Alıntı tanerunlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İş amaçlı çekmiyorsanız jpeg çekin. Renk sorunsalından kurtulursunuz.

Raw demek(cr2 NEF vb) ham fotoğraf demektir. TIFF rawdan daha kapsamlı bir ham haldir. Boyutlar mb bazında büyür.
Ham halinde makineden girilen renk ayarları yer almaz ama aynı picture style ları canonun görüntüleyicisinde kullanarak çektiğiniz andaki görüntüye ulaşırsınız.

Baskı için fotoğraf hazırlıyorsanız tiff, jpeg ya da eps kaydedin. Bir de baskıdaki renkler ile bilgisayarda gördükleriniz değişecektir. Bu da ekran kalibrasyonu ile alakalı bir durum.

taner bey ben genelde raw da çekip,adobede işliyorum resimleri. sonra kaydederkende jpg olarak kaydediyorum. fakat bu resimleri forumda yada başka yerde paylaştığımda forumdaki reismler kadar parlak ve renkli olmadığını farkediyorum.makinemin ayarlarına baktım renk uzayı srgb de kaydediyor.bu akşam başka bir fotoğrafı denicem bakalım ne olcak?