Merhaba, yaklaşık 6 haftadır 7D kullanıyorum ve bu sürede pek kurcalama vaktim olmamıştı açıkçası..Ve şimdi fark ediyorum ki, bazı noktalarda bendeki gövde bazı sorunlar çıkartıyor..

7D ile ilgili bazı başlıklara birşeyler yazmıştım ama çok dağıldığı için tek bir başlık altında toplamak istedim, yazdıklarımı aynen buraya yapıştırıyorum
:

Bu test olaylarından falan hiç anlamam ama konuyla ilgili birkaç foto paylaşmak istiyorum, çünkü ben de otomatik odaklanma ile ilgili bazı sorunlar yaşıyorum..

Tüm fotolar makine sabitlenip, 2 saniye gecikmeli olarak, 50mm f/1.8 lens ile iso değeri 100'e alınıp f/4 ile çekilmiştir..(JPG olarak)

1. fotoğrafta manüel olarak ortadaki AF noktası seçildi :



2. fotoğrafta Zone AF ile orta kısım seçildi ve otomatik olarak ortaya odaklanıldı :



3. fotoğrafta tamamen Auto AF ile resimdeki alana odaklanılması sağlandı :



Fark ortada..Otomatik odaklama neden bu kadar sapıyor?..


Bir diğer sorun da şu şekilde :

Ayarlardan tüm AF noktalarını görünür hale getirdiğimizde vizörden bakınca görüntü normalde şu şekilde olmalı değil mi :



Yani demek istediğim, büyük kareler görünür halde olmalı ve odaklama yapıldığında diğer tüm kareler yok olmalı ve sadece odaklanılmış alanı gösteren büyük kareler kalmalı?

Spot ölçümü seçince ise küçük kareleri ve ortadaki yuvarlak alanı görmeliyiz ve odaklama yapılınca o küçük kareler büyüklere dönüşmeli?

Spot ölçüme alıp birkaç poz çektim ve büyük kareleri kaybettim desem?..Değerlendirmeli ölçüme geri geçmiş olmama rağmen vizörden bakınca hala minik kareleri görüyorum, büyük karelere n'oldu yahu?

Yani bugüne kadar üstteki resimdeki gibi olan vizörden gördüğüm AF noktaları şu şekilde çıkıyor artık, acaba neden :