzerinden abonelik sistemi ile yayın yapsanız... Sadece fotoğrafçılıkla uğraşmayan biri olarak lm gibi Türkçesi bile belli olmayan bir konuyu anlatmanın zorluğunu tahmin edebiliyorum...Videonuzu sabırsızkla bekliyoruz...