Alıntı OzkanAybay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yavuz Bey,
60D den 70D ye terfi etmek aslında pek akıllıca bir durum değil. 7Dm2 gibi hızlı odaklama bir makineye geçmek (Ornito için olabilir mesela) mantık çerçevesinde hatalı olmaz diyebiliriz. Ancak normal şartlar altında tavsiye etmeyeceğim bir konu olsa da, cihaz yenilemek (yada terfi ettiğinizi düşünmek) sizi bu konuda daha fazla motive edeceğini düşünüyorsanız veya 60D cihazda bir takım yıpranmalar mevcut ve değiştirmeyi düşünürken 70D yi seçmek size maddi açıdan da uygun gelecekse ne ala.

Lens durumunuz nedir bilmiyorum ama 6D gibi bir makine ve 24-105 özellikle L serisi bir lensle hatırı sayılır bir süre, bir çok ihtiyacınızı görebilirsiniz.

Cevap için çok teşekkür ederim. 6d bütçemi aşıyor gibi gözüküyor. 5d m2 de işin açığı pek hoşuma gitmedi.

Soruyu şöyle güncelleyeyim. Elimdeki 60d çok temiz, makinem ilk günkü gibi. Aynı şekilde 17-50 2,8 sigma lensim de çok temiz. Ayrıca elimde 50mm 1,4 canon lens var. Şimdi bir üst level bir makineye geçmek istesem öneriniz ne olur ? 6d ve geniş açılı bir lens almak istesem 60D + 17-50 üzerine ne kadar daha para eklemem lazım?