CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 35 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree13Likes

Konu: Canon EOS 70D Ön İnceleme

  1. #1
    Geronymo51 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat ONAT
    Makina:
    70D / SX100 IS
    Üyelik tarihi
    06.July.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    43
    Mesajlar
    129

    Standart Canon EOS 70D Ön İnceleme

    Arkadaşlar herkese merhaba,

    Uzun sayılabilecek bir süredir aranızdayım ve sizden çok şey öğrendim. Dün itibari ile uzun uğraşlarımın sonunda Canon EOS 70D makinama kavuşmuş bulunuyorum. Kendi çapımda amatörde olsa bir inceleme yaparak çorbada benimde tuzum bulunsun istedim. Sizlerden gelecek soru ve isteklerinizi de elimden geldiği kadar gerçekleştirmeye çalışacağım. İnşallah faydalı bir başlık olur.

    Öncelikle şu anda yurtdışındayım ve görev yaptığım yerdeki PX ( sanırım bizdeki karşılığı market yada kantin) aracılığı ile getirttim. Stok durumunu kontrol ederken Almaya yada Amerika'dan gelebileceğini söylemişlerdi benim için fark eden birşey yok. Ürün Made in Japan ve beni en çok sevindiren yönlerinden birisi TÜRKÇE MENÜ olması. Türkçe menü konusunda hiç beklentim olmadığı için daha da bir sevindim nedense.

    Ürün hakkındaki fiyatlar malumunuz. Ben aşağıdaki fiyatlar üzerinden aldım fakat bugün itibari ile 100$ gibi bir indirim söz konusu. Yurtdışında geçireceğim süre bu ay sona erdiği için bekleme gibi bir şansım yoktu artık kısmet böyleymiş. Sadece body almak niyetindeydim fakat satıcı sadece 18-135 kit alabileceğimi söyledi, bari en azından 18-55 alıyım elimde bir STM kit olsun dedim oda olmadı. Tamron 17-50 ve yine tamron 70-300 vc ile bir set yapmayı planladım ama maalesef 18-135 li almak zorunda kaldım buda kısmet. Mecburen tamron 70-300 vc modelini planlardan çıkarttım sadece 17-50 alacağım Türkiye'ye dönünce. Bunların yanında birde Canon Sppedlite 430 Ex II sipariş ettim onun biraz geç geleceğini söylediler onuda artık yetişirse alırım bir kaç haftam daha var.

    Yurtdışı fiyatları:

    ESKİ YENİ

    Body : 1199 $ 1099$
    Body+18-55 mm : ? 1249$
    Body+18-135 mm : 1560$ 1449$
    Speedlite 430 EXII : 260$




    Ürünün teknik özellikleri hakkında çok uzun yazmak istemiyorum zaten bununla ilgili bir sayfa var. http://www.canonturk.com/wp/4710-can...likleri-2.html

    En önemli özellikleri :

    --- Digic 5+ işlemci
    --- 20.2 milyon piksel
    --- 19 Adet netleme noktası
    --- Auto, 100, 200,400, 800, 1600, 3200, 6400 12800, HI 25600 ISO
    --- Hareketli ve dokunmatik 3.0" Clear View II TFT Clor LCD
    --- Wi-Fi


    Kutu içeriği ve makina hakkında bir kaç görsel ekledim.

    Kutu içeriği yazılı olarak:

    --- 70D Body
    --- 18-135 mm f 3,5-5,6 Objektif
    --- 70D boyun askısı
    --- Bilimum kullanım Cd leri ve kullanım kitapçıkları ( Kitapçıklarda Türkçe seçeneği yok )
    --- Li-ion lp-e6 batarya ve şarj cihazı ( Şarj cihazı 110 Volt prizlere göre çıkıyor ufak aparatını kendim ayrıca aldım )
    --- USB Bağlantı kablosu
    --- Her makina için böylemidir bilmiyorum ama HDMI bağlantı kablosu çıkmadı. Bence ayıp birşey o kadar para veriyoruz. Printer alırken usb bağlatı kablosunun verilmemesi kadar saçma sapan ve ayıp bir olay.












    Makinayı ilk elinize aldığınızda kalitesi gerçekten sizi tatmin ediyor. 550 D ve kısa bir süre 60D kullanmış birisi olarak dış malzemesinin daha sağlam ve plastiğinin diğerlerine göre daha sert olduğunu söyleyebilirim. Muhtemelen 550D ve 60D de yaşanan plastik yerlerdeki deforme ve sarkmalar bu modelde yaşanmayacaktır. Özellikle 60D yi elime aldığımda 550D nin biraz daha büyüğü gibi gelmişti, çok fazla fark görememiştim. Bu modeldede böyle birşey olmasından korkuyorum ama çok şükür gerçekten orta sınıf bir makina olduğunu hissettiriyor.


    20.2 mp Dual Pixel CMOS AF teknolojisi bize tam olarak neler kazandırdı orası ustaların işi. Yıllardır makinaları ezberlemiş ustalardan birisi muhakkak tam incelemeyi yaptığında bu konuya değinecektir. Çok fazla inceleme ve kullanma fırsatım olmadı ancak şunları söyleyebilirim.

    --- Dokunmatik ekran beklediğimden daha sağlam çıktı. Bastırdığınız yada dokunduğunuz zaman sağlamlığı size güven veriyor. Dokunmatik versiyonuna alışmak için ufak bir süre beklemek lazım bence. Dokunarak halledilebilecek bir çok şey var ama alışkanlıklar sizi tuşlara yöneltiyor. Ekranda gördüğünüz hemen hemen herşeyi dokunarak kontrol edebiliyorsunuz. Çektiğiniz fotoğrafları el ile değiştirebiliyorsunuz. Dönebiliyor olması malumunuz zaten çok işe yarayabilecek bir özellik. Bazı arkadaşlar hareketli ekranları pek sevmiyorlar ama açmazsanız hareketsiz olur bence güzel bir olay.



    --- Makinanın sürekli kendi kendine Auto Focus yapması ile, ilk kez bir fotoğraf makinasında karşılaştığım için çok hoşuma gitti. Hissedilmeyecek derecede hızlı olmayabilir ama gayet başarılı bir af hızı söz konusu. Ayı zamanda ekrandan netlemek istediğiniz bölgeye dokunarak orayı netlemesini sağlayabilirsiniz. Özellikle kendi fotoğrafınızı başkasından çekmesini rica ettiğiniz zamanlarda çok işimize yarayacaktır. Benim dışımda her yerin net olduğu bir dünya fotoğrafım var. Yüzüme dokun o çeker diyeceğim bundan sonra. Aşağıdaki 2 video AF konusunda çok açıklayıcı olacaktır.


    Test Canon EOS 70D Mode Video Autofocus ( By: Chen Vang ) - YouTube

    Canon 70D Video Test - Canon 70-200mm F4 IS Lens | Auto Focus Video - YouTube

    --- Eski tip AF motoru kullanan lenslerden sonra sırf video çekiminde kullanmak için STM lenslerden birisine sahip olmak istiyordum. Ne kadar haklı olduğumu anladım. AF sesi eskiye göre ses çok az değil, hiç ama hiç ses yok. Gerçekten STM lensi sessizlik açısından çok başarılı buldum. Video ile ucuz yollu uğraşmak isteyen olursa ve ses konusunu merak eden birileri varsa düşünmeden alsın.

    --- Wi-Fi konusunu çok inceleyemedim fakat Mert GÜNDOĞDU arkadaşımızın 6D Wi-Fi inceleme videosu, merak edenler için oldukça açıklayıcı bir videodur. Çok büyük ihtimal büyük benzerlikler göstermektedir.

    --- ISO konusunda alelacele bir çalışma yaptım. Merak eden arkadaşlar için ekliyorum. Çekimleri odamda yaptım çok karanlık değildi fakat çokta aydınlık değildi. Dışarda yağmur yağıyor ve odadaki ışık jaluziden geçip odaya giriyor. Kitap okurken zorlanırsınız ışık durumunu bu şekilde ifade edeyim.

    Çekimler f4.5 ve 35 mm da yapıldı. 20.2 mp Jpeg2'den % 100 crop ve işlemsiz. ISO değerleri sırasıyla 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 10000, 12800. Benim şahsi görüşüm 3200 iso ya kadar hadi bilemediniz çok zorlarsak sıkıntılı durumlarda 6400 e kadar sıkıntısız bi şekilde kullabiliriz. Fotoğraflar biraz büyük oldu kusura bakmayın lütfen. Keserken bu kadar büyük değillerdi, sanırım % 100 den biraz daha büyük oldular ama böyle daha anlaşılır oldu. Mert GÜNDOĞDU arkadaşımızın iso testinde yaptığı gibi birşey nasıl yapılıyor bilmiyorum.
























    Arkadaşlar benim aklıma gelenler bunlar. Umarım faydalı bir konu olmuştur. Sormak istediğiniz bir konu olursa cevaplamaya hazırım. Yapmam istenen birşeyler olursa elimden geldiği kadarıyla sizlerinde yönlendirmesiyle yapmaya çalışırım.

    Hepinize hayırlı günler.











  • #2
    ahmetergul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ahmet ergül
    Makina:
    D. HEPSİ
    Üyelik tarihi
    13.March.2012
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    443

    Standart

    Elinize saglik, ayrintili bir calisma olmus. 70 d kullanicilari cogaldikca artik burdan devam ederler, ben usm lensle af hizini merak ediyorum sanirim 7d den cok daha iyi is cikaracaktir.

    #mobil cihazdan gönderildi#










    CANON 6D, CANON 270EX II, CANON 50MM F1.8

  • #3
    nctclk43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ankakusu
    Makina:
    CANON 6D - 16-35 f4 L IS + Tamron 70-300 VC + 85 mm 1.8 https://www.instagram.com/necati_calik/
    Üyelik tarihi
    22.January.2013
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,076

    Standart

    60 d ile elbet fark vardır iso performansı olsun af netleme noktası işlemci farkı bunlar ilk göze çarpanlar 60 d kullanan biri olarak bunların dışında sizin gözlemlediğiniz farklar var mı peki iyi günlerde kullanın :-)










    CANON HİÇ D
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    Arkadaşlık ağaca benzer, kurudu mu bir daha yeşermez.

  • #4
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Paylasiminiz icin tesekkur ederim hocam. 70d niz hayirli olsun


    Sent from my iPhone using Tapatalk











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #5
    Geronymo51 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat ONAT
    Makina:
    70D / SX100 IS
    Üyelik tarihi
    06.July.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    43
    Mesajlar
    129

    Standart

    @ahmetergul Bey ;

    Usm lens ile muhakka daha güzel işler çıkacaktır. Şu anda USM hızı bana çok gerekli bir özellik değil. Video çekerken Af sesi olmasın yeter diye düşünüyordum STM tamda istediğim gibi çıktı. Dediğim gibi az değil sıfır ses.


    @
    nctclk43 Bey ;

    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. 60D 70D arasındaki teknik farklılıklar zaten herkes tarafından biliniyor. Benim özellikle dikkatimi çeken bi kaç nokta var tabiki. Yazımda da belirttiğim gibi 550D 60D arasında body olarak çok fark görememiştim. Biraz daha yana uzamış ve üst tarafa LCD eklenmiş haliydi benim için. Bu farklılıklar Shutter sesi, Makinada ve tutma yerlerindeki malzeme kalitesi ( daha sert ve pürüzlü bi yapısı var ) gibi etkenler yüzünden aynı his oluşmadı bende. Muhtemelen herkesin yaşadığı deforme olayını çözmüşler. 550d nin tutma yerindeki plastik öyle bir sünmüştü ki biraz daha çeksem 2 tane tutma yeri çıkardı çıkardı herhalde. Bunun yanında İnfo ve menu tuşu sol üst tarafa alınmış ama sanki zor kullanılıyor gibi geldi bana. Mod tekerleği biraz daha büyümüş herhalde gözüme bi garip geldi. Yani internetten karşılaştırdığınız zaman 60D 70D neredeyse aynı gibi gözüküyor ama iş ele almaya gelince farklı geldi bana.


    @
    Mert Gundogdu Bey ;

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, paylaşım içinde rica ederim Sizin yanınızda inceleme falan yapmak biraz cesaret istiyor aslında. Mert GÜNDOĞDU okur da bu nasıl inceleme dermi ki diye aklıma geldi yani












  • #6
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Estafurullah Murat bey olur mu öyle şey.. Hatta bu tarz incelemeler görünce çok mutlu oluyorum açıkcası =)











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #7
    Geronymo51 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat ONAT
    Makina:
    70D / SX100 IS
    Üyelik tarihi
    06.July.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    43
    Mesajlar
    129

    Standart

    Bu arada Auto Focus ile ilgili verdiğim ikinci videoda dikkat edilirse AF motorunun sesi belli oluyor. Bu ses STM lenste kesinlikle yok.











  • #8
    mbcanon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mesut baştürk
    Makina:
    canon 550 d 7d mark ll
    Üyelik tarihi
    22.October.2011
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    44
    Mesajlar
    143

    Standart

    mert umarım en kısa zamanda detaylı ıncelemeyi yaparsın.acıkçası almayı düşündüğüm makina.paylaşım içinde teşekkürler.











  • #9
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    tufan erkul
    Makina:
    5d
    Üyelik tarihi
    13.October.2013
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    119

    Standart

    güzel inceleme olmuş tebrikler











  • #10
    nctclk43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ankakusu
    Makina:
    CANON 6D - 16-35 f4 L IS + Tamron 70-300 VC + 85 mm 1.8 https://www.instagram.com/necati_calik/
    Üyelik tarihi
    22.January.2013
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,076

    Standart

    buarada paylaşım için teşekkürler iyi günlerde kullanın tekrar










    CANON HİÇ D
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    Arkadaşlık ağaca benzer, kurudu mu bir daha yeşermez.

  • #11
    Geronymo51 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat ONAT
    Makina:
    70D / SX100 IS
    Üyelik tarihi
    06.July.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    43
    Mesajlar
    129

    Standart

    Rica ederim ne demek Necati bey bende teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. İnşallah herkes istediklerine sahip olur birgün.











  • #12
    musicdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hakan emre Ziyagil
    Makina:
    70D - 18-135 STM lens 55-250 mm 50mm f1.8
    Üyelik tarihi
    03.February.2012
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    141

    Standart

    Bende yeni 70D kullanıcısı olarak aranıza katılmış durumdayım. Makinadaki dokunmatik ekran ve wifi teknolojisi,ve iso olayını başarılı buldum.6400 iso ile ev ışığında bazı çeklmler yaptım ben iso 1600 falan sanmıştım göstergeye bakınca 6400 olduğunu okudum ve sonuç beni tatmin etti.
    STM lens konusunda ise gerçekten bu lens sessiz ve hızlı oto focus olayında başarılı . Sanırım 7D düşünürken bu makinanın karşıma çıkması benim gibi bir kullanıcıyı mutlu etti zira telefondan olsun ıpad tarzı tablettlerden kumanda durumu cok hoş.Şuan makinayı çözme aşamasındayım hatta iik sorumu sormak istıyorum

    Fotoda mavi renkle işaretlediğim buton ne işe yarıyor? baya bir kurcaladım bulamadım.. Teşekkürler..

    [IMG][/IMG]










    EOS 70D
    18-135 STM (süper hızlı ve sessiz
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    18-55 IS
    EF 50mm f/1.8 II



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #13
    DarthMaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Nihat Çavuş
    Makina:
    80DSigma24-35Art
    Üyelik tarihi
    22.July.2011
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    49
    Mesajlar
    150

    Standart

    Hayırlı olsun arkadaşlar güle, güle kullanınız. Bu arada stm'ler tamamen sessiz değildir. Buyurun küçük bir video çektim neredeyse tamamen sessiz bir ortamda ki durum anlaşılsın;












    Canon 80D, Sigma 24-35 f2 ART, Tamron 70-300 VC USD, Sony FDR AX-53, Sjam SJ600, Rode Videomig Go, Boya By-M1, Dell Xps 15

  • #14
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ibrahim
    Makina:
    Canon Eos 650d
    Üyelik tarihi
    27.January.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    105

    Standart

    650d den sonra alma arzusu olusturan tek DSLR makina 70d oldu...
    ama kafamdaki tek soru WB tusunun ust bilgi ekraninin orda olmamasi, acaba ilerde bana sikinti cikarir mi diye dusunmeden edemiyorum.
    Daha cok amatorum ama bir 2 yerde incelemelerde ustune deginilmis ve sacma bulunmus...

    Gule gule kullanin hocam, guzel makina...











  • #15
    musicdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hakan emre Ziyagil
    Makina:
    70D - 18-135 STM lens 55-250 mm 50mm f1.8
    Üyelik tarihi
    03.February.2012
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    141

    Standart

    O tuş wb tuşu mu ? Yoksa benmi yanlış anladım










    EOS 70D
    18-135 STM (süper hızlı ve sessiz
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    18-55 IS
    EF 50mm f/1.8 II



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #16
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Ferdi Öztürk
    Makina:
    Canon EOS 50E Canon Powershot sx1 Canon EOS 70D
    Üyelik tarihi
    09.March.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    5

    Standart

    O tuş odak noktasını elle ayarlamak için. Tuşa basıp, arkadaki yön tuşları ile odak noktasını ayarlayabiliyorsunuz.

    Tapatalk











  • #17
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ibrahim
    Makina:
    Canon Eos 650d
    Üyelik tarihi
    27.January.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    105

    Standart

    white balance ayarindan bahsediyorum...
    WB diyince su gunesli bulutlu falan ayari var ya iste o...











  • #18
    musicdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hakan emre Ziyagil
    Makina:
    70D - 18-135 STM lens 55-250 mm 50mm f1.8
    Üyelik tarihi
    03.February.2012
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    141

    Standart

    Alıntı lecabus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O tuş odak noktasını elle ayarlamak için. Tuşa basıp, arkadaki yön tuşları ile odak noktasını ayarlayabiliyorsunuz.

    Tapatalk
    Teşekkürler dediğin gibi buldum fakat tabi biraz kurcalamak gerek bu bir cok odaklama noktası vs seçiyor neye göre yapıcaz edicez ve birde sunu merak ettım, o kadar af noktasından tek tek de seçebiliyoruz bu noktaları , pekı diyeş,m tekini seçtik sadece o noktayı netleyecek değil mi ? o küçük tek noktayı netlemesi ihtiyacı nerde kullanılır merak ettim doğrusu










    EOS 70D
    18-135 STM (süper hızlı ve sessiz
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    18-55 IS
    EF 50mm f/1.8 II



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #19
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Samed Bşmtf
    Makina:
    Canon EOS 80D, Xiaomi Yi, Apple iPhone SE
    Üyelik tarihi
    12.January.2013
    Nereden
    Balıkesir
    Mesajlar
    552

    Standart

    teşekkürler hocam, ben de bi 70D almayı düşünüyorum, dslr geçme zamanı geldi artık











  • #20
    gunebakan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Adsız Günebakan
    Makina:
    D300s satılık :)
    Üyelik tarihi
    07.June.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Mesajlar
    29

    Standart

    Bu site kendi aştı gerçekten. çok verimli. bu arada 70d yi çok beğendim











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •