Niye kusura bakayım.

Açıkçası benim düşüncem örümcek ağı gibi birbirine bağlı.

Bu işten para kazanıyorsanız en iyisini, en güncelini tercih etmelisiniz. Ama bu sadece programda değil.
Fotoağraf işi yapıyorssanız en iyi makine sistemi, en kaliteli optikler, ideal ışık ve en sonunda da bilgisayar ve program.

Birbirine bağlı şeyler bunlar.

Özele dönersek sizin fotoğraf aslında benim temel noktada algıladığım şey. Fotoğraf bulanıklıktan ziyade soft. Şöyle ki bu fotoğraf 50mm 1.8 ile 1.8 değerinde çekilmiş gibi duruyor. Aynı örnek birçok yerde görülüyor. Bunu düzeltmekte sıkıntı yok. Ben bunu cs5 te de yapıyordum. Bölgesel kontrastı verdikten sonra çok büyük baskı almadıktan sonra sıkıntı oluşturmuyor. Ama titreyen fotoğraflarda sadece benim gittiğim adobe creative days'te işe yaramıştı. Fotoğraf da emrenin fotoğrafı gibi ileri derecede bulanıktı yani titremişti.

Yukarıdaki birbirine bağlı ağ doğru işledikten sonra bu tarz programa da gerek kalmaz. Bu tarz sıkıntıları en fazla anlık yaşamalısınız zaten. Eğer sürekli bulanık fotoğraf çekiyorsanız da sorun hala bir monopod veya tripod alamanızdan geçer. Ben bir programa sırf bunun için para vereceğime gider bi tane tripod alırım her şekle giren ömür boyu kullanırım.

Son oalrak yine diyorum. Ciddi manada bu işle uğraşılıyorsa en günceli en yenisi en yisini takip etmek kaçınılmaz.

Bend e uzun yazdım kusuruma bakmayın.