Canon 6D ,
Canon 24-105mm F4 L, Canon 50mm 1.8, Tamron 70-200mm f/2.8 SP Di VC USD
Youngnou YN560 III, Q666 Tripod, Lowpro FastPack 250, Lowpro Messenger , Çin Malı Timer Kumanda
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Direksiyondaki eşek olduktan sonra, kaputun altındaki beygirlerin bir anlamı yoktur. "
Yüzde yüz yaklaştırmada 18-55 çok daha iyi detay veriyodu 650d bodyde. Sonra 70d bodyde denedik, bu seferde 24-105 e göre 18-135 stm daha iyi detay veriyodu yüzde yüz image görüntüsünde. Peki siz denemenizde 18-135 e göre daha iyi detay mı alıyorsunuz?
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
60d ile fotoğrafa girişimizi yaptık bakalım![]()
Arkadaşlar Herkeze Merhaba Hem formda hem fotografcılıkta yeniyim.deneyimli arkadaşların bigisinden yararlanmak isterim 18-135 Lensim var makinanın üzerinde lensin önünden toz girmiş hafif bunu nasıl temizleye bilrim.bu konuda bilgi veren arkadaşlar olursa sevinirim.iyi forumlar herkeze.
Merhaba, cihazını satmayı düşünen arkadaşlar bana özelden ulaşabilir mi? İstanbul içi elden teslim almayı düşünüyorum.
Benide eklerseniz sevinirim hocam gruba
( Bekir Yıldız )
Herkese selamlar,
Canon 60D, 50mm makro lens ve 18-135 lensim var. Detailing (Detaylı araç temizliği ve bakımı) ile meşgul olup, ufak bir garajım mevcut. Genel olarak araç çekimleri yapıyorum. Fotoğraf çekiminde makinemden inanılmaz memnunum fakat video çekiminde 2 adet problemim mevcut. Bu problemleri sizlerle paylaşmadan çok araştırdım fakat bulamadım. Genelde soru sormayı en son çare olarak seçerim rahatsızlık vermemek açısından.
İlk olarak " Video otomatik olarak durduruldu" hatası alıyorum her zaman olmuyor fakat son zamanlarda sıklaşmaya başladı. İnternette SD kart ile ilgili yazıyordu gidip Lexar 32 GB kart aldım. Kartın 150mb/s okuma, 75mb/s yazma hızı mevcut. Genelde yazma hızı düşük kart sahibi insanlar problem yaşamışlar. Bu kart ile aynı problem devam etmekte hatta daha da sıklaştı.
Diğeri koyu renk araçlarda, lastik, plastik, siyah ne olursa renkte bozulma yapıyor. Fabrika ayarlarına geri döndürdüm, iso ayarlarını denedim, shutter ayarlarını denedim, ışık ayarlarını denedim de denedim sonuç alamadım.
Makineyi kırıp atma derecesinde sinirlerim bozuldu çünkü video blog yapıyorum ve 4 dakikalık video için bu sorunlar sebebiyle 1 saat 45dk uğraştım.
Renk bozulması ile ilgili örnek görsel :
İlginiz için teşekkürler
Video konusunda pek iyi değilim ama , ben kit lens(18-135) ile 2 saatlik çekim yaptım her hangi bi sorun olmadı , ama tabi çekimi max 10 dk olacak şekilde makinayı dinlendirerek çektim , fotoğraftan anladığım kadarı ile makinayı çok çalıştırmışsınız makina ısınmış onun sonucunda oluşan bir sorun gibi geldi bana , 4 dk da durması ilginç bir durum.
Cevabiniz icin tesekkurler. Makinenin isinma durumu hic olacak gibi degil cunku 10 saat aradan sonra cekim yapsam da video durduluyordu. 3 adet baska class 10 kart ile denedim ayni problem. Bu kartlari diger makineye takinca problem ortadan kalkiyor.
Bu videodaki lekeleri yazilim guncellemesi ile giderdim gibi gorunuyor guncelleme sonraki test cekimleriyle.
Videoyu otomatik durdurma problemi devam etmekte. SD kart ile ilgili problem olmadigini deneyerek gormus olduk bugun. Basina gelen varsa boyle bir durum bilgilendirirse sevinirim
60 D Candır Can
Canon 60D de gövdedeki tekerleği döndürünce 2-3 işlem yapıyor sıkıntı çıkarıyor , örn : manuel pozla yaparken diyaframı ayarlaması gerekirken diyafram dışında 2-3 ayarı değiştiriyor , ekran açılıp kapanıyor , acil çözüm ?
Sevgili 60D sahibi forum dostları ,
Epeydir kafama takılan yazılım güncelleme durumu bugün gündeme geldi ve Canon un sayfasından bulup PC me indirdim ama henüz Makineyi güncellemedim. Bende ki geçerli sürüm 1.1.1. yeni sürüm ise 1.1.2 Fakat çekincelerim var biraz . ( daha önce defalarca İphone vs de update sonucu sorunlar yaşamış birisi olarak )
1. Bu günceleme illa gerekli mi ve bana ne gibi faydalar sağlayacak ?
2. Sakıncaları var mı ? Türkçe menünün gitmesi yada bazı eski sürümdeki kullanımların değişmesi gibi ?
3. İndirdiğim dosyayı nasıl Makineye yüklemem lazım ? ( Direk bağlantı kablosu ile bağlayıp da mı ? ya da başka yöntemi var mı ?
Bunun gibi sorular kafamda varken elim güncelleme yapmaya gitmiyor bir türlü . Lütfen içinizden 60D sahibi olup , bu güncellemeyi yapmış olanlar +/- yaşadıklarını bizimle paylaşırsa ben ve benim durumumda olan diğer 60D sahiplerini aydınlatmış olur .
Teşekkürler ...
SONY A7 M II Full Frame Aynasız + Helios 44M - 2/58 Manuel Lens
Evet dostlar cevap verecek hayırsever yok mu ?
![]()
SONY A7 M II Full Frame Aynasız + Helios 44M - 2/58 Manuel Lens
Birol Bey,
Merhabalar.
Diğer başlıktaki aynı sorunuza açıklamaları yazdım:
http://www.canonturk.com/yari-profesyonel-seri/3016-canon-eos-60d-55.html#post456894
Bilginize.
Selamlar ve iyi çekimler dilerim.
> Geniş açı, evreni topyekün sizin önünüze koyar. Telefoto ise, size binlerce farklı evreni getirir.
>> EOS 6D II vs. EOS 70D - FF gövdelerin yakına dokunuşu, Crop gövdelerin uzağa erişimi ...
>>> ... becerikli telefoto Tamron SP 150-600mm VC, gizli inci Sigma 120-300mm OS Sport, şiir gibi geniş açı Sigma 35mm Art, tilt-shift'in ekonomi sınıfı Samyang T-S 24mm ...
Teşekkürler gördüm ve okudum
Aynı soruyu iki yere yazmayı hiç sevmem ama bu başlıkta cevap alamayınca ötekine de yazdım mecburen , Sanırım bu başlık daha çok 60D tanışma platformu şeklinde.
Yardım için teşekkürler![]()
SONY A7 M II Full Frame Aynasız + Helios 44M - 2/58 Manuel Lens
Bende de 13k'da 60D var. Fullframe geçecektim, özellikle full frame uyumlu lenslerin çok pahalı olmasından mütevellit şimdilik full frame'den vazgeçtim. Hem makineyi güncellemek hem daha yüksek megapixel için 70D düşünüyorum, sizlerden de fikir almak isterim.....
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Yavuz Bey,
60D den 70D ye terfi etmek aslında pek akıllıca bir durum değil. 7Dm2 gibi hızlı odaklama bir makineye geçmek (Ornito için olabilir mesela) mantık çerçevesinde hatalı olmaz diyebiliriz. Ancak normal şartlar altında tavsiye etmeyeceğim bir konu olsa da, cihaz yenilemek (yada terfi ettiğinizi düşünmek) sizi bu konuda daha fazla motive edeceğini düşünüyorsanız veya 60D cihazda bir takım yıpranmalar mevcut ve değiştirmeyi düşünürken 70D yi seçmek size maddi açıdan da uygun gelecekse ne ala.
Lens durumunuz nedir bilmiyorum ama 6D gibi bir makine ve 24-105 özellikle L serisi bir lensle hatırı sayılır bir süre, bir çok ihtiyacınızı görebilirsiniz.
Cevap için çok teşekkür ederim. 6d bütçemi aşıyor gibi gözüküyor. 5d m2 de işin açığı pek hoşuma gitmedi.
Soruyu şöyle güncelleyeyim. Elimdeki 60d çok temiz, makinem ilk günkü gibi. Aynı şekilde 17-50 2,8 sigma lensim de çok temiz. Ayrıca elimde 50mm 1,4 canon lens var. Şimdi bir üst level bir makineye geçmek istesem öneriniz ne olur ? 6d ve geniş açılı bir lens almak istesem 60D + 17-50 üzerine ne kadar daha para eklemem lazım?
60D den sonra üst seviyeye geçmek isteyenlerin hemen ilk tercihi 6D oluyor. Aslında 80D ve 77D gibi gövdeler çıkmadan önce tek adres 5DM2 ve 6D idi. Fakat gördüğüm kadarıyla FF lensler pahalı buldukları ve elindeki teknolojiyi bir nebze de yükseltmek isteyenlerin 80D ve 77D gibi cihazları da düşündüklerini görüyorum fakat bana bu da pek mantıklı gelmiyor. Çünkü ben fotoğraf kalitesi odaklı bakıyorum konuya yani bana Wi-Fi veya video çekerken bir takım yenilikler veya iyileştirmeleri çok dikkate alabileceğimi düşünmüyorum. Hal böyle olunca 6D yine özellikle 2. el satışında en iyi seçeneklerden birisi olarak karşımıza çıkacaktır.
6D ve 25-105L serisi bir lens kabaca 4,750 civarında şu an. Cihazların durumuna göre bu rakam 4,500 ile 5,000 TL arasında değişebilir. Aşağı yukarı fiyatları da görmek mümkün olabilir. (Bazen maddi sorun nedeniyle satanlar oluyor, yoksa temiz makineleri iyi fiyatlara bulmak kolay olmuyor. Hele bu sezon da çok zor.) FF geçişte Canon 1.4'ü bir kenara koyarsak elinizdeki ürünlerin yaklaşık tutarı 2bin - 2bin 200 TL civarında olur. Yani elinizdeki cihazı sattığınızda aklaşık 2500 TL harcama yapmanız gerekir. Burada sormanız gereken soru, bu kadar para daha verdiğinize değecek mi, değmeyecek mi? Diğer türlü zaten bu cihazdan bir 77D ye bile geçmeye kalksanız, ikinci elini bulmak kolay olmadığı gibi sıfırı üstelik sadece gövde 4 bin TL üzerinde. Keza 80D için de durum aynı sayılır. Hatta fiyatı 77D ile aynı seviyede.
Bir de 6DM2 çıkması söz konusu. Yanılmıyorsam 2015 gibi belki sonlarında belki 2016 başlarındaydı duyuruldu. En son dedikodulara göre bu yılın Ağustos ayında dağıtımına başlanacağı bilgisi mevcut. Bu satılacağı fiyat üzerinden muhtemelen 6D'yi bir miktar daha aşağıya itebilir.
Sonuç olarak diyeceğim, elinizdeki 50mm 1.4 zaten FF lensi, hiç bir şekilde satmayın, çok ararsınız. 60D ile bir süre daha vakit geçirin, önümüzdeki bir iki sene daha rahat satılabilir bir cihaz olur, 2 seneden daha uzun süre pek elinizde tutmayın. Bu arada umarım 6DM2 de çıkmış olur. FF tarafında 6D daha kolay terfi edilebilir olur. 24-105L nin bir yeni versiyonu daha çıktı. (IS2) Çok etkiler mi bilmiyorum ama bir seneye kadar bu lens de daha fazla yaygınlaşır. Böylelikle cihazınızı yükseltmeyi düşünüyorsanız seneye bugünle kıyasladığımızda daha düşük maliyetler söz konusu olur. Tabi Türkiye burası, dolar artar, bir şey olur maliyet yükselir o kadarı için bir şey diyemem.