meapa ve halil ibrahim cevaplar için çok teşekkürler, cevapları konusunda bir çok yöntem ve farklı şekilde youmlanan sorular hakkında cevaplarınız bana çoğu noktada faydalı oldu umarım forumu okuyan başka arkadaşlarada faydası olmuştur.
Cevaplar içinde eğer mümkünse bir kaç soru üzerinde cevapların daha net anlaşılabilmesi için biraz daha açıklayıcı, detaylı ve örnekleyerek açabileceğinizi düşündüğüm bazı sorular var. Net bir şekilde bir anlayamadığımız soruların yanına koyu renklerle nedenini belirttik. Cevabı hiç verilmeyen sorular komple koyu renkli sorular.
Cevaplar için hepinize şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.
1-AE kilidi ne işe yarar ? Amacı nedir ?
2-M-fn tuşu ne işe yarar ? Amacı nedir ?
3-Alan deriniği ön izleme tuşu ne işe yarar ? Amacı nedir ?
4-AF modlarında AI FOCUS AF ne işe yarar ?
5-AF Alanı seçimimizi neye göre yapmak gerekir? (spot af, tek noktalı af,otomatik af vb...) Amacı nedir ?
6- WB beyaz ayarı düzeltme hangi durumlarda ne işe yarar ?
7- Menü altında bulunan makine ayarlarında kaliteli fotoğraf için en önemli ayarlar sizce neler ?
8- En sık kullandığınız(custom) resim stili ayarınız nasıl ?
9- Lens özelliklerinde IS var ise hangi durumlarda bunu kapatmak gerekir ?
10- Maksimum patlama sayısı nasıl değişir? Sizin ekrandaki sayı nedir ? (ekranın sağ alk köşesindeki sayı)
11- LOCK tuşu ne işe yarar ? Amacı nedir ?
12- D+ Vurgulama tonu önceliği hangi durumlarda ne işe yarar?
13- Kumlama giderici hangi durumlarda kapatılmalı ?
14- Vizorden bakınca su terazisi nasıl görüntülenebilir ?
15- Renk sıcaklığı ayarlarını hangi durumlarda değiştiriyorsunuz ?
16- Fotoğraf stili ile (siyah beyaz, filtre etkili vb...) çekim esnasındamı oynamak yoksa sonradan başka bir programlamı oynamak (p.shop vb) ? Neden ?


18Likes
LinkBack URL
About LinkBacks



Alıntı ile Cevapla
